Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 10. 22. 08:59

Tudomány és Csillagászat  

http://index.hu/tudomany/2017/10/16/gravitacios_hullam_neutroncsillagok_ligo_tobbcsatornas_csillagaszat_kozmologia/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 01. 21. 21:36
Alapvetően úgy gondolom,hogy nincs különbség de nem vagyok vegetáriánus így eszem húst,és mint minden húsevő valóban lehet mondani,hogy megbízói vagyunk az álatokat leölőknek,de pld vadász már nem lennék.Mondjuk érdekes kérdés ez az álat is "ember"kérdés,mert általában ha egy szúnyog rászáll az emberre nem az jut  az ember eszébe,hogy jó étvágyat kívánjon neki :) 
apocca
apocca 2021. 01. 21. 21:31
Előzmény: #2255  Törölt felhasználó

benéztem ide (jó régen jártam erre), mongyuk a látótávba kerülő írásokat olvasva, visszanéztem a totyik címére, hogy jó helyen vagyok-e:):)
de ha már vallásos, filozófikus, morális kérdés jött elő mint a gyilkolászás, kifejezetten elvi alapon és túl általánosan és leegyszerűsítve: nincs különbség.
Az emberi (állat) faj, gyilkoló gép. Olyan csúcsragadozó, mely a többi földi állattól abban is különbözik, hogy saját fajtáját is gyilkolássza (méghozzá adott szituációban tömegesen is). Mivel felsőbbrendű állat, "okot" is talál hozzá, miért öl állatot, vagy fajtársát. (kivéve aki élvezetből csinálja ezt és nem is keres hozzá okot, de őt beteg állatnak tartjuk).
Törölt felhasználó 2021. 01. 21. 20:28
Totàlisan egyenértékű!
Miből áll minden élőlény?  Atomokból. Jó sokból.
Tehát minden egyenrangú mindennel. Az atom mindenben atom. 
Meg szoktam kérdezni, hogy eszel húst? És te is vagod le? Nem??? Akkor te bérgyilkost alkalmazol. :)))))
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 01. 21. 20:23
Egyébként ez így még kiforgatható. Egy állat életét azért elvenni hogy ételként szolgáljon más, mint halálra kínozni. Egy kislányt megkéjgyilkolni pedig más mint Kim Dzsong Unt fejbelőni. Úgyhogy érdekel az árnyalt véleményed.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 01. 21. 20:19
Mellém húzhatsz egy strigulát. Te milyen állást foglalsz?
Törölt felhasználó 2021. 01. 21. 20:09
Csak úgy kíváncsiságból,ki gondolja,hogy nagyobb bűn állatot megölni mint egy embert ?
Törölt felhasználó 2021. 01. 21. 19:21
Előzmény: #2251  PusztaPutyin
Pontosan. Erre mondtam, hogy ez emberek által kitalált dogmák.
Emberi rendszerek, semmi közük Istenhez.
Pontosabban valahol annyi, hogy Isten neve mögé bújva emberek fölé helyezik magukat.
Ezek babonás dolgok már.
Tudod, hogy köti az ember a házasságot a másikkal Isten előtt?
Egyszerűen csak úgy, hogy szereti. 
A többi meg emberi kitaláció és babona.
Törölt felhasználó 2021. 01. 21. 19:20
Na ezért nem volt nekünk templomi esküvő.
Engem bizony senki sem fog megkeresztelni. Ha kellek így jó, ha nem, akkor nem lesz esküvő.
Ez 13 éve volt, azóta is tart.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 01. 21. 19:14
Vagyis a katolikus erkölcs szerint aki közelről arcon lövi Kin Dzsong Unt, az nagyobb bűnt követ el mint az, aki az autója mögé köt egy kutyát és addig vontatja amíg csontig kopik.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 01. 21. 19:06

Valamiért nem tudtam a hosszú hsz-emet beírni...
Na talán most

A kaotikus egyház különös ember-állat értékrendjével kapcsolatban van nekem is fura tapasztalatom. Előadom kicsit hosszabban az egész sztorit mert több más szempontból is tanulságos és mutatja hogy milyen nagyon messze jutott a papság az eredeti tanoktól. Az ember-állatos részt külön bekezdésbe szedem.

Szóval az első feleségem nagy templomi esküvőt akart szép ruhával satöbbi (ez a rendszerváltás után volt közvetlenül, még később lesz jelentősége hogy megemlítettem). Na, mondom nagy a szerelem, vágjunk bele. Ő ki is nézte magának szerényen a Mátyás templomot, érdeklődtünk ott helyben hogy mi a pálya, hogy tudunk nálunk egybekelni, nem vagyunk gyakorló vallásosak. Azt mondta a pléh bános, hogy járjunk el hittan edzésre egy ferencvárosi kápolnába, meg ment egy kört az egyházadó hátralék ügyében, de annak részleteire most nem emlékszem. Na, odajártunk vagy három hónapig minden vasárnap, a pap lenyomta a helyi öregasszonyoknak a misét, utána meg egy tucat gyereknek volt hittan, nekünk minden ilyenen ott kellett lenni. A vége tudod, bérmálkozás meg minden.

Na, itt volt, hogy egyik alkalommal megkérdezte a pap, hogy mi a nagyobb bűn, ha valaki embert vagy állatot bánt. Gondoltam, logikus, ha állatot, hiszen az embernek lehet olyan szándéka ami ellen erőszakkal is fel kell lépni, az állat meg nem genyózik veled előre megfontolt szándékkal, őt bántalmazni egyáltalán nem elfogadható. Ezt mondta az egyik rossz de eszes hittanos gyerek is (a pap nem kedvelte az elevensége miatt), de a pap a maga szent stílusában lehülyézte a társai előtt, mert hogy nem, nem az állatot, az embert nagyobb bűn bántani. Hát klassz mondom, itt azért vannak gondok rendesen.

Na, mindegy, elvégeztük a háromhavi tréninget, közben vittem a papnak a rózsáihoz permetezőt, mert kérte, aztán nézett hogy ezzel mit kezdjen,láttam, azt akarja hogy csináljam meg helyette, hát megcsináltam. Egyéb ügyekben is megdolgoztatott a három hónap alatt, segítettem is mindig. Eljött az esküvő, volt valami fő pap csávó meg két segédje, a főcsávó tartott a násznépnek egy méltatást az akkori kormánypárt, az MDF mellett, csinált egy húszperces politikai blokkot, az egyik segédje oldalt szundikált mindenki szeme láttára, az egész kínos volt, komolyan gondolkodtam hogy közbeszólok hogy ne politizáljon hanem térjünk a tárgyra.  Na, egybekeltünk, volt nagy lagzi, meg nászút, aztán az esküvő után két héttel lementünk a ferencvárosi kápolnába a papírok ügyében, a pap meg láttam hogy nincs képben hogy ki vagyok, megkérdezte, hogy nekünk mikor is lesz az esküvőnk. Ehhez már hozzátenni se tudok semmit. Ezeknek annyi köze sincs Jézushoz meg az egész kereszténységhez, mint a seggem lyuka melletti szőrnek.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 01. 21. 19:03
Előzmény: #2249  Törölt felhasználó
teszt
Törölt felhasználó 2021. 01. 21. 18:25
Előzmény: #2248  Törölt felhasználó
Semmiben sem különbözünk az állatoktól. Csak azt hisszük.
A házilégy DNS-e 3%-ban tér el az emberétől, a törpecsimpánzé 0,01%-ban.Tulajdonságaink sem különbözőek, csupán az eszközeink mások.
Nem kell beképzelned megadnak a felsőbbrendűséget. :)))))))))
Törölt felhasználó 2021. 01. 21. 18:08
Előzmény: #2247  Törölt felhasználó
Maradjunk talán az emberi fajnál :)
Törölt felhasználó 2021. 01. 21. 17:07
Előzmény: #2246  Törölt felhasználó
Aki éhes, azt nem érdekli a filozófia. Ő enni szeretne. 
Az oroszlán sem töltet ki érzelmi kompetencia tesztet a gazellával mielőtt megeszi. :)))))))))))))
Törölt felhasználó 2021. 01. 21. 17:02
Előzmény: #2245  Törölt felhasználó
Nekem úgy tűnik,hogy  saját bizonytalanságod szeretnéd másra ,jelen esetben rám kivetíteni. :)
Isten jelen van teremtményeiben és értelemszerűen a nem hívőnek is van vele kapcsolata.Miért tesz jót az ember önzetlenül,mert az jó érzéssel tölti el,miből fakad ez jó érzés ,abból,hogy közben Istennel kerülünk közvetlen kapcsolatba.Ha viszont a jó cselekedet érdekből történik akkor nem fogja ugyan azt érezni az ember.A cselekedet látszólag ugyan az de még sem ,A képmutató jó cselekedetben nincs jelen Isten
Törölt felhasználó 2021. 01. 21. 16:48
Előzmény: #2244  Törölt felhasználó
A kettőnek semmi köze egymáshoz, de te ezt pontosan tudod. :)))))))))))))))
Csak a mély belső félelmeidet, bizonytalanságodat rejted a nem létező erők látszata mögé.
Félsz saját magadtól és egy megfelelési kényszer mozgat, valami magasztosabbnak szeretnél megfelelni, ez arra utal, hogy legbelül nem fogadod el magad. 
Ez igen gyakori jelenség manapság.
Ja igen, én tökéletes IS vagyok. :))))))))))
Törölt felhasználó 2021. 01. 21. 16:06
Előzmény: #2243  Törölt felhasználó
Persze levegőt sem azért veszel mert a fizikai tested rendszere erre ösztönöz hanem mert ahhoz van kedved  :).Nehogy már levegőt vegyek csak azért mert a fizikai testem rendszere erre ösztönöz,majd veszek ha akarok :)
Törölt felhasználó 2021. 01. 21. 15:55
Előzmény: #2242  Törölt felhasználó
Ez igen.
Segítőkész ember csak akkor lehetsz, ha istennel kapcsolatban vagy.
Nehogymá saját elhatározásomból döntsek úgy, hogy segítek pár embernek. Érdek nélkül. Ezek szerint nem lehet saját, együttérző gondolatom, csak ha valaki ezt sugallja nekem. Húbammeg....
Te, mint ember nem szoktàl másokon segíteni? Csak úgy? Vagy csak akkor ha mondja neked valaki?
Soha senki nem volt vallásos a családomban, nincs negatív tapasztalatom.
Csupán annyi, hogy a hívők mentàlisan bajban vannak. Képzelt valakitől várnak segítséget.
Törölt felhasználó 2021. 01. 21. 15:44
Előzmény: #2240  Törölt felhasználó
Egyébként nekem,úgy tűnik,hogy van kapcsolatod Istennel hisz van benned segítőkészség, mások iránt, a problémád nem Istennel van hanem a vallásos emberekkel lehet,talán megbántottak gyerek korodban innen az ellenszenv irántuk,és ezért viseled szíveden a gyermekek sorsát,saját magadat látod bennük .
Törölt felhasználó 2021. 01. 21. 15:38
Előzmény: #2240  Törölt felhasználó
Ha a vevő készülék nincs megfelelő frekvenciára hangolva akkor nem jön az adás ,hiába küldi az adó a jelet,ettől függetlenül a vevő készülék tulajdonosa gondolhatja úgy,hogy nincs is semmilyen adás és kész átverés az egész

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek