Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bandita szombat, 23:57
Na ma kemény volt itt.
Ápolók szabin?
Placi82 szombat, 23:56
Előzmény: #69072  Fsociety
Hajrá. Legyenek boldogok. Győriek (ahol többségben osztrákok élnének, fiktív példa. ) elakarnak mindenképpen szakadni mert úgy érzik hogy szét szivatja őket Budapest, és Magyarország, nyelvtorvemy, kisssebseg helyzete, gazdaságilag se jó nekik, nagyon nem, etc..... es Ausztria befogadja őket, vagy ha nem akkor jön a háború Ausztriaval, és a Győri szeparatista szakadár hadsereggel  akkor hajrá... Szakadjanak el, vagy kapjanak onnalo autonomiat, amit akarnak...
Na én ilyen igazi "liberális "vagyok, a szó jó értelmében. Nem úgy mint ahogy Ti... ((Csak Ausztria nem fogadna be szerintem... Ahogy mi se már az erdélyi  magyarokat.. Sokba kerülne.....
Ennyi....)) 
Istvan78 szombat, 23:53
Előzmény: #69071  El_Kebir
Én átgörgetem, a többség így tesz, gyanítom, szerintem senki nem olvassa el rendesen.
Istvan78 szombat, 23:51
Előzmény: #69074  Istvan78
* népességük is négyszerese volt az ukránhoz képest...
Istvan78 szombat, 23:49
Előzmény: #69069  Placi82
Donbaszban az oroszok aránya 50% alatt volt, de úgy beszélsz az ottani oroszokról, mintha a teljes népességet képviselték volna. Képzeld, valószínű, hogy a nem oroszok nem akartak elszakadni, valószínüleg.
Istvan78 szombat, 23:47
Előzmény: #69073  Placi82
Oszd már meg azt a linket a 60%-os esésről, kérlek!
Istvan78 szombat, 23:46
Az ukránok részben fegyvert kaptak, nem pénzt. A pénz meg kellett az újjáépítésre, a hadsereg muníciójára, a lecsökkent GDP nem sok mindenre elég, de te persze, semmilyen konnkrét számról nem tudsz, csak képzelegsz és hadoválsz, semmi bizonyítékod nincs semmire.
Az oroszok feltankoltak jó nagy tartalékkal , azárolás mellett is maradt vagy 350 milliárd dollárnyi pénzük és a szankciók (amik szerintetek nem működnek) mellett is még nagy bevételük volt a gázból és az olajból. Egyébként is a népességük is négyszerese volt az ukránoknak a háború előtt, most még nagyobb a különbség, de az egy főre eső GDP-jük is kb. duplája volt az ukránnak.
Placi82 szombat, 23:46
Előzmény: #69067  Istvan78
Na megneztem Neked. Most megneztem a neten  a Janukovics alatt 2013 ban magasabb volt a GDP mint 2021ben Z alatt a háború előtt, sőt a csodás Majdan után 2 évvel 2016 ban 60%ot zuhant..... Fasza. Ez még engem is meglepett. 
Hát csuda jól járt az Ukrán nép A Nulandos  Majdannal...
Ja, de titeket ez nem érdekel, az Ukrán nép nyomora..... Se a VH lehetősége anno, rohogtetek rajta.. Hogy beszari vagyok.. se a gazdasagi, és ipari áldozata Europanak, hogy tokon lőtte magát a szankciókkal, es EU. És annak a motorja Németország is az orosz szankciók miatt.... Semmi se  ami az átlag ukrán,  vagy EU embereket érinti.... 
Csak nyomjátok a  szöveget... 
De miért is, mi okból????? 
Fsociety
Fsociety szombat, 23:45
Ha majd Gyor moson  el akar szakadni,akkor ugye nem lesz rinya?  Mert mondjuk a mosonmagyarovari szakadar fogorvosok jobban szeretnek az osztrak vendegeket fogadni tovabbra is,vagy nem elszakadni a nyugati lehetosegektol.. 
El_Kebir
El_Kebir szombat, 23:40
Előzmény: #69066  HPeter76
szerintem sokon örülnénk annak, ha magyarul írnál, ha nem megy, akkor írj nyugodtan oroszul, lehet jobban le tudjuk fordítani.
Istvan78 szombat, 23:40
Egyszerűen képtelen vagyok elolvasni ilyen mennyiségű képzelgést, zavarosságot, bocs. Én egy témáról akarok beszélni és te látván, hogy abban az ügyben kudarcot vallottál, öntöd magadból a handabandát.
Placi82 szombat, 23:34
Előzmény: #69061  Istvan78
De Donyeckiek nem akartak Ukrajna hoz tartozni. Szeparatistak voltak. Olvass már Pista az ég áldjon meg. A Donyecki bányászok harcarol Olvastál e? Harcoljanak a Donyecki Luhanszki ak a sajatjaik ellen azok oldalán akikhez nem akarnak tartozn? i vagy mit akarsz? Vagy ezt logikailag hogyan akarod??? 
Amugy meg 300-500mrd usd be beleferne akár 100-200 ezer zsoldos is. Nem besorozott ukrán  civil pékekre és szakácsokra, komuvesekre van szükség a fronton, szerintem . Korlátlanul kapták pénzt... 
Nézd már meg mennyi volt Ukrajna Gdpje , és ahhoz képest mennyi támogatást kaptak. Gdpjuk dupláját? kb... A ruszkiknak  meg elvettek a komplett  deviza tartalékot és telikurtak őket olyan gazdasági szankció al amilyen soha  senkinek se volt a történelemben. Gdpjuk itt sokat hangoztatba , állandóan szajkozva Hollandia szintjét éri el csak!! 
Fiuk ha nekik futja zsoldosokra , akkor Ukrajnának hogy-hogy nem???  Hol a lóvé, István? Hol?  Ingyen komplett NATO fegyvwrarzenalrol, már nem is beszélek, amit segítségül kaptak, kikepzok, taktikai profik, és hírszerzés, és műholdas információk mellé. Etc, etc, etc.... 
Az Ukrán nacionalista,és a sima ukrán katonák helytallasa, bátorsága dicséretes. Tiszteletre méltó. De a vezetesuk... Hát... Hagyjuk.. Legyen már béke. De ugyis felesleges minden szó nektek... 
Békét akar szerintem az Ukrán anyák, apák nők férfiak többsége.... És szerintem elengednék a valasztopolgarok már  azt a Donywcket, Luhanszkot , "Keleti ukrán  blokkot" . ami régen is csak egy Orosz szeparatista fellegvár volt!  De ti nem? Értem. Akkor hagyjuk. Unom..... Úgyis vége lesz... Egyszer. 
El_Kebir
El_Kebir szombat, 23:31
Előzmény: #69064  Placi82
meg a Krímben nyaraló felségjelzés nélküli orosz katonák... meg a határon véletlenül átgurult nehéz fegyverzet... meg véletlenül se voltak ott orosz ügynökök.
"az Orosz  allkotmanyellenes lenne, ha keszersorozottak szolgalnanak"
Az is alkotmányellenes, hogyha kimegy valaki a Vörös térre egy fehér lappal akkor elviszik a rendőrök... RU-ban szólásszabadság van jogilag, aztán mégse! Nevetségesen érvelsz, mint mindig. Bezzeg a ruszki konteóak tövig... ott akkor Ukrajnában 100%-hogy az orosz ügynökhálózat többszörösen erősebb volt az amerikainál. De a ZUSA keverte... persze, csak akkora ügynöki szembeszélben többségi ukrán támogatás nélkül esélyük se lett volna SEMMIRE. 
Istvan78 szombat, 23:23
Előzmény: #69064  Placi82
Szóval a letarolt, elpusztított, oroszok által elfoglalt területekről az oroszok átmentek orosz területre, mert az nem volt földig rombolva és egyébként is magasabb volt a háború előtt is az életszínvonal, mint Ukrajnában? Hú, mennyire meglepő! vagy mégse?
HPeter76
HPeter76 szombat, 23:23
Előzmény: #69063  El_Kebir
Óhh persze azt ne feled minden nagytámadás bonyolítás elött (mondajam úgy ott lévő lakaknak felhívta a figyelmét-> figyelted vona 100-tól több esetbe megtörtént!! huzzonak el,ezt kihagytad.Na ezért is különleges háború!!! -Ők nálok ez volt lakosokkal szemben a csatarend (na aztán az Önkormányzatok,hogy álltak ehhez,sőt Felsővezetés sz@rt rá,veszenek az oroszok!!) kezes volt ebbe is az Ukrán vezetés!! Persze részletekbe lakik az ördög!! Rég rájöttem én már, csavart agyu ez a Ukrán vezetés,főleg Zelike!! Ott lakók eszével gonolkodva (lehet az orosz) nem tudja levakarni,mondja azt hogy figyelmetettek benüket Putyin csapata! mondhatná jaj nagyon LEJÁRATNÁ MAGÁT*** Az bíztos ukránok előtt nem állna meg!!!
 .....
Egy szóval megint MEGJÁRTAM-> Nem akarnak azok bajt a nyakukba!!!
Fsociety
Fsociety szombat, 23:13
Előzmény: #69052  Placi82
Ja,hogy mar nem is mered haborunak hivni,rajottel,hogy kicsit tulvallaltad magad vele 🤷 kellett par nap azert,de talan nem lesz baj belole. 
Placi82 szombat, 23:04
Előzmény: #69062  El_Kebir
Hagyjál már, én már  akkor olvastam az ottani eseményekről  a HVG tol kezdve aaz angol, USA  mainstream ig amikor ti 10 éve le se sz...tok egeszet.
A donyecki szeparatista torekvesekrol hallottál e?? 2014 áprilisában, ugyanez Luhanszkban, Harkivban etc....... 
Donyecki szeparatistak az ottani rendororsoket tamadadta meg fegyverekért, hogy onnan szerezzenek. Sok rendőrös át is állt hozzájuk.!!!! Szeparatista polgarokhoz 2014 ben
Tudod ez a Janukovics  megbuktatasa Majdani események és Nuland féle  Jaacenyuk, Turcsinov  alatt tortentek. Nagyon sok sérelem érte őket. Ők már akkor puszta kézzel kikialtottak a  Donyecki nepkoztarsosagot 2014 ben a rendoroktol szerzett fegyverekkel. Aztán jött az Ukrán hadsereg agyukkal, es aztán adott nekik rendesen...... 
Akkor forduktak Putyin hoz,hogy kellene fegyver meg kikepzo.. Etc... 
Tudod autonomias alairasokat gyűjtöttek a lelkes fiatalok, Donyeck, Luhanszk szerete, hát nem jártak túl jól szerencsétlenek, nagyon nem... Olvass már utána vazze... 
Engem ne ettes...koszike..
Ez sose volt fekete és fehér. 
Ja és kérlek majd csatold az általános mozgositast, kötelező beserozasi Oroszorszagi rendeletet. Az orosz állampolgárokra vonatkozóan. Csak szólok hogy már Donyecki oblaszt jogilag pro forma, igaz csak Oroszország szerint, de az orosz  anyaorszag részét képezi már, az ottani népszavazás szerint. Ergo a volt donyecki, luhanszki szeparatista hadseregben azok harcolnak akik beléptek. Most már az Orosz  allkotmanyellenes lenne, ha keszersorozottak szolgalnanak az ottani harcteren 2014 ben megalakult szeparatistak szakadár hadseregbe meg gondolom azok léptek be akiknek teli volt a hocipojuk vagy meghalt egy szerettük, egy agyutol, etc... etc... De akkor az még 2014 ben és utána is Ukrajna része volt jogilag. Kötve hiszem, hogy az Ukrán állam kenyszersorozta  volna be az Orosz párti Donyecki,Luhanszki szeparatista SZAKADAR, hadseregbe embereket....? ugye?? 
Amugy majd az Oroszok ujjaepitik. USA úgyse ad pénzt az ukránoknak, EU nak meg nincs. Ukrajnának meg csak brutális hitelei vannak. Ja és nézz utána hogy mennyien menekültek az Oroszok felé ebből 4 megyéből. Én legutoljára 3.6 milliót olvastam kb 1 éve.... Ha jól emlékszem nagyjából. 
Arról tudod nem szólnak a mainstream hirforrasok hogy Oroszokhoz is mennyien menekuktek, azok megkaptak ha kervvenyeztek az Orosz allampogarsagotves es nyugdíjat.  Vagy valami ilyesmi. Szóval nekem vakitoszoveget ne! Azt  légyszíves a Facebook nem túl olvasott népének esetleg nyomjad... ..  Én szoktam olvasni. Sokat. És jó a memóriam.... Na joccakát!
El_Kebir
El_Kebir szombat, 22:13
Előzmény: #69062  El_Kebir
ja és a donbasz-i "köztársaságokban" is teljes mozgósítás volt 2022-ben... 
El_Kebir
El_Kebir szombat, 22:06
Előzmény: #69058  Placi82
"8 milliós paroszlav orosz kisrbbseget hogy akarnak e autonomiat. "
de k&rva jól jártak, hogy mivel nem kaptak autonómiát, ezért az "anyaország" szarrá lőtte a városaikat, elaknásították a földjeiket, ráadásul, a férfiakat elsőként besorozva, még meg is halhattak vagy nyomorodhattak Putyin álmáért... megint előhúztad a "kisebbségvédelem" kártyát, ami a tények, megtörtént események alapján láthatóan oltári nagy hülyeség.  (ha az ott élő oroszok élete és "földjeik" kultúrájuk számítana, akkor nem így "védték" volna őket...)
Istvan78 szombat, 22:04
Előzmény: #69059  Placi82
Na de mi az elvi különbség a 2. VH orosz sorozása és az ukrán sorozás között? Az oroszoknál megengedett volt, az ukránoknál nem? Ezt már vagy kétszer megbeszéltük: minden állam ha rákényszerül, mert nem tudja megoldani zsoldosokkal, tartalékosokkal, akkor teljes mozgósítás van és ha kell kényszert alkalmaz. Mert ettől is állam az állam, megvédi minden erővel a népet, az országot, a kultúrát, a jövőt. Ezt tették az oroszok is a németek ellen a 2. VH-ban.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek