Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Schmidt
Schmidt ma, 20:29
Az eredeti Mozart-golyó ausztriai gyártása végleg megszűnik. December 5-én készült el az utolsó darab Salzburgban, miután a Mondelez édesipari vállalat bezárta 127 éve működő helyi üzemét.
El vagyok keseredve!!
sasa44 ma, 20:08
Előzmény: #153500  Sehmet
Gondolom azért vezették be a korlátozást, hogy a Mészáros-Várkonyi kft ne tudja felvásárolni egyben az egészet. Így legalább jut majd a magyar kisnyugdíjasoknak és a gyermekotthonoknak is....
euler ma, 18:55
Előzmény: #153516  Mississippi
Pont ilyen bajok vannak a képletekkel. :)
Eléggé rizikós a listás eredménnyel valamennyire korreláló közvéleménykutatásokból a végeredményre következtetni. Ahhoz jó sok reprezentatív egyéni körzetet kellene még vizsgálni, lefuttatni várható szavazatszám helyesen a mandátumkiosztást. Ez lenne a legbiztosabb, de erre senkinek nem lesz fedezete. Ill. a fidesznek talán van, a mi zsebünkre.
Váltsunk!
Mississippi
Mississippi ma, 18:04
Előzmény: #153510  euler
Azt mondják, hogy a választói magatartás "térbelisége" vátozik ( pl. a gerrymandering már többször is a fidesz ellen fordult ), az a három évvel ezelötti 7℅ is csak úgy lehetett igaz (gondolom én), hogy volt 27 billegő körzet és létezik egy  peremfeltétel, a listás szavazatok normális eloszlása földrajzilag, mert ha pestre koncentrálódik a +7% előny a listán, akkor  az nem garantálja 51%-ot a parlamentben. Tehát nincs mára se 7 se 80%, lehet elég akár kevesebb is, de kellhet több is. Szóval azt lenne jó tudni, hogy földrajzilag hol csúszik lefelé a fidesz, ha csak pesten, akkor még nagyon kicsi a Tisza előny. A közvélemény kutatások ha jól látom, csak a társadalmi csoportokon belüli változásra adnak valami jóslást, ahhoz még kellene valami váltószám is hogy egyéni körzetek szintjén lehessen velük számolni. Az, hogy a lakótelepeken erősödött a fidesz és hasonlók, az nem mond semmit a választási földrajzról, vidéki magyarországon lévő helyzetről. Node nem értek én ehhez, csak ugatom. 
Na mi a helyzet azzal a képlettel, mi a hiba?
Áruld már el, oszt váltsunk témát. :)
bigyula ma, 17:49
"Az EU Bíróságától kér iránymutatást a törvényszék Orbán 24.hu-val szemben indított perében"
.
https://444.hu/2024/12/11/az-eu-birosagatol-ker-iranymutatast-a-torvenyszek-orban-24hu-val-szemben-inditott-pereben
.
Itthon nem merik kimondani a törvényszéken, hogy Orbánnak nincs igaza.
sztanil ma, 17:35
Előzmény: #153502  badsector1

Ez is csak egy marketing húzás a Lidl részéről, mivel az Aldiban eleve olcsóbb és korlátozás sincs rá.
gazmber ma, 17:22
Előzmény: #153499  gazmber
a 'fakenews' szerint a 'világbéke' elhozatalán fáradozó főizének volt arra is pár perce, hogy a Szent János kórházban épp CT vizsgálatra váró pl. strókos betegeket megnyugtassa  - szorgos 'fürkészeink' most is azon 'fáradoznak', hogy ~1000db porosodó 'lélegeztetőgépért' cserébe legalább1db még működő CT berendezést elbartelezhessenek - csak türelem, és kitartást...☺(?) szvsz
euler ma, 16:58
Előzmény: #153454  Ivanhoe
A fidesszel való összeállásra jelenleg egyedül a mihamónál látok esélyt, összes többinél kizárt. (Nem értem ez hogy jött abból amit írtam.)
A választási rendszer "logikája" (működése) ugyanez volt '22-ben is, sőt előtte már kétszer. Mégsem értették meg a szavazók, jóval többen szavaztak a fidesz egyéni jelöltjeire mint az ellenzékére. Az egyéni körzetek szerepét kellene megérteni az egész torz rendszeren belül. (De nem ismétlem magam.)
Igen, bajban van a fidesz a Tiszától függetlenül is szerencsére. Ezen kellene gyorsítani és nem bénultan reménykedni '26-ig, hogy több rossz itt már nem fog történni. Mert fog! 
gazmber ma, 16:53
Előzmény: #153502  badsector1

ami képet láttam róla  - elég gusztustalan egy kinézete van... mint vmi ragacsos 'fonalféregtakonykeverékkel' töltött... mittudomén mi ?☺
a 'low' ~1milla nép a 2-3 zsáknyi max.5eFt-os palackpénzéből akkor meg is tud venni két táblát - ha már ők is csak 'egyszer élnek'  ☺?szvsz
euler ma, 16:46
Előzmény: #153453  Mississippi
Jó eséllyel igen (lásd az előző hsz-emet is!)
"Képlet" helyett inkább azt ne felejtsük el, hogy 50 % listás eredmény alatt is el lehet érni kétharmadot (ebben a megbuherált választási rendszerben), ha elhozzák az egyéni körzetek több mint 80 %-át. A fidesz ezt rendre hozta szinte minden választáson. Ez tény, nem előzetes "képlet". Igaz lehetne a Tiszára is, de:
Ezt átfordítani úgy, hogy mondjuk 10 helyet (10 %-ot) elhoznak olyan egyéni jelöltek, akikkel nem kíván a Tisza szövetkezni (legalábbis előzetesen, mert az eredmények ismeretében már más lehet az ábra és pitizhet is nekik), szinte lehetetlen, azaz kétharmad kizárva. (Fidesznél is szerintem, mert ők csúsznak lefelé a lejtón.)
gazmber ma, 16:44
Előzmény: #153507  bigyula
lec@rja ő a 'mirt',- az csak a bégetőknek súlykolt 'propaganda'... a lehulló 'koncért' nyáladzik pityun'+ ölebe...(?) szvsz
Istvan78 ma, 16:42
Előzmény: #153506  euler
EP választás előtt nagyon kevés idő volt kiválasztani a legjobbakat, most sokkal több idő van. Folyik a válogatás már most, úgyhogy hamis és rosszindulatú a beállításod.
bigyula ma, 16:37
Elképzelem a beszélgetést:
.
Orbán: Mir?
.
Putyin: Nyet!
.
A további idő arra kellett, hogy Orbán felfogja...
euler ma, 16:35
Előzmény: #153448  Sehmet
A tiszás egyéni képviselők a legutolsó pillanatban lesznek ismertek a választás előtt.
Így kevesebb idő lesz a lejáratásukra, ami függetlenül attól, hogy milyen "figurák", működni szokott.
Magyar abban bízik, hogy a Tisza-logó miatt fognak rájuk szavazni, és végülis ez működött az ep és az önkormányzati választásokon is. De azok tisztán listás szavazások voltak, egyéni arcok nélkül. Az, hogy ez nem eredményezi a legjobb jelölteket a főváros szépen példázza, de az EP működésük is. Talán ez még jobban ki is fog derülni '26-ig.
Megjegyzem: a fideszben szokás így szavazni, aztán össze is áll a "minőség", amit nem győznek itt ostorozni. Jogosan, de ezt már nem állítják párhuzamba a Tiszával.
Istvan78 ma, 16:34
Előzmény: #153501  Sehmet
Ha te mondod, hinnem kell neked... te egy biztos támpont vagy mindenkinek.
Istvan78 ma, 16:33
Előzmény: #153500  Sehmet
Tisztában vagy a mélyszegénység fogalmával? Nem ők veszik a drága csokit. Ez is egy hazug beszólás volt.
Istvan78 ma, 16:31
Nagy játékosnak akar látszani, nagyon kapar, ehhez képest, hogy mi van a gyermekotthonokban vagy a kórházakban, érdektelen dolog számára.
badsector1
badsector1 ma, 16:12
Hazudik, mivel a Lidlben a 100g-os Dubai csoki 2499Ft.
"Dubai csoki
  • Pisztáciával, kadayif tészta
  • A termékből vásárlónként max. 2 db vásárolható.
  • Cikkszám: 6416494
SZUPER ÁR!
2499 Ft100 g, 1 kg = 24990 Ft"
Sehmet
Sehmet ma, 16:04
Előzmény: #153497  Istvan78
Egyrészt olyan formában, ahogy te azt érteni szeretnéd, senki nem mondta, másrészt még mindig nem érted, hogy az mire vonatkozik.
Sehmet
Sehmet ma, 15:58
Akkora a "mélyszegénység", hogy a 3.000 Ft-ért árult 100g-os Dubai csoki miatt a Lidl áruház 2db-os vásárlási korlátot jelentett be. :)
gazmber ma, 15:57
Előzmény: #153497  Istvan78
Istvan78 ma, 15:51
Előzmény: #153496  geza77
És aztán fél évig még használta a palotáját jogosulatlanul, és valószínüleg most is felveszi az 5+ milliós járandóságát.
Istvan78 ma, 15:47
Előzmény: #153488  Sehmet
Tájékoztatlak, hogy Orbán számtalanszor mondta, hogy a "Nyugat hanyatlik", a jövő a Keleté, mert odahelyeződik át a világ súlyppontja, ott lesznek a legnagyobb bankok, a legnagyobb vállalatok, ott lesz minden szép és jó.
Ha már az értékrend: igen, szerinted a majdnem diktatúra Oroszországban vagy a totál diktatúra Kínában van a helyén az értékrend. Tudjuk, a demokrácia szerinted egy felesleges valami, mert lassítja a döntések meghozatalát. Az én narratívám szerint autokrciában a rossz döntéseket valóban, gyorsan lehet meghozni.
Neked fogalmad sincs mi a hozzáadott érték. Minden közgazdász szerint az összeszerelő üzemek alacsony hozzáadott értéket hoznak.
És már megint az elődpártok, hazug magatartás még mindig erre hivatkozni. Spenglerről meg más is hallott nemcsak te. 
geza77
geza77 ma, 15:46
Előzmény: #153492  Sehmet

ja ,mint a jobbérzésű emberek a köztrágyasági elnökein a fidERESZNEK!
A MLM bukott Tamás, vagy a 3 gyermekes htb németországi anyuka, aki arról posztolt, hogy milyen jó, hogy nem kell itthun röhejes fizetésért ápolónőnek vagy tanárnak lenni, majd hazagyütt és jó fizetésért báb volt, még kérésre a pedofilsegítőt is kiengedte és tisztára sikálta ;) 
Sehmet
Sehmet ma, 15:46
Előzmény: #153493  gazmber
A semmire kellő nem szinonimája a gazembernek?
gazmber ma, 15:43
Előzmény: #153491  gazmber
...a semmire kellő
Sehmet
Sehmet ma, 15:41
Előzmény: #153489  Istvan78
Ja, nálunk is szigetelnek, az egyik ilyen "szigetvezető" már minden volt, csak rendes ember nem. Már röhögnek rajt a jobbérzésű emberek. :)
gazmber ma, 15:41
don elqró helyett tessenek már inkább olyan dolgogról értekezni, hogy a 'pedoizék' lassan mindent is kisepernek a padlásról, ami még 'köztulajdon'... egyetemek, kutatóközpontokat , pályaudvarok...stb.
a befolyt pénzekből meg vszeg újra és újra kistafirungozzák a semmire kellő

Sehmet
Sehmet ma, 15:40
Előzmény: #153487  sztiv
Nem arról írtam,  hogy ki van mögötte, hanem arról, hogy ki van előtte és mellette. :) Weber, Leyen és Macron is a Tisza tagja? Úgy látszik, el vagyok maradva! :)
Istvan78 ma, 15:39
Előzmény: #153487  sztiv
Ezrével vannak Tisza szigetek, épül a párt és 65 munkacsoport dolgozik a választási programon, de ő hazudozik nappal és éjjel.
Sehmet
Sehmet ma, 15:38
Előzmény: #153469  Istvan78
Nem kell kamuval tetézni a tudatlanságot, olyant senki nem mondott, hogy a "nyugat hanyatlik", hacsak nem Oscar Spenglerre gondolsz, de úgysem tudod, ki ő. Az biztos, hogy az értékrendjük már nem a régi, morálisan amortizálódnak rendesen, és - különösen Európa - gazdasága sincs jó állapotban, ami - figyelemmel a nálunk lévő német befektetésekre - amelyeknek csak kisebb részét hozta be az Orbán-kormány - ránk is negatív hatással van. Elmélkedjél kicsit azon, mi is az a magasabb hozzáadott érték, mit értesz az alatt, kb. hány év és hány-száz-milliárd euró kell egy ilyen cég felépítéséhez, fejlesztéséhez, és mit hagytak ránk az elődpártjaitok!
sztiv ma, 15:37
Előzmény: #153484  Sehmet
De hát a főni azt mondta, hogy mindenféle Manfrédok, Von der Leyenek, Macronok, Melonik meg Tuskok vannak mögötte és nem a KGB-s Putyinék meg Micimackók mint mögötte, akkor hogy lenne már one-man show? Most akkor nem a Kelet-Nyugat fog összecsapni a 26-os választáson? Túl sok az egymásnak ellentmondó narratíva a kormánypropagandában...valaki már megint hibázott... nem lesz ennek jó vége...
Istvan78 ma, 15:36
Előzmény: #153484  Sehmet
Látod, ezért ki kellene tiltani, már sok van a rovásodon. Amikor nem tudod megvédeni magad érvekkel, mindig személyeskedni kezdesz, sértő megjegyzéseket teszel. És ezt már régóta űzöd.
Istvan78 ma, 15:34
Előzmény: #153483  Sehmet
Dehogynem volt, az egy eléggé bonyolult vizsgálat lehetett, mert arról szólt, amit írtam.
Gyurcsánynál soha nem veszed figyelembe azt, hogy volt egy világgazdasági válság akkor, de nem én vagyok a legalkalmasabb ember Gy. megvédésére.
Sehmet
Sehmet ma, 15:33
Előzmény: #153467  Istvan78
Tisza = M.P. one man show-jával. Ja, és mellette agyhalottak és büdös-szájúak vannak még benne. Ezt a messiás mondta! :-D Te melyikhez tartozol Magyar Péter szerint? :)
Sehmet
Sehmet ma, 15:30
Előzmény: #153480  Istvan78
Nem volt semmilyen "vizsgálat", hanem a tények beszéltek magukért, elsősorban az államcsőd előtti helyzet. Egy sorban volt Mao Ce-tunggal, Pol Pot-tal, Idei Amin-nal, stb.
Istvan78 ma, 15:30
Előzmény: #153481  Sehmet
Én azzal nem dicsekedtem, csak azt mondtam, hogy kb. ugyaannyira fals érvelés lenne az Gyurcsány részéről, mint Lázáré.
Sehmet
Sehmet ma, 15:28
Előzmény: #153470  Istvan78
Persze, sztráda, az M7-esen a Kőröshegyi völgyhíd, az M6-oson mezőben alagút, stb. Ezzel én annyira nem dicsekednék. De ln nem blablázom, az akkor még a baloldali, Spéder-féle (Tóta W, Bokody, stb.) médium írja ezekről:
.
https://index.hu/gazdasag/magyar/m6v080725/
.
https://index.hu/gazdasag/magyar/aszsztr08070/

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók