kiütés (tőkeáttét) nélküli certiben ülsz, mit beszélsz akkor vagyonvesztésről? olyan, mint a mol-od volt. lehet ülsz benne egy évet is még akár, hogy nullában kiszállj, de az hogy mindened elveszítenéd, hát az költői túlzás enyhén szólva.utoljára írom neked: durván spekulatív piac az olaj, ezt vagy elfogadod, vagy keress más, nyugisabb terméket.
azt se feledd, amit szintén írtam már: van az az alacsony ár, ami már senkinek nem jó. palásoknak sem, non-opec tagoknak sem stb. pl. egy kis megrendezett katonai konfliktus valahol a közel keleten, és máris 60 az ár, a speka hedge fundok short zárásai meg simán lökhetik tovább is, de ez megjósólhatatlan. végtelenségig ők sem tarthatnak veszteséges pozikat....
sztem, rosszul látod, vettem olajat longra, nem hitelest, nem kiütőst, akkor miért is...?olajat longra venni nem lehet, ja ez fasza, írom h én továbbra is bízom a 60-ban, sőt...eldöntitek faszán h olajat csak sortra lehet, oké hibáztam h nem zártam, hittem opecnek...ez akkora hiba...? most mindenki akkora okos, tudor, megmondó h 20ig esik januárban, meg gyakorlatilag egész eddig senki nem mondott ilyet, egyáltalán nem vagyok függő, teljesen jól elvagyok a tőzsde nélkül, annyi történt h vettem olajat longra és méretileg eltúloztam....ez hiba volt, nem kicsi, de ezért miért kéne teljes tőkevesztéssel fizetnem...?
ne haragudj hogy ezt mondom balu de ha a bef hiteles butasagaid utan nem tanultad meg a lecket akkor neked talan a teljes csod jelentene kiutat abbol a fuggosegbol amiben most benne vagy
nem akarok személyeskedni, de az h 20 körülire várod egyrészt, nekem teljes csődöt, vagyonvesztést jelentené, de nem csak nekem hanem, sok másnak is, országoknak, földrészeknek...gondolod h szó nélkül hagynák h innen 20-ig essen, csak h az eliot hullámok végig tudjanak futni...? Nyilván többször írtam h hibáztam, meg azt is írtam neked h igazad lett, nézd meglátjuk...kiderül, nyilván érzelmileg is, nehéz, több év küzdelmes megtakarításáról van szó, én továbbra is látok esélyt a 60-ra még idén is...
bluebalu: én hobby szinten tradelek, nem ez a szakmám. Előfordult már, hogy hetekig nem írtam hszt, mert határidős melóm volt. Ilyenkor nincs időm a piaccal foglalkozni. Másrészt tőlem ne várd el, hogy azt mondjam amit hallani szeretnél. A piac az egy érzelemmentes világ, amit számok írnak le. Ha megbarátkozol ezzel a világgal akkor nem lesznek ilyen "kirohanásaid." Ha jól sejtem, neked nincs kereskedési stratégiád. Ha így van, keress egy hozzád legjobban illőt és használd...
Részemről téma lezárva.
Emlékeztetőül, több kigyűjtésre nincs időm:május 08. | 13:59#11486Ha WTI 20170505-én fordult, akkor néhány napon belül kellene legyen egy 45,52 alatti zárás, utána lehet a bullt mérlegelni.
május 11. | 07:58 előzmény: #11496 eurocent #11501WTI elvileg fordult, legalább egy fel korrekció erejéig. Ha nem tévedek ma le kellene jönnie 47,14-47,11 sávig utána ismét fel, a napot zöldben illene zárnia a további emelkedéshez. Elsődleges célár 48,5.De ez a "korrekció" még törékeny, fő az óvatosság.
május 17. | 07:49 előzmény: #11531 eurocent #11536
Nálam továbbra is él, hogy WTI rövid távon eléri az 50-es szintet. Viszont nagy valószínűséggel ezt egy gyors felszúrással fogja megcsinálni.Hosszabb távon: Amennyiben a hónapot 48,3 alatt zárja, akkor az esés a valószínűbb, azaz a tartós 50 feletti szinttől egy jó ideig el lehet felejtkezni. Ha így lesz és WTI mozgási sebessége nem változik, akkor fordulat 2018.12 hó után várható. Elsődleges célár kb 40.Amennyiben a hónapot 49,5 felett zárja, akkor 57-64 sem elképzelhetetlen.
május 19. | 07:42#11561WTI rövidtávú várakozásom: min célár 50,12. Erőltetett menetben további elérhető szintek 50,44 esetleg 51,38.
vajon az olaj emelkedésére miért használod a kínkeserves jelzőt...? az esésre miért nem, amikor emelkedik az neked miért kínkeserv, régóta foglalkozom olajjal nem eliot alapján, de tőled mindig csak azt hallottam h esni fog az olaj...érdekes azt nem mondtad soha h 55-ig emelkedik v bármeddig, csak h eddig, esik, addig esik, ha esett a 20%-ot, akkor szted esik még húszat, csak közben még véletlenül se emelkedjen kínkeservesen....
+1
Kivalo Elliott elemzes.Hozzatenni egyet tudok. "A szintjelző szerint a 20170525 óta tartó eső hullám megnyúlt lesz." Es az lehet is. Mert az nagy valoszinuseggel (c) hullam, es eleve 5 subhullamosan hosszu lesz. Ha abban a 3. subhullama ujra leosztodik 3-5 subhullamra, es az egesz a vegen 7 vagy 9 vagy 11 hullamos lesz lefele; szoval elnyulik ujabb 1-3 evre, es sokkal melyebbre megy. Azt jopar olaj-orszag nem elne tul, ahogy mar most fuldokolnak.
te már rosszindulatúan és direkt csinálod...plusz mikor emelkedik eltűnsz...hol voltál 50 felett, meg 55-nél, sehol, tudom felesleges, de ez már....szavakon túli....még ha esetleg bejön akkor is....folyamatosan lefelé várod, amikor emelkedik meg eltűnsz...
WTI 1W: link
A szintjelző szerint a 2016.02-2016.06 emelkedő szakasz a 2011.05 óta tartó esés 4-es korrekciós hulláma (legalább is annak egy része). A 2016.06-2017.01 kínkeserves szakasz csak azért kellett, hogy elérje a min elvárt emelkedési szintet. Ha így van, akkor 20170103 óta tartó esés célára <20.
Azt tudjuk, hogy TASI emelkedik, ami eddig jól jelezte az olaj várható mozgását. Viszont WTI erről egyelőre nem vesz tudomást, mindössze annyit tapasztalunk, hogy lassult az esése. Ez nem meglepő, hisz WTI árfolyama több támasz szintet megközelített.
A szintjelző szerint a 20170525 óta tartó eső hullám megnyúlt lesz. Ez két lehetőséget sejtet:
-Vagy egy hosszú/megnyúlt 3-as hullám tart délnek, minimális korrekciókkal
-Vagy 20170505 óta egy running flat korrekciós hullám formálódik, annak is a b hulláma, amit egy ötös szerkezetű emelkedő hullám követ (talán) 46 fölötti célárral és csak ezután jön az impulzívan zuhanó 3-as.
Több projekció szerint (chart alapján is) WTI-nél a 39-es szint kritikus. Ha környékén lesz egy hetes vagy havi rés az megerősítené a fentieket.
Ha távolabbról ránézünk a chartra, szembetűnhet, hogy 2016.04 óta mintha egy HS alakulna, ami min 20-23-as célárat sejtet.
20160504 óta tartó hullámszerkezetnél feltűnik, hogy a fel-le hullámok mintha 3-as szerkezetűek lennének. Ráadásul a periódusuk is szinte azonos (max más a belső sorrendjük 40=16/6/18, 47=17/23/7, 2017.01-2017.05 időszak ismét 17 bar. Azaz most egy 40-47 hétig tartó eső szakasz valószínű).Még az is elképzelhető, hogy 2015.05 óta egy több éves ED indult.
jó kis elemzés, az elején a benzinárakról szóló részt simán át kell ugorni, utána jön a lényeg:
link
hiába volt tavaly a példátlan (OPEC + nem OPEC) megállapodás, még a fő szervező Oroszország sem tartja be. Összességében az 1.2 (OPEC) + 0.6 millió (nem OPEC) kitermeléscsökkentést az OPEC majdnem teljesítette (idén áprilisban 31.6 milliót jelentettek, egy évvel korábban még 32.7 milliót), de az OPEC-en kívüli termelők közben majdnem 1 millió hordóval többet toltak a piacra.
Erre varrjon gombot Márton bátyám.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.