Ha valaki 1400 alatt nem akarja eladni, akkor jó is, hogy nem megy most feljebb pl 1200-ra, mert akkor csak drágábban tudna saját részványt venni a cég.
Szerintem se. Nem baj, addig is a SRV kipucolja a 1100as szintet. Ma reggel pl árjegyzőtől vett 1000dbot. Mikor is jön ki az idei távhő átvételi ár a közlönyben? Az lehet még érdekes a közeljövőben.
Meglepne, ha a Pannergy utolérné az Alteot árban. Más a két cég növekedésének dinamizmusa. Az Alteonál még a korrekt ár (valahol 3200-3500 között) feletti árat is el tudok képzelni a jelenlegi helyzetben. . Nekem szimpatikusabb a geotermián alapuló energiatermelés, mert nem kell akkora területeket elfoglalnia, mint egy hasonló kapacitású naperőműnek, nem veszélyes a madarakra, mint a szélerőművek, és a vízerőműveknél a duzzasztás sem a legjobb a környezetnek. A Föld hője folyamatos, nem csak nappal és nyáron áll rendelkezésre nagy mennyiségben, nem időjárásfüggő, mint a szél, a vízerőműveknél és az atomerőműveknél gondot okoz az aszály, vagy az tomerőműveknél a víz hőmérséklete. Viszont nagyon költséges és rizikós egy-egy ilyen beruházás. Remélem, hogy a jelenlegi magas gázárak már a befektetők fantáziáját is megmozgatják és egyre több ilyen típusú beruházás lesz. Esetleg a PE és (nagyobb) önkormányzatok közös vállalatok segítségével tudnák megosztani a költségeket és a kockázatot.
Van évi 3-3,5 mrd EBITDA, és kb 26 mrd-os economic value. Ez 11,5 - 13,5% hozam, amin a hitelezők és a tulajdonosok osztozhatnak. Nincs jelentősen alulárazva, ugyanakkor igaz, hogy az EBITDA is növöget (sőt, rmeélhetőleg a mostani környezetben jelentősen nőni fog), a hitel idővel elfogy, és a részványszám is egyre kevesebb, így a hozam évről évre dinamikusan tud nőni. Az árfolyamnak ezt kellene lekövetni, de jelenleg reális az 1400 Ft körüli célár.
OFF Alteoban szerintem többen benne vagyunk itt a fórumról. Ott növekedési sztori van, nézegetem, hogy elkapjam a kiszállót, de nem heves ott se a dolog azért. Panny és Alteo is osztalék részvény lesz 10 év múlva, vagy hamarább. Hazabeszélek poziból, de szerintem "kanyarban előzünk" by Matolcsy, mindkettő rendben van hosszútávra gondolkodóknak. ON
PANNERGY