A teljes konfliktust tekintve semmilyen értelme nincs, csak eszkalációs jellegű. De nyilván így szokás átadni a világot az új yenki kormány kezébe, na ennyit a fene nagy értékrendetekről, meg a demokráciáról.
ez a szép munka: "Ukrajna támadást mért az orosz Sz-400-as radarállomásra Kurszk régióban. Az Oroszország által csúcsminőségű légvédelmi rendszerként reklámozott Sz-400-as jelentős károkat szenvedett a radarállomás megsemmisítésével. Ez a kritikus fontosságú komponens, amelyet stratégiai fontosságú helyszínek védelmére terveztek, elengedhetetlen a rendszer működéséhez. Enélkül az Sz-400 hatástalanná válik, ami leleplezi az állítólagos képességeinek hiányosságait."
Figyelj istvan78! Küldtem egy indexes cikket, azért kukdtem mert feltételezem hogy nincs WSJ elofizetesed. Mert arra már rajottem hogy olvasni, tájékozódni nem szeretsz. De azt nem feltételezem hogy ezt se olvasod el .Papa is megtalalta kb 1 perc alatt https://www.businessinsider.com/north-korea-soldiers-wont-get-2k-pay-russia-ukraine-war-2024-11 Most meg azzal jössz, hogy 1)Az lengyel, USA, Francia, boliviai zsoldosok ingyen harcolnak? 🤣. Most mikor Macron egy komplett légiot akár küldeni az Ukránoknak te jó ember. Jesszusom úristen, ezt a naivitaast!! 3 vagy 4 bejegyzéseddel ezelőtt!!! még abba kötöttél bele hogy írattam olyat hogy Kim eladtam 2000 usd/hoert az embereket.! Ezt Te magad kérted számon gunyolodva.! Most meg teállítod ezt. Te egy nagyon összevissza ember vagy aki olvasni vagy mást megerteni se hajlandó. Tehát akkor hogy Te is megertsed, az Oroszok jogilag 2000usd/hó fizetnek egy észak koreai zsoldosnak a Dél koreai hírszerzési szerint. Aztán hogy ezt fel kell e ajánlani mondjuk 70%at a havi zsodjuknak a Koreai allamnak, az lehet, nincs kizarva. Amúgy el ne sird magad, de én anno azt olvatam anno hogy a külföldi hivatásos zsoldosok, a háború elején sokkal de sokkal többet kaptak mint 2000usd/ho, az Ukrán oldalon.😉😉 Tudod azért a sok 100 Mrd dollár USA és Uniós támogatásból gondolom azért erre is futotta..... Veled vitatkozni, kb mint loval imádkozni.. Értelmetlen....
Ne személyeskedj, ne sértegesd azt összevissza beszéléssel, aki leírja a tényeket akkor, amikor te információ nélkül írogatod a hozzászólásaidat, még annyi fáradtságot sem veszel, hogy utánanézz valaminek, hanem ahelyett becsmérled azt, aki megírja a tényeket! Még, ha azt írtad volna, hogy a 2.000 USD-ból nem sokat, szinte semmit nem lát a katona és a családja, mert a Kim-klán és barátainak luxuskiadásaira megy el, akkor közel lennél a valósághoz. De úgy, hogy azt írod annak, aki megírja a tényeket, hogy "összevissza beszél", az már a te dilettantizmusodat és a tájékozatlanságodat minősíti. Ennyit rólad és a hozzászólásaidról, de én most is segítek abban, hogy egy észak-koreai zsoldos katonára hány USD jut: . "The South Korean spy agency said last month Russia could pay at least
$2,000 per month to each North Korean soldier, shelling out a total of
$20m (£15.5m) per month for 10,000 soldiers." . https://www.independent.co.uk/asia/east-asia/north-korea-russia-ukraine-war-b2642942.html
Nagy dicsőségére válik Oroszországnak, hogy először államilag finanszírozott magánhadsereget, majd börtönből kiszabadított bűnözőket, majd távol-keletről nagy pénzen vett, lényegében nem oroszoknak tartott nemzetiségieket, majd jemeni terroristákat vet be a birodalom építésébe.
"2024-ben az Oroszország által
kilőtt ballisztikus rakéták közel egyharmada észak-koreai KN-23 típusú
fegyver volt, amelyek nagy része nyugati gyártmányú alkatrészekből áll – számolt be a CNN a nyilvános jelentések és elemzések alapján."
PLaci azt írta, hogy ők ugyanolyan zsoldosok, mint a Wagnerék vagy akárki aki Ukrajna oldalán harcol (bár nehéz elhinni, hogy Ukrajna akar/tud zsoldot fizetni külföldről verbuvált katonáknak). Azaz önként, pénzért mennekOroszországba harcolni, gyilkolni. Pedig nem így van: a 2000 dollárból a cikk szerint alig fognak látni valamit is, őket kijelölték erre vagy ha önként mennek, akkor arra számítanak, hogy megadják magukat és kiszabadulnak Kim országából. Lényegében eladja Kim őket kilóra, hogy politikai-katonai ill. pénz hasznokat hajtson be az oroszoktól.
https://index.hu/kulfold/2024/11/17/haboru-orosz-ukran-konfliktus-eszak-korea-oroszorszag-ukrajna-kim-dzsongun/ Én azt állítottam, hogy 2000 usd adnak a Ruszkik fejenként, havonta. Ahogy a Lengyel, USA, Boliviaia, stb.... zsoldosok se ingyen harcoltak az Ukrán oldalon. Azt hogy ezek a "hithű" katonák mint anno itt 50 és evekben Magyarországon a libsi bolsevikok rendszerben alatt bekekolcson jegyzese idején úgymond "ajánlott felajanlani valamennyit az államnak" arról egy szót se szóltam. Valószínű hogy így van hogy a jó részét fel (kell) ajánlják a "Koreai " államnak. De ezek feltételezések, és valoszinusegeket.
OROSZ-UKRÁN háború