Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
SBob 2024. 08. 20. 10:20
Előzmény: #62108  Shortelek
Már az is gyűlöletről árulkodik ahogyan beszélsz. Orkok? Az orkok az oroszok? De miért kell így fogalmazni? Ha ezzel azt gondolod, hogy védem őket, akkor vélhetően semmit sem értesz abból, amiket írtam a gyűlöletről, a háborút akarásról. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 08. 20. 10:16
Előzmény: #62107  SBob
"Az egybites logika szerint viszont egyszerű."
Tényleg egyszerű. Arra a kérdésre kell válaszolni, ki az agresszor.
Te most azt akarod levezetni, hogy bonyolult és összetett kérdésekben célszerű válasz az agresszió?
"Itt sokan kitörő örömmel fogadják, ha orosz katonákat, vagy célpontokat semmisítenek meg."
Rácz András ezt árnyalatabban látja.
https://www.tiktok.com/@geebro610/video/7404520600900881696?_r=1&_t=8oz7yuKSNKD
Az orosz hadsereg oroszokat semmisít meg az orosz kisebbség "védelmében".
SBob 2024. 08. 20. 10:14
Előzmény: #62111  Ivanhoe
Vagy mi a különbség Kuvai, Irak általi megszállása, vagy pl. Grenada, USA általi megszállása között? (Nagyjából azonos időszakban történt események.) Vélhetően csak abban értünk egyet, hogy Kuvait megszállása bűn volt. 
Murdoch 2024. 08. 20. 10:12
Előzmény: #62116  SBob
SBob 2024. 08. 20. 10:06
Előzmény: #62113  Ivanhoe
Abban vélhetőleg nincsen vita közöttünk, hogy Szaddamot ezért a tettéért mindketten elítéljük.
Murdoch 2024. 08. 20. 10:05
Előzmény: #62111  Ivanhoe
Feleslegesen kapálózol. Ezek tények. A diktátorozás, nácizás a nyugat játéka, hogy elfedje a kétes érdekérvényesítést. A yenkik úgy mentették meg Irakot, hogy meghalt cc 200k ember és több millió elmenekült.
https://www.theguardian.com/world/2004/sep/16/iraq.iraq
https://magyarnemzet.hu/kulfold/2024/04/a-cia-egyik-legnagyobb-tevedese-szaddam-es-a-tomegpusztito-fegyverek
+ bónusz, hogy ki is támogatja időnként a diktátoraidat:
https://444.hu/2013/08/27/volt-ido-amikor-az-egyesult-allamokat-nem-zavarta-a-vegyi-fegyveres-nepirtas
SBob 2024. 08. 20. 10:04
Előzmény: #62113  Ivanhoe
Szerinted miben különbözik pl. a kurd régiók támadása az iraki hatalom által és a donyeckiek támadása az ukrán hatalom által? (a háborút megelőző időszakra gondolok) Nos? Szerinted mi a különbség a kettő között?
Ivanhoe 2024. 08. 20. 09:57
Előzmény: #62109  Murdoch
Akkoriban volt kurd ismerősöm, akivel együtt fociztam, és elmondta, hogy mit tett Szaddám velük. Valószínűleg Te még tudatodra sem ébredtél és most nekem akarod megmagyarázni a "történelmet".
SBob 2024. 08. 20. 09:56
Előzmény: #62108  Shortelek
Duma. Kommunisták is csak szóban akartak egyenlősdit, mint ahogyan a mai "liberalizmus" is csak propaganda lett. A zöldek szintén szarnak a környezetre, mármint főként a zöld vezetők. "Jóemberkedni" jó. De most elválik a búza az ocsutól. Akinek valamit is számít bármely ember élete, az azonnali békét akar. Pont. Ennyi. A többi csak duma.
Ivanhoe 2024. 08. 20. 09:52
Szaddám rendszerével jössz? Tényleg? A kurd lakosság nagy részét kiirtotta, és rengetegen elmenekültek. Kuvait megszállása, stb. Már akkor meg kellett volna állítani. Értem már, hogy honnan van a Putyin imádat. Kedveled a diktátorokat.
Ivanhoe 2024. 08. 20. 09:48
Látom, maradtál a "tényeknél" :D
:
Murdoch 2024. 08. 20. 08:42
Előzmény: #62106  Ivanhoe
Shortelek 2024. 08. 20. 08:23
Előzmény: #62107  SBob
". Itt sokan kitörő örömmel fogadják, ha orosz katonákat, vagy célpontokat semmisítenek meg. Ez mit is jelent valójában, ha mélyebben belegondolunk? Azt, hogy ezeket az embereknek nem számít egy ember élete. "
Ez hūlyeség, hogy ne számitana az emberélet nekūnk, sajnos pont azoknak nem szâmít akik a hâborút elindították, putyko és hatalmi körei. Nem kell az a baromsâg, hogy az orkoknak muszâly volt hâborút indítani csak aért mert azt hiszik, hogy van atomjuk és komoly hadseregük, az utobbi az valòban szart se ér. Nem kell ez az én megmondom szöveg mert egyvalaki tudja ezt a háborut befejezni, de ô szarik az orosz áldozatokra.
SBob 2024. 08. 20. 08:02
Előzmény: #62101  Placi82
:) Te is valahogy úgy lehetsz ezzel a topikkal, mint én. Néha beleolvasok és írok is, de mindig rájövök arra, hogy csak időpocsékolás. Néha úgy érzem, mint anno a stop.hu-n. Szektásokkal nem lehet és értelmetlen is vitába szállni. Az ukrán-orosz konfliktus egy bonyolult és összetett kérdés (ahogyan Mudi is kijelentette a minap). Az egybites logika szerint viszont egyszerű. Kizárólag mindenért az egyik fél a hibás és kizárólag a másik fél az áldozat. Pedig ebben a történetben lényegében mindenki áldozat, beleértve magunkat is. Hogy mi lesz a jövő? Az senkit sem érdekel igazán. Itt sokan kitörő örömmel fogadják, ha orosz katonákat, vagy célpontokat semmisítenek meg. Ez mit is jelent valójában, ha mélyebben belegondolunk? Azt, hogy ezeket az embereknek nem számít egy ember élete. Nem számít semmit! Nyilván az ukránok élete, vagy halála sem számít nekik, mert a lényeget tekintve semmi különbség sincsen egy ukrán ember, vagy egy orosz ember halála között. (mindkettő a saját igaza, esetleg országa kényszerítése miatt hal meg és akkor nem beszéltünk a civilekről, gyerekekről) A negatív lájkokról meg csak annyit, hogy az a értelmi, vagy érzelmi szegények kenyere. Engem nyilván gyűlölni fog pl. a félnáci, de legalábbis erősen vitatható ukránul köszöngető, egyébként nyilvánvalóan objektív ember, aki vélhetően picit miattam is távozni kényszerült azon a nickjén. Nyilván van neki sok másik is, még talán 25 is azokon írogathat és nyomkodhat kedvére :). Engem a legkisebb mértékben sem zavar, vagy befolyásol. Talán fordítva, ha nagyon sok pozitív egyirányú lájkot kapnék gondolataimra, akkor kellene elgondolkodni azon, hogy minek írok. Egy csordában nem szeretnék vezérbika lenni, engem mindig jobban izgatott, ha szembementem a mainstream-mel. 
Ivanhoe 2024. 08. 20. 00:40
Előzmény: #62103  Placi82
Ivanhoe 2024. 08. 20. 00:36
Ha lehet, akkor 1994.december 5-vel kezdd, és maradjunk a tényeknél, de szerintem ezeken a kritériumokon Te nem tudsz átmenni, mert nincsenek hiteles információid. A forrást légy szíves jelöld meg, hogy megcáfolhassam, rajta! Köszönöm.
Istvan78 2024. 08. 19. 22:38
Murodch és az ő linkjei és logikája...ajaj, mindig azt érzem, neki aztán mindegy, hoggy milyen a kommentje minősége, csak ír valamit. De lehet nemcsak az igényszintjével van gond, hanem hát ennyi telik tőle.
Az ő kommentjei távoli, homályos összefüggésekkel, logikai bakugrásokkal vannak teli.
Placi82 2024. 08. 19. 22:33
Előzmény: #62102  Istvan78
Bele bele olvasok  a topikba. Ott van Murdoch. Nyomja a tényeket adatokat,linkeket. Full ignoraljatok. Veletek vitatkozni olyan mint loval imádkozni.
De a csak kedvedért egyszer ha akarod 2014 tol napjainkig linkekkel, hogy különleges legyen csak is gazdasagi mainstream!!!!!!!!! linkekkel osszallitok neked egy kronológiat? Belellik pár óra munkába. Lusta vagyok, és nem érek rá szeptemberig, de ha felhuzol, akkor ossze rakom. Biztos hogy akarod??? Mert elég szarul fog utána festeni bármit írtok.... 
Istvan78 2024. 08. 19. 22:22
Előzmény: #62101  Placi82
Hiányoztak már nagyon a tényekkel (linkekkel), logikus érvelésekkel felépített, frappéns, tömör kommentjeid.:)
Placi82 2024. 08. 19. 22:00
Előzmény: #62074  vigkrisz
Linket tisztelt  Krisz! USA mainstream, vagy Unian hirugynokseg.?? :)) Szokás szerint. Ami paraszt vakitast lenyomtok az már röhejes. Komolyan mint egy focidrukkerek szekta.
Innentől pedig altalanossagban a fórumnak  írok, nem Neked Krisz.
 Csak nem tudom már közületek ki aki nem ingyen van itt,... Khmmm... Vagy ki az aki az OV elleni unszimpatizalasa és gyűlölet miatt ír orbitális baromságokat EZEKET ki lehet szürni ők a tobbseg. Mert 3 db topikban írnak ide, ukrán trollmentes, és OV takarodj topikban. Ennyi még egy vacak mol részvény topikban se írt soha. Feltetlezzuk hogy ingyen meggyozodesbol írnak ide. Bár nem túl sok geopolitikai, makro, BRICS kontra G7, dipolusu vilagrend, petrodollár hegemoniaja elleni fellazadas,. A USD tartalekvalutakosarban tulsulya az USA gazdasági GDP nehéz képest..etc ismertük van. Konkrétan semmi. 
3.ik csoport neoliberális értelmiség szerűség, akik tipik felsőbbrendű arroganciaval,.lenezessel, beléjük nevelt felsobrenduseg tudattal, fogalmazzunk úgy hogy" azonos  kollektív tudattal, és neveltetessel rendelkeznek szemelyeskednek, valami verlazito és sokszor nagyon megalazo sértegeto módon. (oroszsz.po, rubeltroll, hazaáruló, etc, nem tudom mennyi az atfedes van, hogy akik 3 éve luxus utazasok előtt  megkerdeztek hol nincsenek ukránok /oroszok az 5* szallodakban. Farizeus módi. 
+1) ja és régen még klonokkal uldozte el ezen oldal maradek ellentmondani merészel, linkekkel és hivatozassal alá tamaszto, Zed, Stolz, etc... és számtalan más nem jobboldali, sőt ők inkább baloldali, de a onnalo gondolatokat, és logikát használó embereket, akiket eluldozott a klónok hadserege. Akik már be is buktattak magukat 100 szor.. Ugye senkinek se kell elmagyarazni hogy 14- 25 minusz 5 perc alatt 2  éven kereztul nem sanszos hogy  valós volt. 
Meg jó hogy nem a fekete autót küldték a másként gondolkodokert mint Rákosi, (Rosenfeld ), Gero, Farkas,  azonostudatu  AVH s brancs. Hozzateszem a mostani ukrán helyzet már már  inkább KohnBéla akarom mondani Kun Béla rezsimjere kezd hajazni..... Utolsó bejegyzés "Dehogynincs" nek szól..Ha már történelem... 
Mert mikor kommunistazzuk az oroszokat, akkor ne felejtsük el Lenin, Trockijnak, Zinojev, Kamanyev, vagy aki a sok milliós áldozattal járó Holodomort oly mértékben hajtotta végre hogy Sztálin is tulzasnak tartotta. Ki is volt az?? Lázár Kaganovics. Aki nem hiszi annak ott a Wikipédia. Mindennek utána nézhet. Mert ugye őket is emlitsuk meg az átkozott kommunizmus, vezetői es jól tartott zsoldos  pribekjeik, kisebbségenek uralma a többségi orosz/Szovjet munkás paraszti  társadalom felett. 
Nincs új a nap alatt..... . 
Az Ukrán áldozat számáról  meg annyit, hogy mikor kikerülnek napvilagra az adatok, szerintem nagysagrendekkel nagyobb veszteség listák majd évek múlva, mint az oroszoknál van. Addigra évek múlva  sok sok Nick név már torolteti magat. Mert brutális lesz sajnos. Besorozottak, furgonba dobálták az egyik oldalon, másik oldalon meg zsoldosok sittesek, szerződéses tartalekosok a másik oldalon. Tessenek gondolkodni mik lehetnek az arányok....? 
Ukrajnai vezetés pedig ahogy anno mondtam most égeti el a legjobb minőségű hivatasos megmaradt katonait a Kurszki felesleges betoressel. Szineszkedesnek jó, cimlap storynak is.. De haditaktikaiag nem sok értelme van rovidtavon se Pazarlás. Csak rohannak ruszki fiatalok a toborzokozpontba, az orosz földanyacska támadásan feltuzelve.. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek