A magad nevèben beszélj! Én nem vagyok bűnös. :) Hogy belédnevelték a bűntudatot, az egyèni szociálpolitikai probléma. Ebben tud segíteni a jó pszichológus. :) Hiába véded a vallásodat, el fogtok kopni vele együtt.
Egy keresztény fórumon mindenki érti,hogy mi a különbség az élő hit és a vallásos hit között,azon ateisták akik nem ismerik a kereszténység szóhasználatát,nyelvezetét,értetlenkednek csak.
Minden ember bűnös,ha nem létezne bűnbocsánat akkor senki sem lehetne hívő,a hívő ember attól,hogy hívő még nem lesz bűntelen,a múltat senki sem törölheti el,de már Istenhez tartozik ezért bűnbocsánatot nyert,Természetesen bűnbocsánatot egyedül Isten adhat,senki más.
Ezért írtam már az elején,hogy nem vagyok vallásos hanem hívő ember vagyok és a kereszténység áll hozzám világnézetileg legközelebb.Egyébként semmi gondom a vallásokkal amik Jézust hirdetik,azok mint alkalmasak arra,hogy az embert hívőségre segítsék.A vallási fanatizmus egy világnézeti fanatizmus ami beszűkült elmeállapotot hoz létre ,ennek semmi köze a valláshoz,ez egy zárt gondolat sor amin őrlődik az agy addig amíg le nem merül.Az ateistáknál ez ugyan úgy működik mint a vallási fanatikusoknál.A jó pszichológus nem vallási fanatikus hanem hívő :)
A jó pszichológus nem hisz istenben, mert pontosan tudja hogy nincs. Ha hisz, akkor nem jó pszichológus... :) Egyébként a pszichológia a mély vallásosságot patologikus állapotként definiálja. :)
Aki Istent követi az Jézust is követi a muzulmán vallás szerint Jézus próféta volt ,minden vallásban van hamisság,Istenben viszont csak Igazság van.Az üdvösség az Istennel való személyes kapcsolaton alapszik és nem egy vallásban való hiten ezért nem minden vallásos ember hívő is egyben,aki pedig hívő az nem azért hívő mert az adott vallási felekezethez tartozik hanem mert Istenhez.
Egy jó pszichológus sokat tudnarajtad segíteni, de ahhoz előbb belátás kellene, hogy tévedésben élsz. Egyre kevesebb a hívő a világban és ez nagyon jó, mert kezdenek felébredni az emberek. Már nem lehet kimosni mindenkinek az agyát, bármennyire is szeretnéd. :)
Tőled is megkérdezem akkor: a muszlim vallásúak hitetlenek? Allah helyett is az un. Antikrisztus uralkodik? Isten nem képes az Antikrisztust legyőzni, hogy hagyja uralkodni? Akkor isten mégsem mindenható? Ekkora katyvaszt ....
Tudomány és Csillagászat