Mióta folyamatosan erősödik a Tisza párt, és egyre több a PedoFidesz botrány, azóta egyre gyakrabban jönnek ki PedoFidesz "elemzők" Ocsmányék erősödéséről, kicsit sem gyanús:))))
"-autózásból a kisebb keresetűek további kiszorítása környezetvédelemre hivatkozva" - épp az elöbb linkeltem, hogy pont az Orbán-kormány teszi ezt... "sávos adózás bruttó 500 ezer felett" - már a legutóbbi programokban is ha volt egyyáltalán sávos adózásról szó, az 1 millió feletti keresetekre vonatkozott. A Tiszától meg még nem hallottam semmit erre vonatkozóan. Ellenben az Orbán-kornány egykulcsos adójával a keresök többsége rosszul járt 2011-ben.-"ingatlanadó 0.5-1 % kulccsal (érezhető lesz)" - ilyet nemhogy a Tiszától, de más pártoktól sem lehet olvasni, tehát szimpla hazugság. Nekem egyébként bizonyos m2 felett nem lenne ellenemre. "-társadalmi feszültség gerjesztése a kisebbségek kihasználásával" - nem tudom ezt mire vélni. Ezt pont az Orbán-kormány csnálja. Söt. Az Orbány-kornány konkrétan megosztotta a nemzete´t a folyamatosa uszításával, tehát a fidesz és hívei nemzetellenesek. Ami a hazugságaiddal ellentétben várható egy kormányv´lt´s eetén: - kevesebb propaganda = nagyobb nyugalom és társadalmi béke - a propagandától és a közmédiától elvett pénzek a közokttatásba és az egészsegügybe mennek, tehát ezek színvonala javulni fog - sokkal kisebb korrupció = még több pénz közszolgáltatásokra - jogállam helyreállítása = felfüggesztett EU-s pénzek = ismét fejlödö infrastruktúra. röviden: az állam végre a feladataival foglalkozna, és nem propagandával, hatalmi játszma´kkal és korrupcióval.
Igen, ha valamire nincs adekvát, megalapozott válaszuk, ellenérvük, cáfolatuk, akkor jön a személyeskedés, sértegetés, vagdalkozás. Ilyenkor ajánlanám a Bibliából Lukács 23:34-t.
még van 8 beírási lehetőségem: 260 Ft-os euró, fizetések is arányosan feljebb mentek, amúgy a közép európai régióval +-10% pontossággal együtt mentek ezek az arányok, nincsenek csodák. Orbánéknak köszönhetően viszont a dolgozó, középosztálybeli, gyereket nevelő családok megerősödtek. Ha 2026-ban veszítenek ezek várhatóak: -sávos adózás bruttó 500 ezer felett -ingatlanadó 0.5-1 % kulccsal (érezhető lesz) -zártkertek felvásárlása, állami kisajátítás -autózásból a kisebb keresetűek további kiszorítása környezetvédelemre hivatkozva -társadalmi feszültség gerjesztése a kisebbségek kihasználásával
Igen ez nonszensz szerintem is. Műszaki szemmel nézve és előre látva a problémákat meg különösen. A konszenzus azért már nem olyan egyértelmű, változik a német közvélemény hozzáállása is, és két párt (CDU/CSU?) konkrétan be is ígérte, hogy ha kormányra kerülnek újraindítják azokat az atomerőműveket amiket még lehet. Kezdik komolyan venni a problémákat és korrigálnak.
rubel viktornak nem probléma faszistának lenni, nem értem,hogy önnek miért problema. Látom szeret nosztalgiázni, volt már 2006, sas kabaré, heti hetes, napkelte, a 260 forintos eurót nem sírja vissza?
Nekem akkor is nehéz rosszabb gazdasági döntést elképzelni, mint egy 10 milliárd euró újjáépítési költségü, még biztonságosan és nyereségesen müködtethetö eszköz leállítása. Ehhez képest úgy tüünik, hogy 2 évtizede elég nagy konszenzus van erröl Németországban. Miközben részben ezek az erömüvek alapozták meg ennek a két évtizednek a jó teljesítményét.
Neked meg a fasiszta szó ragadt be. Hiányzik az az időszak (MSZP-SZDSZ) amikor konfettiként lehetett szórni mi? Este nézz meg egy sas kabarét, meg egy heti hetest felvételről...romantikázz. Ó meg azok a színes öltönyös napkelték voltak ám a szép idők (90-es évek)...spontán privatizáció tele raktárakkal, eladni nyugatra mindent, állam nem jó gazda.
Egyértelmű, hogy jó az energiastratégia iránya több évtizedes távlatban. A gond az átmenettel van, olyan, politikusok által talán meg sem értett műszaki/hálózatstabilitási problémák, amit a szakemberek előre jeleztek és be is következtek. . - Alapvetően az a gond, hogy a villany ipari méretekben (még) nem tárolható, a pillanatnyi termelésnek és fogyasztásnak meg kell egyeznie, mert ha nem, akkor borul a rendszer. - Másrészt a megújulók csak időszakosan és előre alig kiszámíthatóan állnak rendelkezésre, valamivel pótolni kell őket éjjel vagy szélcsendben. - Belépnek hát helyettük a tényleg környezetszennyező szenes és gázos erőművek, mert ugye az atomerőművek már le lettek állítva (nő az emisszió). - Importra is szorulhat az ország ilyenkor. Németország '23-tól nettó importőr, pedig előtte Európa egyik legnagyobb exportőre volt. Nincs elég alaperőmű, de szerencséjükre ott vannak a francia atomerőművek akik kisegítik őket. - A hálózat nem tudja kezelni a megváltozott igényeket, növelni kellene átgondoltan az átviteli kapacitást és a szabályozhatóságot (bővítések, elektronizálás). Az áramszolgáltatók már kongatják a vészharangot a lemaradás miatt. - A hálózati problémák a fizikailag összekapcsolt országok hálózataira is kihatnak . Ennyi így hirtelenjében. Nem kis problémák valójában, de nyilván a technológia fejlődik, túl fogják élni a németek. De okosabban is csinálhatták volna.
Kedvencem ez a társadalmi egyeztetés duma mindig. Kivel, kikkel egyeztetnek? Van egy zártkörű nemzeti konzultáció? Még senkit nem láttam, hallottam olyanról, aki részt vett ilyen társadalmi egyeztetésen.
"A kormány a közúti járművek forgalomba helyezésével, műszaki ellenőrzésével és környezetvédelmi felülvizsgálatával kapcsolatos eljárási díjak jelentős emelésére készül – derül ki az Építési és Közlekedési Minisztérium friss, most társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetéből. A tervezet az inflációval és a megemelkedett hatósági költségekkel indokolja az áremelkedéseket, miközben kiemeli a környezetvédelem és a közlekedési biztonság szerepét. Sok tételnél több mint 50 százalékos díjemelés jön." Èn speciel egyetértek az autózás költségeinek emelésén, de kíváncsi vagyok, mit a fidesz-hívek véleménye erröl.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!