no azt gondoltam hátha van olyan,hogy egy olajárat követő valami költségek nélkül,mint a részvénynél,ha megveszem azt jó napot:) de akkor ez ebben az esetben nem így megy egészen. De köszönöm a tanácsokat szétnézek a piacon,hátha van olyan,ami jobban leköveti. elvileg certiben gondolkoztam,de ott a hosszan tartás miatt nagy költségek lehetnek,akkor már jobb,ha etf-et veszek,amiben sok cég van egyben és talán a költsége is kisebb talán....
Jelenleg a heves mozgasokra valo tekintettel valoban talan az. De szerintem sokkal kellemetlenebb tud lenni egy hataridos pozicio mint egy rv. Azt cafolni, hogy az olaj ugrasara tobbszorosen mozgulnak az olajos cegek nem vitatom, de meg mindig jobb megoldasnak tartom mint beleulnk egy retek certibe, amit a usdhuf meg az arjegyzo agyoncsap. Az etf-ben az ido ellened dolgozik bizonyos ertelemben. Jo kockazatkezelessel szerintem egyertelmuen rv a derivativ termekek helyett. Ha pedig nem kezel vki kockazatot akkor kiuli a vegtelensegig. (A csodrol es egyebekrol pl.sdrl most feledkezzunk meg)
Ha ilyen terveid vannak es ennyire tartasz a rollover es egyebektol, akkor valassz olajos cegeket. Ezeket meg tudod venni tokeattet nelkul, sot akar diverzifikalni is tudsz ha tobb cegbol allitasz ossze egy "portfoliot". Vagy valassz olaj etf-et. Itt a kibocsato alapbol osszevalogatja helyetted es egy termekbe gyurja mindet. Ha jo brokid van (es ezaltal jo a kotesdijad) akkor szerintem jobban jarsz ha a sajat szempontrendszered szerint valogatsz ossze nehanyat. Nem utolso sorban most a forintot dollarositani, es abban tredelni nem rossz.
Érdemes vigyázni, mert még 2-3% plusz után jöhet a korrekció. Ha a 13-as szint megtartja, akkor az sem kizár, hogy hosszabb távon 18-ig, majd 3x-ig elmegy.
Olajszervízben aki érdekelt:Diamond offshoe ma jelentett. 0,24-es eps előrejelzés helyett 0,45! érkezett. RIG holnap jelent, várhatóan hasonlóan jó számokat publikálva. Fordulatban a szektor!!!
én is alig vagyok beljebb, elképesztő, sztem kb 60 dolláros olaj kéne h nullán legyek, ráadásul az egyik decemberben megszűnik, zárják...szinte reménytelen...
még tavasszal volt long certim 4000 körüli árral, akkor 48 $-on állt az olaj, most majdnem 50 $ az olaj a certi meg csak 3200, ez mitől lehet, ennyit nem jelent a rollover ...
"Egészen
az 50 dolláros szintekig emelkedett a napokban az amerikai WTI típusú olaj
árfolyama, utoljára májusban jártunk
ezeken a szinteken. Az OPEC tagok jövő hét elején találkoznak majd, hogy
megvitassák, egyes tagok miért nem tartják magukat teljes mértékig a kitermelés
csökkentési vállalásukhoz."
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.