Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
ha nem lesz a főni, nem kell ilyen szarokra költeni. Merkantil meg Otp liga. Egy csomóan megkönnyebbülnek, akik feleslegeen pumpálták a pénzt ebbe a temetőbe...
17K alatt venni kell, jelen infók alapján. Innen meg már lehúzza szerintem a gravitáció, a semmiben mozog. Idő kérdése csak. Shortban nem hiszek, vagy hogy sok van belőlük. 10%-kal van ATH -tól, szinte mindenki giga nyerőben van, aki itt ad el.
milyen meccs? Megszűnik minden focira adott kedvezmény. Légiósok már nyáron mind lelépnek. Az MTVA töbet fizet a magyar bajnokiért mint a BL-ért. Na, azt is elvesszük tőlük. Éljenek meg a jegyből, szponzorokból. szóval hova?
az irányt az OTP mutatja, a mértékben lehetnek eltérések. És szerintem az OTP a 17K-t megnyalja vagy benéz alá. Technikailag is támogatott. MZP 11.24-én találkozott Csányival, előtte sem volt fényes az ár, de azért most 1000 Ft-tal alatta van. Nem mondom, hogy amiatt, de biztos, hogy nagyon biztatóakat sem mondott neki..Csányi azóta csak elad. (így kell pletykát generálni...
Ez nem egyetlen kötés volt. És nem is leöntés. Az adott intervallumon végén dől el, hogy zöld vagy éppen piros lesz a gyertya alatt a forgalom. Közben lehet, hogy a felfelé irányúló vételek voltak többen
Micsoda dráma kérem... ;) nem is láttam ezt a a 14 kilós halacskát... kimegyek ebédelni és máris áll a bál a Richter piacán... de szerintem volt ez 18 kilós is... De legalább már megetette a kicsiket... Remélem ma már nem lesz ilyen... Mégy egy 18 kilós meteor lebombáz mindenit 8400 alá... Van itt igazalom alacsony fogalmon is... :P
"illetve szerintem a MOL működésébe, hazai piacába a kormány több ponton bele tud nyúlni, mint pl. a Richterébe." Én ezt nem így látom és sajnos a többi szereplő sem ezt árazza. Az egész bétet lehúzták a klotyón.
Szerintem a MOL-nál ugyanaz a "szerkezet", van elnök-vezér, és vezérigazgató is. Régebb óta, mint a Richternél. Vagy talán még jobb azt állítani, hogy korábban sem volt különbség, csak a címek elnevezései változtak. A MOL-nál Molnár József a vezérigazgató.
MOL vs. RG "irányítási/döntési/befolyásolási kockázat" témához néhány gondolat: Tudomásom szerint a Richternél Bogsch úr (elnök) és Orbán Gábor (vezérigazgató) inkább egy tandem-szerű irányítást visz (mint sok német cégnél a társ-vezérigazgatói poszt), mindkettő jó szakember, és fel vannak osztva a szerepkörök, vannak frontvonalak is, és több dologban nem igazán dönthetnek a másik nélkül. Az Igazgatóság elnöke Bogsch úr, és ő látja el a "kereskedelemért, nemzetközi és kormányzati kapcsolatokért felelős főigazgató" feladatait is, tehát így is hatalmas súlya van a cégen belül, hogy részben már átadta a stafétát, és már nem ő az "operatív" vezér. Az RG a vezetők személye és azok személyes üzleti érdekeltségei miatt (ha vannak ilyenek egyáltalán) kevésbé van kitéve potenciális politikai öööö... nyomásgyakorlásnak (majdnem zsarolást írtam). Nekem a fentiek egy kicsit magasabb szintű "biztonságot" jelentenek, erősebb bizalmat a menedzsment és a cég irányába. Még akkor is, ha sajnos Mo.-n ma semmilyen kormányzati beavatkozáson nem lehet meglepődni... A MOL-nál pedig szerintem minden a fentiek ellentéte, egy egyszemélyes műsor/irányítás (H.Zs., elnök-vezér), az ehhez kapcsolódó személyes és üzleti kockázatokkal (amiből már kaptunk egy kis ízelítőt), illetve szerintem a MOL működésébe, hazai piacába a kormány több ponton bele tud nyúlni, mint pl. a Richterébe.
Kezdik csipegetni a nagyobb (2 kilós halak) a 8600-t... Olyan kicsi a fogalom... Ha jönnek a nagyobb vevők (pl saját részvény) akkor érdemes rövidtávon beledobni amit a héten bekészletezem.. Szerencsére a fél kilós halak mindig optimisták és éhesek is... ;)
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.