Szoruljon csak, EU pénzcsap elzárásával lehet őket megfogni. Ebben igaza van Hadházynak, addig egy fillért nem lenne szabad Magyarországnak adni, amíg a másik oldalon túlárazva lenyúlják.
A jó az lenne, ha az önkorik vagy más megfelelöen tudná szürni és szankcionálni a feketézöket, illetve azokat, akiknél a vendég nem tartja be a házirendet. Terézváros alkotott is erre egy helyi rendeletet, amit a kormányhivatal elkaszált.
Én is kiszálltam az ingatlan bizniszből tavaly tavasszal, de jövőre két ingatlannal ismét visszaszállok, hogy ne veszítsem el a 4% illeték mentességet. Egy lakás lesz az én nevemen, egy a feleségemén. Eddig olcsóbban, válogatva, elsősorban kisebb jövedelmű gyerekeseknek adtuk ki a lakásokat, így segítve őket is (hátha jó pontot kapunk odaát).
A terézvárosiakat nem a lakhatási probléma érdekli, hanem a zaj. Csak más összefüggéseket is leírtam a rövid távú lakáskiadás szabályozásának kérdésében. Országos népszavazás esetében tuti az elutasítás annak részéről is, akit egyáltalán nem érint a kérdés. A magyar irigy típus, nehogy valaki jól járjon ebből. :) Ha országosan betiltanák, akkor sokan azt mondanák, hogy most jól megfingatták a tehetős, ingatlan spekuláns befektetőket. Meg a hotel-motel tulajdonosok is jól járnának, hiszen Budapesten komoly konkurenciájuk ez. Én magam nem tudom mi lenne a jó, ezért mondom bízzuk a helyiekre a döntést, de ne országos szintre terjesszük a terézvárosiak döntését.
De, mergtörtént. Nagyon is. Egyrészt minden lakos kapott egy tájékoztatófüzetet, amelyben szerepelnek az elönyök és hátrányok is, másrészt volt lakossági fórum is az rbnb-sek képviselöinek jelenlétében.
Igen, azt jelenti. Van egy értékbecslő haverom, akivel évente 1-2 alkalommal összefutok. Ő mondta egyszer. Nem, nekem csak az az ingatlanom van, amiben élünk. Értékpapírokban tartom a pénzem. Amikor még megfizethetőek voltak az ingatlanok, akkor nem tudtam volna venni, most pedig már annyira elszálltak az árak, hogy nem is akarok.
Amit írsz az igaz, csak a helyieket pont hogy a buli turisták zavarják. Ha nyáron korlátozás nélkül engeded oda őket, akkor minek egyáltalán a szabályozás? Ez a szavazás nem a lakhatási válságról szólt a terézvárosiaknak, nekik ott már van lakásuk, köszönik, jól vannak. Amit te mondasz, az kifejezetten a lakhatási válságra adott válaszként működhet, viszont így meg nem értelmezhető, hogy csak Terézvárosra korlátozódjon.
Szerintem egy ott élőt sokkal inkább érinti a hátránya, mint az előnye. Sokkal kézen foghatóbb, amikor a turista részegen üvöltözik a lépcsőházban vagy a nyitott ablakú lakásban éjszaka. Ha egy ilyen lakás van a Társasházban, akkor a lakókat már nem érdekli a nemzetgazdasági vagy helyi előny az adóbevételből.
Mondjuk, ha már itt tartunk a népszavazás előtt mindenkinek ( minden potenciális szavazópolgárnak) tájékoztatást kellene tartani a airbn előnyeiről és hátrányairól. Sajnos szerintem ez nem ( megfelelően) történt meg.
Ha pont nyárra korlátoznák a rövid távú kiadást, akkor meg van lőve az egész. Igazából az a legjobb időszak a rövid távú kiadásra, azt a legkönnyebb kombinálni a hosszúval. Mert valakivel kötök egy tartós bérleti szerződést és karácsony előtt mondjam neki, hogy bocsi, költözz el , mert szilveszterre ki akarom adni. Sokkal jobb, ha július-augusztusban adom ki rövid távra, amikor a diákok elmentek haza.
Én például ősztől tavaszig nem korlátoznám, csak nyáron határoznám meg, mondjuk max 30 napban. Ezt amolyan, a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad jellegű megoldásnak tartanám.
A te megoldásoddal az a baj, hogy ellenőrizhetetlen. A buli turistákat pedig nem lenne szabad rájuk ereszteni, mindet egyszerre, nyáron. Pont ez a gondjuk. Akik télen/tavasszal jönnek, nem bulizni, az kevésbé zavarja a helyieket. Van property management cég, akik vállalják az ilyen rövid távú bérbeadást is, ha meggondolod magad.
Ősztől nyár elejéig felsőfokú tanulmányokat folytató diákoknak hosszú távra, nyáron meg a buli turistáknak rövid távra. Maximum így. Egyébként szerinted ha valaki rövid távra akar kiadni, az majd ugrál a rövid táv és a hosszú táv között? Csak az említett eset lenne járható. Tudom, adtam lakásokat hosszútávra bérbe , kacérkodtam a rövid távú bérbeadás gondolatával is, de alkalmazotti munkavégzés mellett problémás lett volna (jóval több teendővel jár a jóval magasabb jövedelem mellett).
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!