Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 vasárnap, 23:44
Előzmény: #64072  Murdoch
Tudod Európában előre fog törni a "szelsojobb" szerintem.  Nem igy hogy nyernek harmincvalahany százalékot, hanem 50- 60%.
Oka az lesz
1) az emberek rajonnek hogy a szocialdemoktatak baloldal és a keresztenydemoktata jobb oldal akar Ausztriában akár Németorszagban, olasz, Francia.o-ban, akárhol Nyugat EU ban. Végül is vagy nagy koaliciora lépnek vagy a neoliberális zöldekkel,és  kommunistakkal fognak kormányt alkotni. 
1)Ergo hiába ígéri az aktuális ellenzék a gazdasági a lecsúszo fehér Közép osztálynak  jobb létet, ezt nem teljesítik, vagy nem tudják. 
2) hiába ígéri az aktuális ellenzék a migracios hullám teljes totális leállításat, és a a segélyek megszüntetését, lakhatasuk nem megoldását. Ezt se teljesítik ha hatalmon vannak. Erről szólt az elmúlt 10 év, Németországban, Olaszországban, Ausztriában, Franciaországban. 
Hogy miért nem tudják  teljesíteni sose a választói valós akaratot, hát azt az okot  hosszú lenne kifejteni..... 
Ahogy megjosoltam kb 3 éve a egypolusu vilagrendbol a két polusu vilagrend fele fogunk haladni  és bekovetkezett! Írtam róla itt is eleget. Es megjosoltam Trump hatalomra keruleset, sőt a 1,es 2 számú merenyletet is. Aki esetleg nem hiszi kérdezze meg Pomperj t az FF topikban neki jó a memóriája biztos emlékezni fog rájuk 🤣 
Szóval most a Szabadságpart, az AFD, Le Pen partja, és a többi sose került hatalomra, kormányra megha az első helyen végeztek is a valasztasokon. Mert 2ik és 3ik 4ik helyezett part összefogott és kigolyoztak őket. . Ez várható reakció volt. 
De mivel gazdasági recesszio elkerülhetetlen és az ebből fakadó társadalmi  elégedetlenség, továbbá a migrációt is csak verbálisan kampanyszeruen csökkentik, valójában nem állnak az útjába, sőt segitiik is némely pártok. Ebből fakadoan a többség aki változást akar, az kénytelen lesz az AFD re, és társaira szavazni úgy hogy 50% felett legyenek, hogy ne furhassa meg az aktuális  koalicios partner úgymond a népakaratot. Nem tudom érted e mit akarok mondani. Ezzel nem azt mondom hogy ez joirany az EU nak,  csak egy Ockham alapú logikai scenariora mutatok rá. Trumptol ki van akadva az elit hogy hatalomra jutott. Ohh, még nem tudják milyen folyamatok indultak el a mélyben....... 
berlini
berlini vasárnap, 23:37
Előzmény: #64061  Murdoch
Nem unod ezt a folyamatos fröcsögést?
Kivánom egyszer ragadjál ott egy igazi putyin-kinai féle szuper demokráciában.
Nálam a buta és az okos ember választóvonala ott van, hogy a butáknak felesleges volt megtanulni olvasni, nem képesek az előző generációk sokszor keserű tapasztalataiból okulni. Nekik kell egy keserű saját élmény.
Murdoch vasárnap, 21:56
Előzmény: #64071  Placi82
Placi82 vasárnap, 21:40
https://index.hu/kulfold/2024/11/19/egyesult-allamok-oroszorszag-hirszerzes-propaganda/
Nem tudom volt e már? Gondoltam érdekes lesz itt egyeseknek..... :) 
Placi82 vasárnap, 20:38
Előzmény: #64068  vigkrisz
Muszáj volt, nagyon csúnyán meg lettek fenyegetve Kínaiak... . Swift az USA kezekben van. És még nincs helyette másik pénzügyi rendszer. 
USA pénz elit  a világ csendőre. Azt az országot lövi ki amelyiket akarja.... 
Na most a "lator államok" próbálkoznak, próbálkoznak a lazadassal. De hát jön az USA, és befenyíti őket!! Komolyan mint a kover legnagyobbb óvodás az oviban. Mindenkinek le kell adni a "sápot" az uzsonnábol neki. 🤣
Murdoch vasárnap, 18:42
Előzmény: #64067  vigkrisz
Az meg nem újdonság. De itt arról van szó, hogy ha mindent ellődöznek Ukrajnára, akkor Közel-Kelet és Kína meg vérszemet kaphat, számokról van szó. Azok a zónák pedig nagyságrenddel fontosabbak. 
vigkrisz vasárnap, 18:17
briksz működés közben :-)))))))
"A legnagyobb kínai bankok, a Bank of China, a China Construction Bank, az Industrial and Commercial Bank of China és az Agricultural Bank of China leállították a Gazprombank által kibocsátott UnionPay kártyák kiszolgálását."
vigkrisz vasárnap, 18:13
csak nehogy meggyőzzék a fegyvergyártók Trump-ot, hogy milyen jó biznisz a háború, mennyi amerikai munkahelyet és bevételt teremt :-)
vigkrisz vasárnap, 18:11
itt egy ember van, aki nem szeretné leállítani a háborút, mégpedig putyin
persze most, hogy átálltak hadigazdálkodásra, már nem is tudja könnyen, mert ha leállítja, akkor azonnal összeomlik az orosz gazdaság
the_outsider vasárnap, 17:20

Valóban hatalmas telitalálat.        
Ennél nagyobbat elképzelni is nehéz.         
Az általad megadott cikkben sokan beszélnek, de éppen Trump nem jelenik meg benne.         
Szuper telitalálat, és egyben hihetetlen erős cáfolat. Grat!
Eisenburgprofesszor vasárnap, 16:53
Telitalálat. 
Murdoch vasárnap, 16:41
Előzmény: #64060  vigkrisz
Murdoch vasárnap, 16:39
Előzmény: #64059  vigkrisz

Na ez gondolom, amolyan jó liberális módiként kiragadott mondat lehetett, amibe fuldokolva kapaszkodsz.https://www.theguardian.com/us-news/2024/nov/18/trump-biden-ukraine-missiles-russia
Megjegyzem Trump számtalanszor kijelentette, hogy le akarja zárni a háborút és elege van Ukrajna finanszírozásából. Behúzta a választásokat, nem is akárhogy. Mit csinál a Biden adminisztráció? Ezt messziről lexarja, ennyire számítanak az amerikai állampolgárok (is), na de ezt ismerjük az európai politikából is. Köszi, ez lehet, hogy nektek jó volt, a többségnek nem, úgyhogy viszlát sohanapján.
vigkrisz vasárnap, 16:30
Előzmény: #64056  Murdoch
béna kacsa alatt Trump-ot értjük? :-)
"Boris Pincus közéleti személyiség, a Republikánus Párt tagja és a Ronald Reagan-féle Republikánus Klub elnöke a Київ24 News tévécsatornának nyilatkozott arról, hogy Trump támogatta Biden azon döntését, hogy engedélyt adjon Ukrajnának a mélységi csapásokra az Oroszországi Föderáció területén. „Biden megosztotta tervét, megvitatta Trumppal, és pozitív választ kapott. Trump politikája az erőn alapuló béke.”
the_outsider vasárnap, 16:14
Előzmény: #64052  Placi82

Ki beszélt itt a jogról? Már megint kavarsz. Itt Orbánék folyamatos reklámjáról volt szó, hogy mindig csak az ukrán katonákat emlegetik, mint te is, de az orosz helyzetről meg nagy ívben kussolnak. Szerinted ahol kötelező a katonaság, mint ahogyan Magyarországon is valamikor még az volt, ott csak azt mondtad, hogy én nem vonulok be és ennyi?             
Vagy szerinted háborús helyzetben, amit egy idegen ország önmagát cáratyuskának képzelő, aljas gyilkos gazembere okozott, és abban az egész országot támadják, ott nem kellene teljes mozgósítás? Vagy most őszintén: min csodálkozol?                 
De értem, hogy mire akarsz kilyukadni. Ukrajnát abban is támogatni kellene az orosz háborús büntetésből (azaz az orosz vagyonból) anyagilag, hogy idegen zsoldosokat fogadjon fel. Ebben teljes mértékben igazad van.
DAXHU vasárnap, 16:02
Itt már klasszk vv biztos nem lesz. Minden ótvar politikus riogat, a saját szerepét próbálja felnagyítani. Retkes gyökér az összes. Megbolondulnak a hatalomért. usa vs kína is felejtős, ott se lesz semmi.
Murdoch vasárnap, 15:52
Előzmény: #64055  Istvan78
Jaja, csak éppen nem mindegy, hogy egy béna kacsa elnök milyen döntéseket hoz. Egy világháborús eszkaláció, melynek során konkrétan az amerikai katonák vesznek részt orosz területek nagy hatótávolságú rakétákkal való támadásával, nem fér bele, szvsz. Az, hogy mondjuk adna a fiának kegyelmet, az pont senkit nem érdekelne, na mindegy.
Istvan78 vasárnap, 15:08
Előzmény: #64038  Murdoch
Miről beszélsz, Biden az USA elnöke, joga van ezt tenni. Egyébként van egy olyan érzésem, hogy Trump még örül is ennek, hogy jobb pozícióban kezdheti majd az "egynapos" béketeremtését.
Istvan78 vasárnap, 15:06
Előzmény: #64034  Placi82
Nem küldtél linket, Index cikket akkor, amikor kértem, az később volt. Régebben elolvastam a hosszú kommentjeidet, de konstatáltam, hogy nem éri meg. Ahelyett, hogy korrekten vitatkoznál, végtelens hosszúságú, összevissza kommentekkel terelsz.
Istvan78 vasárnap, 15:02
Előzmény: #64033  Sehmet
Én kértem egy linket és ahelyett, hogy küldött volna, valóban összevissza beszélt, ha valaki tiszta fejjel elolvassa azt a kommentjét, láthatja. Egyébként PLaci szokott személyeskedni, minden megszólalásában lekezelő, sértő hangnemet enged meg magának, engedtessék meg akkor nekem is.
Placi82 vasárnap, 14:47
Előzmény: #64049  the_outsider
Na legalább az Orosz hadseregbol joguk van még a zsoldosoknak is  dezertalni?  Ez igen! 
Ukrán hadseregben a kenyszersorozott, azaz utcán osszefogdosott hadkoteles 25-55? éves korosztalybol, akinek nincsen "megszerzett"  azaz alkalmatlan papírja az mehet a frontra. Agyutollteleknek. Őszintén, ha a zaszloaljad fele odaveszett, és 1 gödörben és lövész árokban vagy a fagyos éjszakában hónapokon át, akkor te a 2 év bortonbuntetestol (dezertalasert) való félelmedben nem hagynád ott az egész csatateret, és dobnad el a fegyvert??  2 év börtön ahol meleg van és kaja?  És nem lőnek rad minden nap!?  Gondolkodjunk Belaim.. Hogy valójában mi is lehet ott...... 
Placi82 vasárnap, 14:30
Előzmény: #64041  Murdoch
Az a baj hogy csak az nem érti és érzi a kettő közötti  kulonbseget aki "nem akarja erteni". És ez baj!! 
Murdoch vasárnap, 13:49
Előzmény: #64048  vigkrisz
Nézzük a valóságot:
https://www.congress.gov/116/meeting/house/110331/documents/HMKP-116-JU00-20191211-SD320.pdf
"Charles Kupchan, former director for European affairs on the National Security Council in the Obamaadministration, recently told Slate that the missiles "have not been deployed anywhere near the battlefront."Kupchan added: "They've had symbolic and psychological impact.""
the_outsider vasárnap, 13:11

Arról, hogy az orosz katonák dalolva mennének a sírba putyin(!) háborújában (2023.dec.):                       
"Az orosz hadseregnek komoly dezertálási problémái vannak":           
https://www.newsweek.com/russias-military-has-major-desertion-problem-1849729           ;

"Újabb dezertálási hullám sújtja az orosz hadsereget (2024.júl.)":            https://www.newsweek.com/russia-army-ukraine-desertions-unauthorized-absence-1931352          ;

"Az orosz 20. motorizált lövészhadosztály több mint 1000 katonája a jelentések szerint a teljes körű háború alatt meglépett (2024.nov.)":           
https://meduza.io/en/news/2024/11/19/over-1-000-soldiers-from-russia-s-20th-motorized-rifle-division-have-reportedly-gone-awol-during-full-scale-war           ;

stb.
Murdoch vasárnap, 13:03
Előzmény: #64046  vigkrisz
vigkrisz vasárnap, 13:02
Előzmény: #64044  Murdoch
én végig mondtam, hogy Trump támogatja az ukránokat, nem egyszer belinkeltem neked, hogy mit mondott, (ki is kezdte el felfegyverezni őket) de inkább a ruszki propagandát szoptad be és mondtad fel 
vigkrisz vasárnap, 13:00
zavar a ruszki propaganda osztályon: "egy magas rangú tábornokot eltávolítottak pozíciójából, miután félrevezető jelentéseket adott a harcok alakulásáról" - a 3 nap alat bevesszük kijevet helyett 3 év alatt elvesztjük kurszk egy részét:
Váratlan fordulat az orosz hadvezetésben – Moszkva eltávolította az egyik legfontosabb emberét - Portfolio.hu
Murdoch vasárnap, 13:00
Előzmény: #64042  vigkrisz
Igen, persze, ez gondolom pont úgy lesz, mint ahogy Harris kamuközvéleménykutatásos adataival hencegtél. És most már hirtelen Trump lett az isten, na hát köpönyegforgató level100.
vigkrisz vasárnap, 12:55
egy újabb veszteség placi murdoch karvalytöki és társai konteós köreiből:
Így bukott el az álhírpápa | Magyar Hang
vigkrisz vasárnap, 12:46
Előzmény: #64041  Murdoch
akkor biztosan az iráni és az észak-korea rakétáknak meg az észak-koreai tüzérségi lőszereknek + katonáknak is megvették a licenszét, jól megy neked a terrorista-simogatás
de majd jön Trump és koppansz, amikor szétrúgja az imádott ruszki is közel-keleti terroristáid seggét 
Murdoch vasárnap, 12:41
Előzmény: #64040  vigkrisz
Jaj. Azt megvették a ruszkik liszenszestül és azt csinálnak amit akarnak. A nagy hatótávú rakétákat meg az amerikaik kezelik, célpont, felderítés, navigáció stb. Ha szerinted ez ugyanaz, akkor gratulálok.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek