azért ilyen adatra másfél százalék mínusz, most mit mondjak....nagyon nagy gecik, mindegy, azért is tartom....ha kell 2019-ig, ami decemberbe lejár átkötöm.....meglátjuk....
Igen elég gáz ami történik. Szerintem megint óriási short állományok vannak és nem engedik menni. Sajnos több ilyen adatra lesz szükség hogy végre kibillenjenek a shortosok a komfortzónából. Még mindig sok a negatív elemzői várakozás, ennek köszönhetően pedig a csorda shortban áll. Hiába alakulnak kedvezően a készletek mindenki tartja a shortot, a longosok pedig néha egy-egy bizonytalan pillanatban pánikolnak és zárnak. És máris esik. Szerintem napok óta ez történik.
Actual A better than expected result (-5.887M)
erre az adatra ami ennyivel jobb a vártnál...mínuszban az olaj....elképesztő....nincsenek szavak és hetek óta ez van
Átmeneti időszak. Sajnos a Te eseted más, mert certid van ami decemberig oké. Ott viszont majd valahogy átkötöd ha tudod. De én azért meg merném kockáztatni, hogy látunk még 60-at idén. Hogy tartósan vagy sem azt nem tudom, de akár benne is lehet a piacban.
De az amcsik nem "engedik"!A mérleg nyelve a palaolaj kitermelési költsége jelenleg.Írom ezt úgy,hogy én is beragadtam az olajban 53 fölött...Amint vége az ukrán kalandnak,rögtön jönnek az olajkészlet véglegességét firtató cikkek!Már megy is 100$ fölé akkor.Amíg a jelenlegi helyzet áll fönn,sztem 60-ig mehet el max.De annak meg kéne lennie.:-)
a jegybankár elvtársak buborékfújása kinyírja a reálgazdaságot...
ennyi...
az olaj különben még istenesen tartja magát az összesített nyersanyagindex ugyanis kb. ott van ahol 1972-ben volt...
link
nominálisan...
Azoknak érdeke az alacsony ár,akik nem díjazzák a ruszkik krími akcióját!Amint kirobbant a balhé,Obama rögtön ment is a Szaudiakhoz.Pár napra rá,megmondta az oroszoknak,hogy ez nagyon,nagyon sokba fog nekik kerülni!Ennyi...
kösz h leírtad, így látom, érzem én is...az a gáz h nem értem h kinek ekkora érdeke az alacsony olaj...sztem senkinek, akkor nem értem h miért nem lépnek valami keményebbet...
Hát nézd, ez könnyen lehet, viszont nem hiszem, hogy ennek bármikori bekövetkezése egyértelműen ahhoz vezetne, hogy a nyersanyag árak - ennél jobban - összeomlanak. Mindig lesznek részvények, szektorok, amelyek teljesen szembemennek az irányadó indexekkel. Biztos most is van ilyen. Főleg úgy, hogy sokszor az olajosok rá sem hederitenek 0,5-1% közötti sp emelkedő napokra. Fordítva ugyanígy gondolom. Ha ez ennyire egyszerű lenne, akkor az elmúlt 1 év sp illetve ingatlanpiacból az következne hogy a nyersanyag részvények az egekben volnának és csúcsokat döntenének. Aztán mégsincs így. Aztán persze ennek az ellenkezője is történhet.
Ne mergelodj, nem lesz jobb attol. Ezt ki kell ulni, en a helyedben nem zarnam le. Realis esely mutatkozik arra hogy decemberre jobb aron lesz a nyersanyag. Nekem is jo sok van belole, mondjuk szervizbol, do, rig, ezek sem kepesek egyrol a kettore jutni. De biztos vagyok benne, hogy csak ido kerdese es szep nyero lehet rajta. Nezz ra, ma epp azert esik 6%-ot mert rig megvett egy masik drilling ceget. Mindenki shortban all, de egyszer fordul a kocka, ami barmikor bekovelezhet es kozel van. Ne nezegesd nap mint nap, tartsd es varj.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.