Elolvastam. Már le is váltottak ezt a szerencsetlen Nayemet, aki ezt nyilatkozta??........ Istvan 78 mit szólsz te ehhez? :) Több 1000 dolog van es lesz is, amit egyre nehezebb lesz beileszteni a jók küzdelmet kontra gonoszok ellen, és rózsaszín unikornisos világodban. Bár elég lett volna Nuland - Majdan-Janukovics bukasat értelmezed és azután történt előzményeket napjainkig. Akár még párhuzamot és ismétlődő metódust is felismerhetel volna. Ja nem ismered a vilagtortenelmet.... Akkor bocsánat...
Ugye nem gondolod, hogy egy Észak-Koreai katona akár egy dollárt is kézhez kap, nem hogy 2000-et egy hónapban. :) Ez Kimnek megy, meg az államkasszába. Meg kapnak olajat, élelmet, meg nukleáris technológiát az oroszoktól. Az arabokhoz is államilag közvetítették a vendégmunkásokat, és az állam kapta a lóvét.
Szánalom. Ennyit sikerült megcafolnod Jókai regény hosszúságú tenyekbol? Direkt így félre érteni?! Úgy értettem hogy 2000 dollárt az eszak koreai zsoldosok kapnak, per hó, azaz havonta azaz 30-31 naponta!! nyugati mainstream szerint. (Muszáj vagyok így fogalmazni, mert ebbe is belekotsz,) Természetesen nem arra értettem hogy Észak Korea adna el 2000/db az embereket. Jozan ésszel belathatad volna.......
Elég lett volna Krím is, azt még a nyugat sem piszkálta volna, több okból se. Max a yenkiket, hogy a Fekete-tenger nem az övék. Ellenben meg lehet akkor kérdezni B.Johnson nagykorút, hogy akkor miért szabotálta a 2022-es isztambuli békét. Előnytelen lett volna? Igen, de most sokkal jobb érezheti magát a tag, azóta meghalt pár százezer ukrán és még rosszabb a helyzet. Abban igazad lehet, hogy most már alighanem pl. Odessza is kelleni fog, aztán majd megállapodnak Trumppal. Egész Ukrajnának nem sok értelme lenne, azzal csak egy puskaporos hordót raknának maguk alá az oroszok, állandó terror, szabotázs, partizánakciók stb. És azt Putyin is tudja, hogy a yenkik sem jöhetnek ki totál arcvesztéssel a dologból, hanem lesz afféle kamubefejezés és nem lesz olyan, hogy ki a nyertes.
Trump rajongóknak: "Donald Trump egyik legfőbb szenátusi szövetségese, Mike Rounds hideg vizet öntött az Oroszország és Ukrajna közötti békemegállapodásról szóló tárgyalások ötletére, mondván, a Kremlben nem lehet megbízni, és bármilyen békejavaslatot a nyugati gyengeség jelének tekintenék - írta a Politico. "Bármennyire is szeretném azt hinni, hogy tárgyalhatunk egy zsarnokkal, gyanítom, hogy becsapjuk önmagunkat. Elhiszik, hogy ez a zsarnok, ha felajánlják neki egy szabad ország egy részét, azt hiszik, hogy abbahagyná?" Trump ally dismisses talk of Ukraine peace deal - POLITICO
"Az orosz hadsereg több száz jemeni férfit toborzott, hogy Ukrajnában harcoljanak, egy olyan sötét emberkereskedelmi hálózaton keresztül, amely rávilágít Moszkva és a Houthi lázadó csoport közötti egyre szorosabb kapcsolatokra. A Financial Times (FT) jelentése szerint a jemeni toborzottak magas fizetésekről és orosz állampolgárságról szóló ígéretekkel érkeztek, azonban Oroszországba érkezésükkor kényszerítették őket katonai szolgálatra, és rövid kiképzés után a frontvonalra küldték őket.Az ukrajnai konfliktus így újabb külföldi katonákat von be, köztük jemeni, nepáli, indiai zsoldosokat, valamint észak-koreai reguláris csapatokat.Az FT által látott dokumentumok szerint a toborzást egy Abdulváli Abdo Hasszán al-Dzsábri által alapított, Ománban bejegyzett Houthi-cég irányította. Az ígért munkák – mint például „biztonsági” vagy „mérnöki” pozíciók – helyett a jemeni férfiakat erőszakkal szerződtették, sok esetben a szerződéseket sem tudták elolvasni, mivel azok oroszul íródtak. A húszi kapcsolat megerősíti, hogy a jemeni polgárháborúban Irán által támogatott csoport szorosabbra fűzi kapcsolatait Moszkvával, miközben az orosz–nyugati konfliktus egyre több színtéren terjed.Az Egyesült Államok 2024 januárja óta az Anszarallahot, közismert nevén a húszi lázadókat, különlegesen megjelölt globális terrorista csoportnak minősítette.Az amerikai diplomaták figyelmeztetnek az orosz–húszi együttműködés kiterjedésére, beleértve a fegyvereladásokat és a rakétacsapások célzási adataival való támogatást.A húszi lázadók 2023-ban globális ellátási láncokat veszélyeztettek a Vörös-tengeren végrehajtott rakétatámadásokkal, most pedig a jemeni zsoldosok Ukrajnába történő toborzása jelzi, hogy az orosz konfliktus miként nyerhet új dimenziókat a Közel-Keleten.A jemeni toborzottak helyzetét emberi jogi szervezetek és a Nemzetközi Jemeni Migránsok Szövetsége is figyelemmel kíséri. Bár néhányuknak sikerült elhagynia Oroszországot és visszatérnie hazájába, sokan továbbra is az ukrajnai frontvonalon vagy oroszországi kiképzőbázisokon tartózkodnak."
Bocsánat nem tudtam hogy külföldi zsoldosok sok sok országból nem harcoltak az Ukranok oldalán. Valamiért azt hittem, hogy sok ezer külföldi zsoldos volt, csak elkoptak.. Vagy haza mentek, mert ez durva volt. Sőt Lengyelország egy légiot is össze akart állítani.... Észak Korea jogilag egy önkéntesen jelentkezett zsoldos csapatot állított össze 2000 usd/főt fizetnek érte az oroszok. Ez annyi pénz hogy nekik ez maga a csoda. Ezt mainstreamben olvastam. Cafolj!
Ehh, hadi költségvetést akarják növelni ezek a tabornokok.... Én arra tippelek hogy putyinak csak a keleti jelenleg szetbombazott Orosz ajku Ukrajna kell. Nagy diplomatak ezek. - Kell nekünk egész Ukrajna. 2 hét múlva - Na jó Trump, elég a 4 orosz ajku keleti megye. És az Oroszok építik újjá!!! Otthon mindenki eladja hatalmas győzelemnek. Egy biztos a Ruszkikkal és Putyinnak ez után, ha vége lesz, senki se mer packazni, és hülyének nezni(Minszki paktum). Hogy a francba sikerült figyelmen kívül hagyni a nyugati felső vezetőknek az Oroszok történelmi szívossagat, allhatatossagat, és Putyin nepszerusegebol fakado abszolutista teljhatalmát. Nukleáris arzenalt nem is említem. Mondj meg egy embert a Földön akinek ekkora teljhatalom van a kezébe. De nehogy a Biden bábut mond.... :)
Nehogy azt hidd, hogy ezt a sok hablatyolást elolvasom? Én egy kérdést tettem fel. Ide vonatkozóan még azt mondanám, hogy az oroszok behívtak észak-koreai katonákat, ezután engedélyezték Nyugatról ezeknek a rakétáknak a használatát nagyobb távra. Felhívnám a figyelmed a SORRENDRE. Ha az oroszoknak szabad bevonni a háborúba külföldi hadsereget, akkor a Nyugat is többet megengedhet magának.
Hát akkor cafoljunk, hogy értsed a szitut, ami sajnos nem jön át az emberek 99%nak. Oroszország nem "hoborgott"annyira mikor az egész NATO tol, és pluszban az USA tol és az EU tol, plusz G7 ék fel nem sorolt orszagaitol kapott Ukrajna dronokat is. Meg 300 Mrd usd támogatást meg lőszert, legvedelemet, hírszerzési informaciokat , muholdakat, meg rakétákat, meg több ezer fizetett külföldi profi zsoldost(mert nem ingyen vannak ott) meg mindent is. Addig csak duma ment, hogy vörös vonal meg bla bla ba...Szobeli szajkarate. No de most az a jogi helyzet hogy 2 ország háborújaban mint anno mondjuk Pakisztán-India (Kashmir tartomány miatt) háborúja a USA és Anglia elkezdi az egyik felet nem csak anyagilag támogatni, meg mindennel is. HANEM és most figyelj, ezeket az ATACMS rakétákat szerinted ukrán emberek és ukrán emberek telepítik irányítják taplaljak be kordinatakat az USA műholdas navigációs rendszerre épülve?? Na?? Szóval evvel a lépéssel már nem csak pénzel, hanem tevolegesen is mélyen Orosz (anya)földet lőnek. Mert Donyeck, Luhanszki lőszer raktár meg csak csak atmenne valahogy, azt meg lehet magyarázni. Aztán erre jött Anglia is pepitaban a fentiek alapjan Storm Shadow raketakkal. Na ez azért baj, mert idáig is az USA adta a taktikát és a hírszerzést,irányítást fegyvert, etc.. De ezeket a rakétákat már nem hihető hogy az Ukránok kezelik.... Ahogy olvasom.... Khmm.. . Ergo jogilag ha akarna Putyin akkor hadviselo felé is válhatnak ezen két országgal szembe az én jogi olvasatomban.... Átléptek egy jogi határt... Mi lesz a következő? Biden "adminisztráció" akarom mondani az Ukranok gyorsan ossze raknak "valahogy" alkatreszekbol ballisztikus rakétát,(mint pont olyat amit most lőttek ripityára a ruszkik, a föld alatti osszeszwrelo muhelyeket) aztán ne adj isten meg hirtelen ukrán tudósok egy kis atomtoltet is fabrikalnak hozzá?!? . És az Ukranok belonek vele mélyen orosz területre, de azért az USA es Anglia majd hivatalosan elhatarolodik tőle. ??!? És semmi probléma se lesz?? Se irányító képesség, se technológia, se humaneroforras nincs ezekre Ukrajnában. Akkor onnatol már nevén lesz nevezve a szitu. Ez III világháború. És szerencsétlen ukrán nép (ismetlem a nép.) lesz az első áldozat. Mivel a joslatom nehezen tagadhatoan bevalltak idáig . Akkor most azt jósolom, hogy azOroszok nem sokára valami " nagy viszont válaszra ", készülnek, hogy elvegyék a kedvet a neolib USA vezetésnek a hátralevő 2 hónapban a többi további "" hulyesegetol. "" Szóval elég forró már a pite nem kellene, tovább hülyéskedni egy tényleges legnagyobb atomhatalommal. Vagy lehet, de ha a forgatókönyv szarul sül el, mint a történelembe párszor akkor nagy ráb.szunk. Finoman fogalmazva. Tudod mint a kocsmai verekedésben "én csak visszautottem". Amúgy nem is tudtam hogy ballisztikus kozep-kis hatotavolsagu, cirkalo rakétákat adott Irán, vagy Kína, vagy Korea+kezeloszemelyzetet amivel az Oroszok lőttek Ukrajna foldjet?? Kuldj már pár linket erről!! Köszönöm. Kínaiak már chipet se mernek küldeni. Hivatalosan biztos nem.. Korea meg adott 10 ezer zsoldost. ...
OROSZ-UKRÁN háború