Colas

Regisztráció: 2022-06-27 16:35:04

Hozzászólások száma: 254

Utolsó hozzászólás: 2023-06-06 09:35


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

ORBÁN TAKARODJ !!! kedd, 09:35
Szerintem teljesen jó, ha kapsz egy lerobbant szart, majd a kapott állami milliárdok feléből felújítod, a többiből pedig ferrarit veszel, valamint hajót és nyaralót az Adrián. A lényeg, hogy minél nagyobb kastélyhoz juss hozzá, mert annál több állami pénzhez juthatsz, persze ha megfelelően helyezkedsz és elég gátlástalan vagy...
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 15:00
A Pressman angolból magyarra fordítva présférfit jelent. Az Ocsmány milyen nyelven jelent magyarra fordítva Orbánt?
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 26. 18:58
Már néhányszor leírtam itt jó néhány pontot, most nem akarok ezzel több időt tölteni. Meg túl nagy falat is lenne végig beszélni az összes kérdést. Maradjunk most annál, amiről lentebb írogattam. Például az adózás kérdése az szja-ban. Persze beszélhetnénk az ÁFÁ-ról is, mert ha az csökkenne, valamivel pótolni kellene. Ha most elkezdenénk minden témát, akkor a 3 napom rámenne erre. Inkább a családommal töltöm az időmet. Ne haragudj, de lassan  megyek most már. Kb.1,5 órája itt vagyok a gépnél. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 26. 18:50
Igazad van, még nem zsarolnak, csak felszólítottak bennünket, erőteljesebben, mint egy sima javaslat/ajánlás. A portfólión egy cikkben le is írták, hogy szerintük mi a valódi célja és én is így gondolom. . Tudom, csak azért kellene eltörölni a rezsicsökkentést, mert így még jobban takarékoskodnának, tisztán a környezet érdekében. Meg aggódnak az állam háztartásunk miatt. Nem azért, mert abban reménykednek, hogy így elfordulnak Orbántól.  Orbánék úgysem lépik meg, de nagyon jól tudják majd plakátozni. De mindegy is miben hiszel, majd nézd meg a Fidesz reakcióját, a plakátokat és az eredményét. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 26. 18:38
Amit leírtál azzal teljesen egyetértek. De mi is van a tőkések adóztatásával, hiszen ott vannak az igazán gazdagok... Valahogy erre senki nem válaszol. Csak nem azért, mert a tőkéből élőket senki nem akarja progresszíven adóztatni, mert ők állnak minden párt mögött? Akkor meg maradjon az egy kulcs, sokkal igazságosabb , mint 2010-ig volt. Ha valaki 10-szer több jövedelemre tesz szert 10-szer többet adózik, ha százszor, akkor százszor. Ha progresszív, akkor legyen MINDEN jövedelemre progresszív. De erről a baloldali pártok mélyen hallgatnak. Még Thürmerék sem szerették volna ezt,mint kommunista párt, megkerestem őket ez ügyben 2013-ban. Kiderült, hogy még  ők sem akarják a tőkéből élőket progresszív adózás alá vetni. Nocsak-nocsak gondoltam. Akkor hol van itt valódi baloldali párt? A Fidesz messze baloldalibb az adózásban, mint az MSZP volt.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 26. 18:27
És legszívesebben bebörtönöznél mindenkit, aki nem úgy szavaz, ahogy Te akarod. Csak úgy a demokrácia nevében... Aki azokat szavazta meg akik a budapesti 200 milliárdos tartalék szétlopásában résztvevőket megszavazta, azok is kollaboránsok? Én meg azt hittem a demokráciában szavazók  a saját elképzelésük szerint hoznak döntést, nem úgy, hogy Te megmondod. Értem, hogy ideges vagy 10 évi meddő topicozás után, de ha nem érted meg a másik oldal gondolkozását (vagy nem akarod megérteni), akkor még írogathatsz itt 2026 után is. Erőszakkal, hőbörgéssel senki nem fogja megmondani kire szavazzak, hidd el annak nem lenne jó vége. Már a brüsszeli haverjaid rezsicsökkentés eltörlési zsarolása sem tetszik, melynek egyértelmű célja, hogy megbuktassák Orbánt. Mi lesz a következő lépés? Felrobbantatása a kőolaj vezetéknek, ha az sem használ jönnek a nyugati tankok? Mert Ti megmondjátok mi legyen. Nekem ez a hozzáállás sem tetszik egyáltalán. Ezzel csak a gyűlöletet növelik a baloldal ellen és az orbáni szimpátia erősödik. Elég ha az Orbán kormány csak kiplakátozza néhány évre, hogy mit is akarnak Brüsszelből. Nem kell itt hazudniuk. Ostobák, egyáltalán nem értik mi lesz a hatás itt. Így nem 2/3 lesz, hanem 3/4 2026-ban.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 26. 18:09
Én kommunizmust szeretnék, ahol mindenki szükségletei szerint részesedne a javakból, egyébként meg azt csinálna amit akar. Ültetnénk pénzfákat-láttam a TV reklámban, hogy van ilyen- és arról mindenki annyi pénzt szedhetne le, amennyit akar.:) Bár pénzre sem lenne szükség, minek. Egyszerűen csak vinnénk haza ami kell. A választási ígéretek is ilyenek szoktak lenni, hogy szegény embernek majd jó lesz mert ezt, meg azt kap (bérlakást, segélyt, alapjövedelmet, sok családi pótlékot), ha rászorul (persze az legtöbb esetben nincs megemlítve, hogy pontosan miből). Márpedig ha nincs kedve dolgozni/képezni magát, akkor rászoruló lesz. Egyébként ment a duma a progresszív adózásról is lentebb. Na most 20 évig úgy volt, hogy agyonadóztatták a bérből élőt, a tőkéből élő meg röhögött a markába. Mi lenne, ha 20 évre megfordítanánk, progresszíven adózna a tőkejövedelem, a bérnél meg maradna az egy kulcs. Ja! Így már lehet, hogy nem tetszene a progresszív adózási elmélet a sok baloldalinak. Amit nem is értek, hiszen a baloldalnak a bérből élők érdekét kellene képviselnie, nem a tőkésekét. Akkor hogy is van ez ? A szegényeket miért is a jobban kereső, tanultabb bérből élők adójából akarják megsegíteni a tőkések magasabb adója helyett? Valaki megmagyarázhatná ezt nekem a Veled vitatkozók közül, hátha megértem a logikát.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 26. 17:50
Az itt kommentelők jelentős része a demokrácia jegyében megmondaná nekem kire szavazzak, mert ha nem azt teszem , akkor agymosott  vagyok és nem tudom mi a jó nekem. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 26. 17:47
Ilyen programja van az MSZP/DK-nak is. Bár a szabad piac egy kicsit ellentmond a többinek. Beszélhetnének arról is, hogy amit szétosztanának azt honnan vennék el. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 26. 17:41
Ez megfelelő alternatíva lenne, csak ilyet még nem láttam eddig.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 26. 17:40
Az én Fidesz szavazó ismerősöm egyik sem vidéki, hiszékeny és alul informált ember. Ha  a Fidesz fél millió szavazót veszítene a 3 millióból, akkor már nem lenne meg az 50%-a. Bár elismerem, kényelmesebb volna egy hiszékeny tömeget a másik oldalnak hülyíteni, mint az általam említett rétegnek alternatívát nyújtani. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 26. 17:30
Pedig mennyivel jobb lenne a segély alapú társadalom, meg az alapjövedelem munka nélkül.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 26. 15:52
Mert ahogy signal2 mondta, egy csomagot nézett meg egy kínálatot. Mert most ugye nincs választás, csak arról beszélhetünk mi volt 2022-ben. Vagy a közvélemény kutatásokra gondolsz? A FIdesz szavazók jó része szerintem 2022-ben már azért szavazott a Fideszre, mert tartott tőle, hogy az összefogás nyerne és abból semmiképpen nem kért.Tehát nem a FIDESZ mellett tette le a voksát, hanem valakik ellen (ismerek sok embert, aki 2022-ben Fideszre szavazott). Nagy különbség. De ezt valahogy semmiképpen nem akarjátok megérteni, pedig már többször leírtam.. Ezen- nem eltökélt Fidesz  szavazók- megnyerése nélkül senki nem fog itt választást nyerni a Fidesz ellenében. Erre DK-nak, MSZP-nek semmi esélye, de olyannak sincs, akik velük szövetségre lép majd. Szerintem nem véletlenül kezd külön úton járni a Momentum, kezdi felismerni. De az MKKP is erősödik rendesen. Azt gondolom 2026-ban a Fidesznek nem lesz kétharmada és ezt az MKKP-hoz és Mihamo-hoz átpártoló Fidesz szavazók okozzák.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 26. 15:35
Nem egyszerűen az adózásba kell bevonni a béren kívüli jövedelmeket, hanem MINDEN jövedelmet össze kellene adni függetlenül honnan származik, majd úgy meghatározni az adózási limiteket és kulcsokat. Persze az a finomítás lehet, hogy bizonyos rész adómentes legyen (pl. termelő vagy szolgáltató beruházásba visszaforgatott osztalék, tartósan lekötött kamatozó pénzeszköz stb.).A gazdag tőkés ne csak a bérből élők f...ával verje a csalánt. Ugyanígy progresszíven adózzanak a tőzsdén árfolyam nyereségre játszók is. Majd meglátnánk milyen sávtól milyen progresszív kulcsot szeretnének. Persze még úgy is másként fog gondolkodni egy jövedelmet eltitkoló, papíron éhen halni akaró egyéni vállalkozó, vagy egy fizetést vagy annak jó részét zsebből zsebbe kapó, mint egy olyan bérből élő, aki az utolsó forintját is leadózza. Utóbbi mondjuk ebből lakást vett, áfát fizetett (ismét adózott), majd esetleg megadóztatjuk az ingatlanát ismét (igazságos?). Ezért azt az ingatlant nem adóztatnám pl.fejenként 50 nm-ig, amiben él. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 26. 15:20
A jobban kereső férj pedig vagy alig adózó KATA-s vállalkozó vagy jól kereső egykulcsos adóval adózó bérből élő. Mindkettőt a FIdeszhez kötheti, tehát csendben van. Bár én megkérdeztem a fiam volt alsó tagozatos tanító nénijét a dologról (ő egyedül él), aki nem támogatta a szrájkot, hogy miért nem. Az volt a válasza, hogy a tényleges munkavégzés  (és szabadidő) mennyiségének és a kapott juttatásnak az aránya még mindig elfogadható számára. Ráadásul ő egy nagyon jó oktató. Ettől függetlenül nagyon emelni kellene az oktatók bérét, nem másra mutogatni. Ezt persze választás előtti évben és választás évében (2025-26) szerintem meg is fogja tenni a Fidesz, nem csak ígéri, politikai érdeke.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 26. 15:08
 "...a Fidesz azt hazudja, az ellenzék miatt nem kaphatja meg magyar pedagógus a béremelését. A magyar választók, Fidesz hívők és alulinformáltak meg simán elhiszik a hazugságot." Lehet, hogy ezt hiszed, de a Fidesz pártiak jó része is tudja, hogy ez nem így van, csak propaganda szöveg. Persze van egy jelentős réteg, akiket lehet ilyesmivel szédíteni. Az a típusú ember, aki a baloldali fakenews-t is beveszi és egyik oldalon sem tájékozódik.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 26. 14:55
Angliában minden jövedelmet össze kell adni (függetlenül attól honnan származik) és úgy van progresszív adózás? Mert Magyarországon a bérjövedelmek voltak progresszíven adózva, míg a tőkejövedelmek nem. Így pl. egy évi 100 milliós osztalékot vagy árfolyamnyereséget felvevőnek fele akkora szja adókulcsa volt, mint egy huszadannyi bérjövedelem feletti adózónak. Szolidaritásról beszélnek, holott ez a rendszer a lehető legkevésbé volt az. 
OTP részvényesek ide! 2023. 05. 18. 10:22
"Ellenben a fővárosi önkormányzatnál pont látszik, hogy tudnak innovatívan, átláthatóan, korrupciómentesen, az érintetteket bevonva, szakmai alapon várost vezetni. "
Tedd már meg kérlek az a szívességet, hogy ebben a topicban ilyen totális hazugságot mint a fenti mondat nem írogatsz és ezt a topicot megkíméled ettől a propaganda dumától, úgy, hogy ez a bagázs simán elvert 200 milliárd tartalékot, aminek látszata sincs. Már többször kielemeztem a témát, hogy ezt SEMMI nem magyarázza meg a bevételek és kormány megszorítás vonatkozásában és arányában, egyszerűen eltűntettték. Úgyhogy még az esetleges válaszod olvasására sem szeretnék ebben a topicban időt fecsérelni. Írj választ az Orbán takarodj topicban, ha nagyon késztetést érzel rá. Azt ritkán olvasom.
OTP részvényesek ide! 2023. 05. 10. 17:54
Azt kifelejtetted, hogy mindenki adja el az OTP részvényét, mert 6000 Ft-on szeretnél bevásárolni (én is). :)))
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 10. 17:50
Van akinél működik a visszamutogatás 13 év után is, a többit pedig úgysem érdekli mit mond. Nem csinálja jól a célja érdekében?  Eddig működött...

friss hírek További hírek