Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 ma, 19:13
Előzmény: #64102  Placi82
Egy közvéleménykutatás van, a katonák körében is az végezte, amelyik más körben. Ha elolvasod a cikket, láthatod, hogy a kutatás azt hozta ki, hogy a társadalom katonákon kívüli körében nagyon csökken a háború támogatottsága. Ezek után nem mondhatod, hogy elfogult, manipulatív akart lenni ez a kutatás. 
Nyilvánvaló, hogy a kutatás névtelen és nem voltak a parancsnokok ott a kitöltésnél. Egyébként, ha azt feltételezed, hogy a parancsnokok se folytatnák a háborút, miért szeretnék a katonákat presszionálni, hogy háború folytatást választva tölték ki a kutatást. 
Murdoch ma, 18:09
Előzmény: #64100  salaxx
Mindig lenyűgöz a háborúpártiak vérgőzös stílusa, ami persze egy falusi vurstliban elsütött légfegyvertől is minden bizonnyal elillanna. És hogy lényeg is legyen:
https://www.airandspaceforces.com/icbm-test-failure-nuclear-modernization/
Placi82 ma, 16:13
Előzmény: #64097  Istvan78
"" egy nemrégiben készült felmérés szerint a veteránok és aktív katonák 18 százaléka véli úgy, hogy Ukrajnának tárgyalások útján kellene megpróbálnia befejezni a háborút."""
1) kérdésem ki rendelte meg és fizette a kozvelemy kutatást a katonák körében.?? 
2) Mikor kitoltottek a katonák a kozvelemykutatasi kérdőívet  állt e tiszt felettük és nézte-e hogy mit írnak? Mert ha felettem áll a egy tiszt akkor én először okosan megkerdezem mit is kellene írnom.😉 
gazmber ma, 15:51
Előzmény: #64095  ronaldinyo

és mennyi ideje maradna Moszkvának és pityunnak a válaszcsapásokig ..?
salaxx
salaxx ma, 15:40
arrol nem szolnak a hirek gondolom, hogy ra 10 percre az összes alkesz szopadek anyja is üvegbe lenne olvadva az anya"föld"ben
Istvan78 ma, 15:37
Előzmény: #64098  Murdoch
Ez a háború már elhúzódik és igen, a korrupció se tesz hozzá az ukrán morálhoz, de az oroszoknál mi a helyzet: ott is nagy a korrupció, ott is sok a dezertálás, az "oroszok" helyett börtönviseltek, észak-koreaiak és zsoldosok harcolnak, Putyin nem meri elrendelni az általános mozgósítást, mert fél, hogy nem működne.
Murdoch ma, 15:25
Előzmény: #64097  Istvan78
Az ukrán katonáktól ne várjál valós infókat, kőkemény cenzúra van. Ellenben a nagy nehezen kényszertoborzottakról elég szédületese számok vannak, hogy gyakorlatilag azonnal megadják magukat a fronton. 20%-uk meg egyszerűen elszivárog. Nem tízezrekről van szó, sokkal több.
Könnyű állítani, hogy a hazájukat védik, ennél sokkal bonyolultabb a helyzet, ha jól emléxem Harkov polgármestere mondjuk nem is beszél ukránul:
https://www.firstpost.com/world/ukraine-fines-kharkiv-mayor-for-using-russian-language-on-social-media-posts-12196782.html
Te valami vegytiszta háborúról vizionálsz, ahol jól elhatárolható a két fél, egy fenét. És ezt már a világ se veszi be. Azt még hozzátenném, hogy 22-ben lett volna béketárgyalás, de nem az ukránokon múlt az ami.
Istvan78 ma, 15:13
Előzmény: #64090  Murdoch
Csak a szokásos "formádat" hozod.
1. Zeisdead arról írt, hogy a hadsereg 70%-a már tűzszünetet akar, erre reagáltam, hogy ez nem igaz. Tehát nem általában az ukránokról beszéltünk, a te linked meg arról szól.
Itt
https://index.hu/kulfold/2024/11/24/haboru-orosz-ukran-konfliktus-ukrajna-bekeszerzodes-fegyverszunet-kozvelemeny-kutatas/
van például ez
"egy nemrégiben készült felmérés szerint a veteránok és aktív katonák 18 százaléka véli úgy, hogy Ukrajnának tárgyalások útján kellene megpróbálnia befejezni a háborút."
Szerintem a "homály" egész máshol van, mint amire te utalsz, neked persze az a homályos, ami mindenki másnak napnál világosabb: a hazát meg kell védeni.
Egyébként te akarod mindenképpen meggyőzni az ukránokat, hogy adják meg magukat, én nem győködöm őket, csak azt mondom, hogy harcuk igazságos és nekik kell eldönteni, nem neked, hogy meddig kell harcolniuk.
ronaldinyo ma, 15:07
addig festik az ördögöt a falra mig meglesz csak idö kérdése.
Placi82 ma, 13:04
Előzmény: #64090  Murdoch
Elit libsi ügy="" vmi homályos yenki ügyért""
Könyörgöm" Yenki"- szó az nagyon  altalanositas, ne használjuk mar:). Fehér protenstasoknak és latínók többségének  is tele a hocipőjuk, ezzel a  bandával..... Látszódott a választáson...
 És van egy  olyan megérzésem hogy ha elfogy a a mostani libsi USA adminisztráció penzcsapja, (akár Trump miatt, akár más miatt) és EU ban is nem sokára a saját nagy gazdasági problemai mellett nem lesz lehetősége és felhatalmazása euró milliárdokat küldeni, Z-nek és "adminisztrációjanak", a jelenlegi szituacio fenntartására. . Akkor a hivatásos ukrán hősi nacionalista katonák és vezetőik, elgondolkodnak, hogy az Oroszok ellen harcoljanak e, ők-e az ellenség akikkel közös a nyelv, és a fajta. Vagy................... 
Én azért olvastam ezt azt anno, régebben, azon ukran hithu, ukran hősök, harcosok nyilatkozatát az Ukran elitrol akik most Ukrajna legnagyobb, es legjobb, legutokepesebb és leghazafibb, legonfelaldozobb dandarjait alkotjak és vezetik,etc.. ...........
Szóval lesznek Ukrajnában meg cifra dolgok hosszútávon...., ami nem fog tetszeni az itteni személyeskedo csipet csapatnak akkor..... 
((Szerintem a béke lenne a legfontosabb, és gyorsan, és egyetlen megoldás, mert túl tolja a Nyugat a biciklit, és tárgyalások kellenek, szerintem a nép is ezt akarna akár területi engedmenyek árán is. Mert már konkrétan hiányozni fog egy komplett  korosztály Ukraknaban, mint anno a Szovjetunioban a második Világháború után. Azóta is azt nyogik az Oroszok és Ukránok. Vagy totális es globális  eszkalacio lesz a vége, hamarabb mint gondolnánk. Globális Dél kontra  NATO. Kína és Xi tudja ha Putyin elbukik akkor ő a soros...... 
Na aki a fentieket erti, az érti..... Aki nem, annak nem magyarázom el.... 
Na off. 
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 13:00
Előzmény: #64091  SeldonKuper
Te már szavakban sem vagy békepárti, amire pedig Orbán és Szijjártó is képes, meg a hozzájuk igazodó mameluksereg is.
Egy körbehálózott lakótelepi ház akkor is háborús látvány, ha nem számít hadi bázisnak.
Putyinnak biztosan nem tetszenek a békepárti oroszok.
SeldonKuper ma, 12:43
Előzmény: #64049  the_outsider
Vagy dezertáltak, vagy meghaltak! Newsweek az jobban tudja hova dezertáltak?  A Meduza.io "jelentése" szerint még azt is feltételezi, hogy egy egész lövészhadosztály 1000 fővel felszívódott. Hát én köszönöm az ilyen híreket, mert magamtól nem keresnék ilyen angolosan elővezetett, dezertálási találgatásokat.
SeldonKuper ma, 12:24
Előzmény: #64084  Dehogynincs
Addig nincs probléma, amíg egymás hadi bázisait támadják a drónok képviselte proxy háborúval, amivé lett az ukrán "háború"! Csak éppen a drónokat kezelő személyzetek azok akiknek ez a háború csak matematika, mértan és földrajz.
Murdoch ma, 12:23
Előzmény: #64088  Istvan78
Már megint el vagy tévedve, csak szerintetek akar mindenki meghalni vmi homályos yenki ügyért. Elhiszem hogy nagyon szívesen látsz rajtad kívül mindenki MÁST a fronton, azt nem kell bemutatni.
https://hvg.hu/vilag/20241121_ukrajna-felmeres-targyalas-haboru-befejezese
SeldonKuper ma, 12:18
Előzmény: #64085  the_outsider
Legalább magadra is ismerhetsz, ha hülyeséget emlegetsz!
Ezek a vélemények csak gondolatok, mint a te véleményeid is. Ha nem akarsz világot látni, akkor nem kell elhinned minden "hülyeséget"!
Istvan78 ma, 12:08
Előzmény: #64087  Zedisdead
Miért szurkolsz annyira az oroszoknak? Van megfontolás mögötte vagy csak zsigerből jön. Az mindenképpen látszik, hogy a hazudozás megy, bármi is legyen a motivációd.
1. "agyba-főbe verik"...hauzugság, legfeljebb előtordul néhány esetben. De háborúban a legszörnyűbb, ennél sokkal szörnyűbb dolgok is előfordulnak néhány esetben.
2. Épp hogy a katonák vannak leginkább amellett, hogy folytatni kell a harcot, nem szabad területet átengedni. Kb. 20%-, aki nem támogatja a háború folytatását.
Zedisdead ma, 11:50
Előzmény: #64075  Shortelek
Lol, ezért mennek olyan lelkesen a sorozóbizottságba a férfiak :D Ja nem az utcán fogdossák össze őket, agyba főbe verik, de igy is csak a nagypapákat tudják elkapni, mert azok nem tudnak elfutni. Már a "brit hirszerzés" meg az ISW propagandacsatornák is elismerik, hogy az ukrán hadsereg 70%a okés a területi veszteségekkel, csak legyen már vége. Az isztambuli tárgyalások a múlt dicső ködébe vesznek, a Minszk I-II meg kb science fiction már. Bármikor leültek volna megegyezni az oroszokkal jobban jártak volna és ez igaz holnaputánra meg január 20 utánra is.
Zedisdead ma, 11:45
Előzmény: #64084  Dehogynincs
Szerintem ebből az oroszországi oroszok azt veszik észre, hogy Putyinnak igaza volt, Ukrajna egy NATO bábállam, amely létezésének célja, hogy nekik ártson, és ezért Ukrajnát el kell törölni.
the_outsider ma, 11:11
Előzmény: #64083  SeldonKuper

Nem tudom ki képes like-olni téged, de a hülyeség megnyilvánulásának igen magas fokát mutatják a beírásaid.            

Mindig csodálom azokat akik valamiben a csúcsot döngetik. Úgyhogy: Grat!
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 11:11
egészen sajátos módon védekezik Oroszország az ukrán drónok ellen
https://www.portfolio.hu/global/20241125/felvetel-egeszen-sajatos-modon-vedekezik-oroszorszag-az-ukran-dronok-ellen-725340
"Speciális hálókkal veszik körül az Ukrajnával határos Belgorodi területen, Sebekino városában a lakóházakat, hogy így védekezzenek az ukrán drónok ellen ...
Orosz médiajelentések szerint a Moszkvai, illetve a Rosztovi területen egy-egy olajfinomítót is ilyen hálóval vettek körül."
__________ észreveszik __________
Szerintem ebből az oroszországi oroszok is észreveszik, hogy nemcsak az ukránok bőrére, hanem az ő bőrükre is megy Putyin háborúja.
SeldonKuper ma, 10:52
Előzmény: #64058  the_outsider
Még mindig nem tanultál fogalmazni, ha magadat akarod reklámozni! 
Miközben folyton a arról akarsz meggyőzni bennünket, hogy az oroszok ( az aljas gyilkos "cáratyuskája"?) megint az Óceanig akarják tönkretenni az antidemokratikus Európádat! Megint arra mutogatsz, akit az egész nyugat eltörölne a földszinéről! Úgy hogy védekezni se legyen ereje! 
Kinek a kedvéért nyomod az ilyen történelmietlen konteókat?
SeldonKuper ma, 10:39
Előzmény: #64064  the_outsider
Jaja! Mint itt az Orbán meg az MP  nevű,  mindenből kivétel! Mit számít,  akkor a Trump nevű senki itt a Porton! Hisz mindenki helyettük vezeti a "kis országukat", amit kitaláltak maguknak a sok posztjukban.
SeldonKuper ma, 09:16
Előzmény: #64073  berlini
Nálam a buták rád hasonlítanak, mert annyira nem értenek ahhoz amiről írtál!
 Éppen egy keserű élmény vár , hogy elkerülhess erről az oldaladról.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek