Ha ezt most visszatolják a hír előtti 40,50-es szintre, akkor viszont már elgondolkodnék, hogy merjek e longot nyitni. Ha már ez a hír sem elég ahhoz, hogy megmaradjon 41-42 között, akkor mitől fog?
Függetlenül attól, hogy ebből most kimaradtam nagyon örülnék ha végre megindulna a bika, de ezek a visszanyomások elhitetik mindenkivel, hogy adni-adni-adni és csak azért is lenyomni 40 alá.
Ami azt illeti engem ez a csapkodás bosszant fel leginkább. A próbálok következetesen tradelni, jó hozam kockázatot betartani, akkor egyszerűen lekereskedhetetlen az olaj. Dőljön el mi lesz, csökkentsenek a kitermelésen vagy mondják azt, hogy nem csökkentünk, csak ne menjen tovább ez a szivatás. Ahogy János mondaná, Cash is the king, mert ilyen környezetben (akárcsak az elmúlt 2 óra) ez olyan mintha ruletteznénk.
Gáznál akkor te az 1.95$-s aljat mondanád a fordulatnak? Ezek a határidős buziskodások összezavarnak. Egy 2.2$-s árfolyam az nem ugyanaz attól függően, hogy melyik hónapban nézed.
Ha nem cerim lenne, amit 39.5-nél kiütnek, akkor tartanám a longot nyugodtan, sőt tartottam volna azokat is, amelyeket jó nagy bukóban lezártam kb. két hete (megindítva ezzel a konszolidációt..:). Félek azért, hogy egy tartósabb emelkedés előtt pont annyira még lenézünk 40 alá, hogy nekem fájjon..:)
Amúgy a szaudiak ugye mondtak hasonlót október elején is, abból is néhány heti ralli kerekedett (majd vissza), de akkor talán még nem látszott ennyire a túltermelés/túlkészletezés
A chartra nezve nekem is ugy tunik, megvan gaznak is, olajnak is az alja.
A gyomot erzetem is azt mondja, innen mar longos beszallasokat kell nezegetni.
Nem tudom, hogy kamu e. Én abszolút long párti vagyok. 20%-ot estünk az elmúlt 10-14 napban és szerintem ez nem maradhat korrekció nélkül. Hogy hosszú távon merre megyünk, az sokkal inkább fundás dolog és az opec-től, meg ezektől a kiszámíthatatlan kommentároktól függ... Szerintem a legtöbben itt 40 körül ajándéknak gondolták, többek között én is. Úgy tűnik elhitették mindenkivel a szigort, aztán most hajlanak az együttműködésre, hogy stabilizálják az árat. Ha a hír nem fals, már pedig úgy nagyon nem, akkor simán beeshet az ablakon egy kitermelés csökkentés. Abban a pillanatban 48-50 felett leszünk. Ha daytrade-ben gondolkodsz, akkor tartsd a shortot, hátha visszalökik kicsit. Ha a következő két hetet tradeled, akkor shortot zárnék és longot tartanék. De hangsúlyozom, én long párti vagyok, PBR-em is van, tehát valamelyest elfogult vagyok az olajszektorral szemben.
Abban az érdekes helyzetben vagyok, hogy egy adag pénteki longom, ugyanakkor egy kisebb mai shortom is nyereséges, nem tudom eldönteni melyiket realizáljam (vagy mindkettőt?). Kicsit kamurallynak tűnik.
Ebben a pillanatban kaptam róla a notification-t. Várhattak volna még egy kicsit és a 40,10-es vételi ajánlatom felvehették volna a vonatra. Na mindegy.
Gyerekek nem térek észhez. 42$. Ezt nem hiszem el. Ott a kezem a gombon, tanakodok, jobb hozam kockázatot akarok, és elrántják mielőtt beszállnék. -3%-ból +0,4%. Ez mégis micsoda? :(
Érdekesek ezek a napon belüli mozgások. 40,40, aztán a következő pillanatban 41,30. Egy picit manipulatívnak tűnik :D No mindegy, bátraké volt a szerencse 40,5-ön. :)
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.