Amiről te írsz, azt tudományosan induktív módszernek hívják, amikor az egyediből következtetünk az általánosra, azonban ahhoz megfelelő számú reprezentatív minta kell, elemzések, stb. - és az infláció esetében nemcsak az élelmiszerárak inflációjáról beszélünk, hanem különböző, az Eurostat harmonizációs indexe alapján súlyozott termékek/áruk, szolgáltatások árváltozásáról, és erre azért van szükség, hogy összehasonlíthatóak legyenek különböző EU-s tagállamok inflációi.
Egyébként én nem igazán szoktam vásárolni, azt a feleségem végzi. Igaz, ő is nagyon megnézi, minek mennyi az ára, és folyamatosan mondja, hogy már megint mi és mennyivel lett drágább. De ez benne van a pakliban, és hála Isten nem visel meg bennünket az áremelkedés. De itt jegyezném meg, amiről már korábban írtam, nincs meg, nem alakult ki a szocializmus "egyik hónapról a másikra élünk, mindig lesz fizetésünk és munkahelyünk" után az a pénzügyi kultúra, amivel a nyújtózkodást összhangba tudnánk hozni a takarónk hosszával. Amikor néha-néha elmegyek valamiért az Intersparba azt látom, hogy általam ismert anyagi körülmények között élő emberek olyan termékeket és olyan áron vásárolnak, amit még én sem veszek meg, pedig megtehetném. Külföldi nyaralásra vesznek fel kölcsönöket úgy, hogy addig nem tudtak félretenni annyit, amennyiből elmehetnének nyaralni. Aztán a nyaralás után nemcsak a megélhetési költségeket kell kitermelni, hanem a kölcsön törlesztését is - kamatokkal. Stb.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!