Gáz 2.9 alatt van érlelődik számomra egy újabb long beszálló.2.85 -2.9 sáv érdekes a számomra,megvárom a fél ötöt. 2.885-2.990 környéki korábbi longjaimat zártam a délelőtt folyamán.
WTI esés a várt tartományban megállt. Egyelőre annyi valószínű, hogy 43,4x-43,6x-ig emelkedik. Ha ma/holnap nem éri el a jelzett szintet, akkor a további esés a valószínűbb.44,3 felett lehet bizakodni további emelkedésben. Egyelőre nem vagyok optimista.Esés esetén következő megálló kb 41 majd 39,x.
a WTI tegnapi záráshoz képest fél százalék pluszban van.
de a british petrol például hosszú távon az olajpiac halálára számít
link
amivel én nem értek egyet, az elektromos autók tíz éven belül még luxuscikkek maradnak
Fitch’s forecast 2017 break-even oil prices, per barrel:Nigeria at $139Bahrain at $84Angola at $82Oman at $75Saudi Arabia at $74Russia at $72Kazakhstan at $71Gabon at $66Azerbaijan at $66Iraq at $61Abu Dhabi, United Arab Emirates, at $60Republic of Congo at $52Qatar at $51Kuwait at $45
Talán tavaly olvastam 1 cikket a kőolaj termelő országok 2016-os évi költségvetési egyensúlyáról.Csak már nem találom az oldalt.:-)Abban 60-70$ átlagon voltak nullások.Pl. oroszoknál ~100$ volt.Szaudiaknál ~70$ volt a 2016-os egyensúly.
én most csak december elejéig, aztán január elejéig spekulálok, az már kiderült h rosszul, már csak az a kérdés h addig tud e jobb lenni, mint most...? nem tudjuk
Az igaz, hogy egyik félnek sem jó, de a piac meglehetősen közömbös eziránt.
A spekulációk miatti mozgások inkább rövid távra jellemzőek, tehát igen, felránthatják 60$-ig ilyen helyzetben is, de hosszabb távon a kereslet és a kínálat, a "funda" határozza meg az árfolyamot.
mert miért, el tudod képzelni...?áh mindegy is csak összezavarodok teljesen...itt mindig van esély fordulatra, ez a megtévesztő...ki tudja mi folyik a színfalak mögött...
a másik h akkor Tibi szerint mire is volt 55 januárban és h az miért is ne lehetett volna akár hatvan is...? basznak az adatokra, ha épp az a speka van, mint ahogy most is basznak mindenre, csak adják...
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.