Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 10. 22. 08:59

Tudomány és Csillagászat  

http://index.hu/tudomany/2017/10/16/gravitacios_hullam_neutroncsillagok_ligo_tobbcsatornas_csillagaszat_kozmologia/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 15:08
Előzmény: #2279  Törölt felhasználó
sőt, ezeken felül, bizonyos szerzetesi regulák szerint még mulasztással is.
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 15:05
Előzmény: #2277  Törölt felhasználó
Káromolni lehetséges: gondolattal, szóval, tettel...
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 15:04
Node térjünk vissza az alábbi filmecske kapcsán - melyet kukker kolléga is linkelt korábban - a topik témájához: 

https://www.youtube.com/watch?v=ekCdbbewFWU

Azóta többször is megnéztem a filmet, és az a gondolatom támadt közben, hogy ha még egy ősbaktérium ostormotorja is ekkora "eszközigényű", felfoghatatlanul pontosan strukturált és átgondolt tervezést igénylő "projekt" volt, akkor abban az ősbaktériumban valamilyen módon már az Ember-nek is jelen kellett lennie, hiszen az Élet - és vele az Információ (ld. "Ige") -, ahogy azt korábban már beláthattuk, egyedül Istené... Azaz kb. úgy értem ezt a dolgot,  mint ahogy - példának okáért - abban a márványtömbben, melyet Michelangelo Carrara-ban kiválasztott a Dávid-szobor elkészítéséhez, már évmilliók óta benne kellett lennie a végül "elkészült" Dávidnak... de másképpen is fogalmazhatok: ha valaki mondjuk kertész, és azt a feladatot tűzi ki maga elé, hogy egy "kaotikus" állapotban lévő telekből célszerűen berendezett arborétumot fog "csinálni", akkor nem a tavi liliomokkal és a gyümölcsfákkal fogja kezdeni, hanem először talajjavítást végez... ami a telek méretétől függően nagyon hosszú ideig is eltarthat...:)... a filmet látva az a gondolat villant fel előttem, hogy ha létezik egyáltalán olyasmi, hogy evolúció... ami ugye kibomlást, kigördülést jelent latinul, akkor a földi evolúció nem más, mint magának az Embernek a "kigördülése" Isten terve alapján!... és az összes alsóbbrendű Élőlény ennek a kigördülési útnak... nos, hogy úgy mondjam, mintegy a "mellékterméke". Összefoglalva: egyedül az Ember (volt) az, aki evolválódott a földi bioszférában, az összes többi faj az Emberről vált el, hogy aztán az elválásakor elért szinten mintegy "visszavonhatatlanul" megrekedjen.

Ez futott át elmémen egy kb. 2-3 másodperces gondolatfutam idejéig a fenti filmet nézve...:)
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 14:44
Előzmény: #2276  Törölt felhasználó
Az Istenkáromlás számít megbocsáthatatlan bűnnek,de sokan ezt félre értik,az Istenkáromlás nem azt jelenti,hogy valaki rosszat mond Istenre ,hanem azt,hogy Isten megtérítési próbálkozásai kárba vésznek,ezért fog elkárhozni az illető.Nem a káromkodással hanem a kárbavészéssel van közös vonás.
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 14:32
Előzmény: #2272  Törölt felhasználó
Pedig elmehet, ahogy minden nap el is megy addig. Az evangéliumokban világosan le van írva, hogy hol van a káromlás(ok) határa. Természetesen azt a határt is át lehet lépni, de az már (súlyosan) "következményes"... az óind filozófiákban azt mondanák az ilyen jellegű káromlásokra, hogy: "karmikus kötelékkel terhelt".
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 14:31
Előzmény: #2273  Törölt felhasználó
Igen,ezért is kérdeztem rá....
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 14:28
Előzmény: #2271  Törölt felhasználó
Szerintem tényleg elkellene mened egy pszichológushoz ,én kívülem akár ateista is lehet ha csak azt fogadod el,részemről ennyi,befejeztem veled az értelmetlen beszélgetést.Nem kívánom táplálni az értelmetlenséget.
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 14:25
Előzmény: #2269  Törölt felhasználó
Nem tartom túlzottan valószínűnek, hogy ahhoz a templomi programhoz túl sok köze lett volna a hitnek. Ezt írta róla:

"...Szóval az első feleségem nagy templomi esküvőt akart szép ruhával satöbbi... Na, mondom nagy a szerelem, vágjunk bele. ..."
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 14:24
Előzmény: #2270  Törölt felhasználó
Azzal nincs gondom ha valaki birálja a keresztény egyházat mert Jézus szellemi egyháza nem földi egyház,de ez a bírálat sohasem mehet el addig,hogy magát a kereszténységet is bírálják mert akkor már magát a szellemi egyházat támadják ezáltal.A keresztény egyházban vannak helytelen, rossz dolgok de a kereszténység az egy nagyon is jó dolog.
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 14:18
Előzmény: #2265  Törölt felhasználó
Még hogy zavarosak. :)
Semmivel sem zavarosabbak, mint a valláskárosultak dogmái.
Ez a név jobban tetszik, ezért töröltem a másikat. :)
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 14:12
Nekem a kedvenc nyilvános ateistám - aki magát az Egyetemes Ateista Egyház agnosztikus felekezetéhez tartozónak vallotta - a Tóta W. Árpád volt úgy kb. 8-10 évvel ezelőtt, amíg még az Indexbe írt. Ő valami zsigeri, sajgó kognitív disszonancia miatt annyira gyűlölte pld. a kereszténységet, hogy az már kacagtató volt. Sok-sok vidám percet szerzett akkoriban az írásaival...:)
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 14:08
Előzmény: #2267  PusztaPutyin
Azt írtad templomban esküdtél,akkor ezek szerint hiszel Istenben,vagy legalább hittél akkor amikor a templomban megesküdtél.
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 13:55
Előzmény: #2267  PusztaPutyin
Isten Igéinek az értelmezéséhez,ezért írtam,hogy Isten is kell.Vagy talán ha a felebarátunk rosszat tesz és a vesztébe rohan ,nézzük azt tétlenül .Nem a mások bírálatával van gond,Jézus is bírálta a farizeusokat,hanem azzal ha tétlenül nézzük vagy még inkább biztatjuk azt aki a szakadék felé hajt nagy sebességgel.
---------------------------------
TE MIT TESZEL AZÉRT?HOGY A VESZTÉBE ROHANÓ EMBERT MEGÁLLÍTSD !
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 01. 22. 13:22
Örülök hogy ilyen hamar be is talált.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 01. 22. 13:17
Mt 7.1
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 12:55
Elég zavarosak voltak az írásai,de legalább nem volt troll,mint pld offshort és társai.Azért azt tegyük hozzá az objektivitás fényében,hogy az ateisták egy jelentős része messze nagyobb értelmi és tudásbeli színvonalat képvisel mint az ide írogató ,Istent gyalázók.
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 11:21
szargej úr előbb szépen teleszemetelte a topikot, aztán meg töröltette magát? Mondjuk nem is csodálom, hogy már ő sem bírta cérnával a saját ámokfutását.
Törölt felhasználó 2021. 01. 21. 22:51
Előzmény: #2262  Törölt felhasználó
Így van! Meg követ se egyél. 
Viszont be tudom bizonyítani hogy a Föld nevű bolygó az általad pokolnak nevezett hely. 
Ugye a pokol tüzén égnek a rossz bàcsik/nènik.
Az égés oxidáció, a levegőben oxigén talàlható, tehát minden egyszerre lassú tűzön ( már már sous vide) ég. 
Na ezé pusztulol meg, mer a vizbű kivett zokszigén eléget mindenkit. 
A díszlet marad, de a zemberek eloxidálódnak. 
Na!!! Üdv a pokolban. Jézi jól megszerkesztette eztetet.
Törölt felhasználó 2021. 01. 21. 21:44
Előzmény: #2258  Törölt felhasználó
ha jól értem akkor vegetáriánus vagy,hogy ne bántsd az atomokat :)
Törölt felhasználó 2021. 01. 21. 21:42
Előzmény: #2259  apocca
Azért az állatok is megtámadják fajtársaikat és ez akár a másik megölésével is járhat,tény géppisztollyal rohangáló majmok még nincsenek de ha az evolúció esetleg igaz, eljuthatnak arra a magas fejlettségi szintre ahol már ezt az eszközt is használják :)

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek