Nem állítok szimplán, hanem linkelek sokszor, lehetőleg angolszász forrásból, szíveskedjél visszaolvasni. Pl.: https://searchworks.stanford.edu/view/10689615 A te alátámasztott érveid száma NULLA. A zűrzavaros véleményeidet elolvasom, de nem igazán hat meg.
Te állítasz valamit, miszerint az USA agresszív módon terjeszkedik, az oroszok csak védik magukat. Viszont, amikor ezt bizonyítanod kéne, csak az USA katonai jelenlétéről teszel fel statisztikát. Egyébként a tények mellett vannak összefüggések is. Utána lehetne nézni például annak, hogy hány országban a kormány kifejezett kérésére vannak katonai bázisok, s ezeket ki lehetne venni a tényeidből, amelyek az agresszív terjeszkedést akarják bizonyítani. de ezt nem teszed és ettől fogva neked ezek nem tények. Neked mindig csak az a tény és az az érv, ami a prekoncepciódat támogatják.
Nem veszed észre, hogy nem írsz semmi tényt? Én speciel utánanéztem, elég jó adatokat, becsléseket fogsz találni a magánhadseregekről, de nem fogok helyetted melózni.
azok, de így maradhatnak nyugaton, a fene se vágyik (vissza) Oroszországba, pedig az oroszok szívesen fogadják a nyugatról "menekülőket", de inkább oroszból jönnek nyugatra az emberek a jobb élet reményében!
Neked nagyon-nagyon egyszerű az észjárásod. A svédek félhetnek az oroszoktól, s erre van megoldásuk, a NATO és az elrettentés. A migránsok vagy azok lutódai bandaháborúira még nincs, mert a svéd tolerancia és szabadságolyan, amit nehezen akarnak rontani, de egyébként szerintem rá fognak kényszerülni.
Kicsit gyanús nekem ez a statisztika. Hogy lehet, hogy Fehéroroszországban nagyobb a bűnözés, mint az USÁban. Talán, mert ők őszintébbek, mint az oroszok? Hallottál már az orosz maffiáról, a hatalmas korrupcióról? Nem lehet, hogy csak olyan módszertani ferdítésről van szó, mint amikor a háborút különleges katonai műveletnek hívjuk és már nem us háborúznak az oroszok, hanem békemissziót hajtanak végre Ukrajnában?
És miért a yenkik? Amikor a bűnözést tekintve is sokkal xarabbul állnak, mint a ruszkik. Nem a belügyeket kéne először rendbe tenni? https://www.numbeo.com/crime/rankings_by_country.jsp A felsorolt országokat hagyjuk, még Líbiát is írhattad volna, csak káosz maradt az usa után.
"Svéd miniszterelnök: Háború esetén készek vagyunk atomfegyvert fogadni" . Ezt is elérte Putyin. A lengyelek után a svédek is egyértelmű jelzést küldenek, hogy nem kérnek az oroszokból.
És a szöveges rész figyelembevétele? Azaz sok országban a kormányok kérhetik a bázis fenntartását, a szomszédos országokkal szembeni erőegyensúly fenntartása, a biztonság miatt. Látjuk mi van, ha egy instabil államban nincs egy erő, amelyik fékenntartja az illegális katonai erőket, a lázadóka, a bűnözőket. Haiti, Afganisztán, Irak, Szíria, Szudán, stb.
OROSZ-UKRÁN háború