Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Nekem ricsi csak játszós , én otpben vagyok főleg. Igazából egyelőre ricsiben nem félek. 15 ös bázisárváltozás mellett egész jó emlekedési potenciál van rövid távon. 10800 ig gyorsan fel tudna szaladni az jó pénz. Na meg nem árt diverzifikálnom. Egyelőre tartom a ricsikét, OTP marad a fő befektetésem.
Éppen kemo alatt mit mondjak? Mit találjon fel a Richter? Sőt még a Karikó Katalin is itt van. A “fogpótló gyógyszer” na az is ütne! Olvasva az írásod arra gondoltam , az ilyen étvágy elvevő, “ fogyasztószereket” már a világháború előtt feltalálták és hatásos is. Sőt a leghatásosabb. A Németek tonna számra szállították a fronton éhező katonáknak. (egyszerű, a neve amfetamin.) A fizikát, biokémiát nehéz átvágni! A bevitt energia az csak úgy nem tűnik el. Érdekes kísérletet végeztek az energia mentes üdítőkkel. Rájöttek akik azt isszák úgyanúgy híznak ez hogyan lehet? Hát úgy, hogy az alany megissza az energamentes italt ami édesre van ízesítve. De a test hiányolja az édes ízhez kapcsolt szénhidrát bevitelt. Mit tesz a szervezet?! Elkezdi pótolni más forrásokból. Magyarul egy pohár nulla kalóriás ital vagy étel után, ami édes, még jobban kívánja a szervezet a szénhidrátot amit pótol más forrásból. Ezt az evolúció kódolta a szervezetünkbe. Nem lehet becsapni. Vagy legalábbis hosszú távon nem.
Tényleg javul a gyógyszeripari hangulat. A péntek az csak a “szokásos” hazai beöntés volt. Mondjuk ideje lenne ha legalább egy ezressel feljebb vacakolna ez a beöntő. Neki is jobb lenne… . Az a Novonordisk meg, hát nagy kockázat volt, de még jót is tehet más gyártóknak. Eli Liliy Japán nyitás után emelkedett egyből! :)
Annyira
érdekelne, hogy pl. a „morális része” szókapcsolatot milyen logika alapján
javítja ki az autokorrekt „morálisan része” kapcsolatúra? Elképzelésem sincs,
hogy ez vajon hogyan jöhet ki bárki szerint helyesebbre … és ha már ilyen
vacak, akkor miért alapértelmezett beállítás az, hogy ez a szégyen be van kapcsolva?
Még ennyi sem sikerül és akkor a tech részvények lesznek válságállóbbak? Mese. Jó lesz nekem a gyógyszeripar.
Egy egészséges szervezet nem fogy. Bármilyen szempontból
egészségtelen állapotban lenni és abban maradni viszont teljesen biztos, hogy egy
indiszponált érzés lesz. Szerintem ez ennyi. Nincs tovább. A hatásmechanizmus max a
piackutatás szempontjából lehet érdekes. Tegyük fel a legideálisabb esetben a
szer hatása alatt két szem pogácsa fogyasztását követően egész nap nem vagy
éhes, ami önmagában nem kimondottan kellemetlen. Ennyi egy jó marketingnek bőven
elég a mellékhatásoktól mentes fogyás ígéretéhez. Igen ám, de ebben az
állapotban tartva magad, valamilyen tünete lesz annak, hogy nem vagy egészséges
állapotban. Az már majdnem teljesen mindegy, hogy a fejed fáj egy korty
alkoholtól, a gyomrod görcsöl valami süteménytől vagy hányingered van éppen egy
élelmiszer illatától. A lényeg, hogy ha Te egy fogadáson részt „kell” vegyél és
ott enned kell, innod kell, akkor nem fogsz tartósan sok pénzt fizetni azért,
hogy lehetetlen helyzetbe hozd- és abban tartsd magad. Jó piacra lőve ettől még cégként találhatsz
pár embert, aki elégedett vevő lesz és boldogan fizet(ne) sokat és tartósan azért,
hogy ne legyen éhes és fogyjon csak ott a kérdés, hogy közülük hánynak van
miből kifizetni egy magas árat, tartósan. Mert a morálisan része szerintem totál gáz az ilyen
szerhasználatnak. Nem azért udvarolsz pl. egy vékony nőnek, hogy fél év múlva
egy telt nőt ölelgess kvázi lelkiismereti alapon érzelmi válságban, mert nem
akarsz a gyerekeddel újra költözni, minek utána szegénynek már a harmadik iskolai
osztálya van, miattad. Az életmód ugyanúgy pénz kérdése is. Mese, hogy csak döntés kérdése.
A sporthoz pl. idő kell, amit ha a korábban eladott munkaidődből veszel el,
akkor csökken a bevételed és a vásárlóerőd és ha nem onnan akkor honnan?
Morálisan oké elvenni pl. a gyerekedtől? Ráadásul az életmód nem változtatja meg
az testalkatod. Ha már csodavárás nekem nincsenek egyébként nagy elvárásaim.
Elég ha a Richter feltalál egy szert 2025-ben, amitől nőni kezdenek az
elveszített fogak. Lehetne mondjuk másfél milla pirulánként :)
Az ilyen típusú gyógyszereknek épp az lenne a hatásmechanizmusa, hogy eleve "nem akarsz" annyit enni, vagyis, hogy eleve elveszi az étvágyat. Ebből következően kevesebb lesz a kalóriabevitel, és ebből adódik majd a súlyvesztés. A hátulütője is ugyanez, ha abbahagyják a kezelést, minden visszaáll a "normál kerékvágásba", visszajön az étvágy és a kajálási vágy. Viszont nagyon jól példázza a tőzsde "működését" ez az eset. Kb. 100-nál kezdte a média felhájpolni a sztorit, illetve akkor jöttek ki az eredmények. (2023. dec-2024. jan körül) Onnan felment az ár a 145-ös szintekig, egy szép 50%-ot lehetett keresni, aki ekkor még átlátta a szitut. Erre most, amikor megjelent egy újabb eredmény, hogy még sem biztos, hogy olyan jól fognak ezek működni, most lezuhant 85-re az ár. Hát így működik a tőzsde, nagyon szép tankönyvi példa. A hit előre árazva feldurrantotta a "nem valós szintekre", majd mikor mégse, visszazuhant a korábbi, vagy az annál is lentebbi szintekre, de igazából most sem lehet tudni, hogy valójában, akkor mi a helyzet ezzel a dologgal. Hozzáteszem, hogy ismerősi körömben van olyan személy aki pár hónapos ilyen kúrával durván lefogyott! https://ibb.co/6g32NsH
https://www.investing.com/news/forex-news/danish-krone-weakens-following-novo-nordisks-clinical-trial-setback-93CH-3784462 . A Novonordisk klínikai tesztje kudarcot hozott. Mégse fogytak úgy az emberek mint várták a fogyasztószertől. - nem vagyok gyógyszerész sem, de ez a fogyasztó tabletta úgy, hogy nyugodtan bevihetem az eddigi kalóriát és nem növelem a pl. sporttal az energia fogyasztást és nem okoz hőemelkedést, kábulatot , nulla életmódváltás és fogyaszt túl szép ígéret volt. Kicsit szkeptikus is voltam ezzel kapcsolatban. Tudjuk mi pénz ment el a máig nem létező csoda hajnövesztőkre, ha csak a felét költötték volna rákgyógyításra, sokkal jobban járt volna a világ. Érdekessége az esetnek, hogy Dánia annyira épített erre a “ csodaszerre” , hogy a tőzsdéjük után a dán korona is elesett. Egy egész ország, ráadásul jól működő ország remegett bele egy cég sikertelen tesztjébe. . Megjegyzem a Richter esett. De ez a szinte már szokásos mérték szerencsére! Több nagy gyógyszergyártó viszont pluszban zárt. Konkurens cégeknek még jól is jött a Novonordisk kudarca. Most az Eli Lilly, Roche, Pfizer, Bayer stb.szép pluszban is zárt. Valóban nagy lett az őszi gyógyszergyártói indexek esése. Ebben a Moderna és most a Novo kudarca jelentős szerepet játszik. Sajnos ez okozhat némi bizalomvesztést a szektorban. De jelentheti azt is, hogy nagyon sokat esett a piac itt az ideje beszállni. Richter szépen ül a középmezőnyben, diszkont áron.
Ja,
persze és majd a teljes német gépipar dalolva csődbe megy, mert ő kitalált
valami vámot. A vén bolond. Ha egy német birodalmi titkosszolgálat eldönti,
hogy neked menned kell az nem olyan, mint amikor egy fogatlan kecskepásztor ugatja
a holdat Afganisztánban. Ha csak a felét megcsinálja annak, amiket
összehalandzsázik vagy kimozdítják vagy csak simán úgy kinyírják, mint a xart. Ő
egy üzletet vezet, nem egy nemzetet. Egy üzletvezető nem arra van, hogy sokkot
okozzon. Szereptévesztésben van a csávókám, de nagyon. Amerika nem is létezett,
amikor itt már császárok ekéztek királyokat és ő akarja megkeverni itt a xart? Ő?
Itt? Hogy mi van? Túl sok kokót kapott fel valami gogós csaj fenekéről vagy mi
van vele? Ő Európában? Ez a nagy terv? Most komolyan? Tesla-s csávókám is kinyilatkozik,
hogy neki melyik német párt a legszimpatikusabb. Igen? És tudta ez a gyerek
egyáltalán 10 éve, hogy hol van Németország a térképen? Az önjelölt politikus. Na, azon sem lepődöm majd
meg olyan nagyon, ha egyszer csak jön a hír, hogy lepottyant a
helikoptere, vagy valami ilyesmi. Áhh, hagyjuk is. Egy vicc. Csak egy vicc.
Annak se túl jó. Halandzsáznak össze-vissza.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.