Érdemes lenne elsajátítanod a hullámelmélet alapjait. Utána rájössz, hogy az esetek 99%-ban teljesen mindegy milyen híreket kreálnak a firkászok, az árfolyam megy a maga útján (pomperj-től és vaditól átvettem mint axióma). #12266 hsz-ben leírtam mi várható WTI-t illetően.
Max 1-2 hónapon belül nagyobb mozgásra számítok az olaj piacon.
egy vitaképesebb kommentet esetleg?
szerinted az olajpiac nyitott kötésállományának hány százaléka kapcsolódik a termelő/felhasználó cégekhez (akik az alptevékenységüket hedgelik) és hány százalék sima spekulatív pozíció?
teljesen igazad van, az a baj h azt hittem h ez lesz az év sztorija és elmegy minimum 60-70 közé, és a tavalyi ugrálos olaj kereskedésemet feladva, próbáltam volna hosszútávra, ne ez volt egy óriási hiba, megtévesztett az év eleji opec eufória....
az olaj árfolyamát a spekulatív tőke mozgatja, annyiszor írtam már neked. tök mindegy, hogy a kitermelő országok mit nyilatkoznak vagy csinálnak. a speki pénz bármikor lenyomja 25-re, vagy felhúzza 100-ig, ha úgy van kedve.
hetente izgul a piac az API jelentések miatt, pedig pár éve 75-80-as árszintnél azt se tudta a világ, hogy ilyen report létezik :) de most ez a gumicsont.
"2,3 százalékot
csökkent az olaj árfolyama miután az EIA közzétette jelentését az Egyesült
Államok heti nyersolajkészlet változásáról. A jelentés
szerint 9,5 millió hordóra nőtt a kitermelés, amely meghaladja a júniusi
szintet is. Bár a készletek 8,95 millióval csökkentek, annak jótékony hatását
ellensúlyozta a kitermelés növekedése."
Igen én is olvastam, de egyet nem értek. Ha a kitermelés 9,5 millióra nőtt, viszont ennek ellenére a készletek 8,95 millióval csökkentek, akkor tulajdonképpen ez azt jelenti, hogy magasabb volt a kereslet és a nagyobb kitermelés ellenére több fogyott. Ez pont hogy fordított mozgást kellett volna hogy eredményezzen. Azt látjuk hetek óta, hogy a kereslet-kínálat kezd alakulni, egyre kedvezőbbé válik, jelenleg a kereslet növekedésének köszönhetően. Az ár meg esik. Szóval érdekes.
2,3 százalékot csökkent az olaj árfolyama miután az EIA közzétette jelentését az Egyesült Államok heti nyersolajkészlet változásáról. A jelentés szerint 9,5 millió hordóra nőtt a kitermelés, amely meghaladja a júniusi szintet is. Bár a készletek 8,95 millióval csökkentek, annak jótékony hatását ellensúlyozta a kitermelés növekedése.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.