Amit most a szügyészség csinál, az színtiszta propaganda célokat szolgál. Még az igazságügy miniszter szerint is elévült a jogszabályok szerint. Persze kínos, hogy megint a fityesz által módosított törvény miatt, de ez is már rájuk ég.
Volt már ilyen világ Fletó idején. Legálisan szemeket lőttek ki , viperával vertek embereket Budapest utcáin. Kábelkötegelővel megbilincsel kezü fiatalokat órákig kínoztak. Görényi meg a disznószemű minisztere, meg fletó már agybutultak, már elévült.... Mindezt olyan pénzek védelme miatt követték el, amit már feléltek. Örökre mély sebet hagytak rengeteg emberben csak azért, hogy dőzsöljenek a jelenlegi demenciás butulásukig.
A ti köreitekből jött ő is, miért csodálkozol? Orbán beszédén felmutatnak egy táblát és már viszik is hátra az embert a biztonságiak. Így nem is olyan szép új világ ez. Menj, inkább hallgasd a Vezéred a Kossuth Rádión, neked osztja a "bölcsességet", tanulj! :D Ne maradj le, "békepártiságról", "migránsozásról", a "háborúpárti" Brüsszel ármánykodásáról, a konteókról, mind neked szólnak.
Érkezik a szép, új világ: egy videó tanúsága szerint Magyar Péter testőrei először arrébb tessékelték az operatőrt és a riportert, majd a földre vitték. A Tisza Párt elnöke ezután gúnyolódott a médium dolgozóin.
Jól beminősítetted a portfoliot is, erre a cikkre írod reagálásként: "a kormány gátlástalan hazudozásait, és nem tájékozódsz a valóságról." Olyan bigott elvakultságot, mint itt e fórumon, a valós életben is nehéz találni...
"Nehéz azt mondani, hogy nem Fukusima volt a végső löket." . Dehogynem. De mint említettem a dolgot már 2002-ben elkezdték és bár volt egy kormányzati váltás 2009-ben vagy 2010-ben már akkor tömegek tüntettek a kivezetés elhalasztása ellen. Fukusima csak rátett annyit hogy politikai öngyilkosság lett volna ellentmennni már. . Amúgy a német elképzelés Stratégiai azaz több évtizedes távlatban reális. Az EU-nak nincs se kőolaja se uránja Németországnak meg méginkább se ( olaj és gáz még csak csak van pl Norvégoknál pl ). És azért ők tartottak attól hogy nagyon el vannak köteleződve emiatt pl az orosz energiának. Más lett volna a dolog ha az oroszokat sikerül úgy beintegrálni az EU gazdaságba és a kultúrába is hogy ebből ne legyenek gondok és akkor olyan partner lenne mint pl Norvégia. De Putyinnal már ez a 2000-es évek elején látszott hogy nem fog menni ( azért próbálkoztak ) és be is igazolódott 2014-ben és leginkább 2022-ben is. Nem magával a háborúval hanem ahogy a háború elött próbált az energiával zsarolni oroszország. . Szóval Stratégiai szinten igenis volt alapja hogy energiafüggetlenségre törekedjenek és erre a szél és napenergia legjobb megoldás mert az Mindenkinek van így a németeknek is. Megépíted a napelemeket és 15-20 évig senkitől sem fügsz. . Jó persze CSAK ezekre nem lehet építeni a teljes energia mixet de a lényeg a diverzifikálás és az energia jó részének kiváltása. E mellett ugyanez az elektromos autók is. És akármennyire mondogatja mindenki hogy most nincs kereslet rá meg minden a jövő akkor is az elektromos autózásé mégha nem is csak kizárólagosan. Hogy rengeteg probléma van és lassú egy ilyen átállás? hát persze. Lovakról kocsikra, szén és fa tüzelés helyett gáz tüzelésre sem 5 év alatt áltak át gazdaságok és 1-1 ország lakossága. . Amit most látunk az az amikor beigazolódik hogy erre már jóval korábban szükség lett volna mert itt van egy válság időszak amikor kiderül hogy az EU igenis mennyire függ a külső országoktől energiahordozókban. . Szóval a stratégiai elképzelés nem volt rossz és akár az atom kivezetése is belefért volna. De lassabban és hát pont a váltás elején amikor beüt egy háború és vele a korábbi energia hordozók beszerzésének gátja és 1-2-5 év alatt kell leválni a tervezett 10-20 év helyett akkor már nem annyira fér bele.
Bár nem ez volt a lényege annak amit emlékezetből írtam, kerestem egy részletes és közérthető anyagot. Bevallom csak átfutottam és ezen akadt meg a szemem: "A kormányra nehezedő nyomás hatására az energiapolitikában újabb fordulat következett be: a német kormány alig három nappal a katasztrófa bekövetkezte után három hónapos nukleáris moratóriumot hirdetett, majd 2011. június 6-án bejelentette: a 2022-ig az utolsó atomerőművet is be fogják zárni.[48] . Nehéz azt mondani, hogy nem Fukusima volt a végső löket. És a zöldek által felhergelt lakosság - teszem hozzá újra, és ennek a nyomásnak engedett a kormány és a parlament. Lényeg, hogy alaposan elszúrták az energiapolitikájukat. (Évszámoktól függetlenül :) https://hu.wikipedia.org/wiki/Energia%C3%A1tmenet_N%C3%A9metorsz%C3%A1gban#cite_note-bundesregierung.de-48
2002 ben volt elhatarozas. Ezt 2009 ben vagy 2010 ben visszavontak. Akkor is 40.000 es tunzetesek voltak emiatt. Szoval nehez azt mondani fukusima volt az ok. Inkabb az billentette at durvan a merleget hogy a nemet parlament alig 2 evvel a visszavonasa utan megis 80% al megszavazta a kivonast. . Es a kozvelemeny kutatasok kb a haboru kitoreseig es az azzal jaro energiavalsagig tamogattak is a dolgot.
Nem tudok népszavazásról csak az olaszoknál. A többivel egyetértek. . Tehát mondhatjuk, hogy ez a németek elhibázott energiapolitikája volt, ami 2011-ben a fukusimai baleset (és a tájékozatlan zöldek) hatására érett elhatározássá, de már 2003 óta tervezgették. Mostanában pedig a még visszakapcsolható erőművek (3-4 db) újraindításán gondolkodnak. (A szenesek egy külön történet.) Azért az árra van hatása az alaperőmű, (kifejezetten ilyen az atomerőmű) szűkösségnek, mert az árat mindig a legutoljára belépő erőmű (csúcsokban jellemzően a gázturbinás) határozza meg, ami egyben a legdrágább is.
A cégek számára Európában Magyarországon az egyik, ha nem a legdrágább az energia. Sajnálatos, hogy megint beszoptad a kormány gátlástalan hazudozásait, és nem tájékozódsz a valóságról. Az ország tragédiája, hogy sok hozzád hasonló választó van az országban.
De most komolyan. Találj már nekem 5! napot amikor a német áram ára 10%-al magasabb volt mint a magyar. Mert én most szúrópróba szerűen végignéztem 5 hónapból összesen vagy 20 napot és Vagy a német volt jóval alacsonyabb vagy kb annyi volt mint a magyar.
Van 6-8 ilyen Fidesz által belevert álláspont, amit ahelyett, hogy megvizsgált volna akkor és azóta, igaz-e, esetleg valamikor igaz volt, de ma már nem, nem érdekli, szembesíthetik ezerszer tényekkel, ő 10 év múlva is ugyanazt a hat mondatot ismétli. Pusztító ez a vakhívőség.
Én Ausztriában havi árképzésre kötöttem szerződést, és eddig 16 Cent/ kwh volt a legmagasabb ár, amit az áramért fizettem. A legalacsonyabb 9, azaz a magyar “rezsicsökkentett” ár alatt.
"Orbán nagyon helyesen egész másként csinálja: ragaszkodik az orosz kapcsolatokhoz, próbálja alacsonyan tartani az energiaárakat" . Hát kurvára nem jön össze neki. Megsúgom azért mert az "olcsó" orosz energia mint olyan nem létezik csak a propagandában. Érdekes mód mink akik Mentességet kaptunk mind am gáz mind az olaj esetében a szankciók alól és továbbra is hozunk be orosz gázt és olajat MI fizetjük a magasabb áram és benzin árakat.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!