Gáz certiben valami nem stimmel, szerintem rossz az árjegyzés, egy nappal korábbra írták a rollovert, ami a valóságban péntek este volt. Kérdés hogy mi van ilyenkor, ki a hunyó?
Már csütörtökön volt rollover, s akkor került oda. Azért gondoltam hogy hétvégi árfolyamugrás ennek tekinthető. De nem, 56-n áll a vételi árjegyző, esett mégis a certi árfolyama, nem értem.
MOst nézem mi történt, és nem egészen értem, pénteken a 33-asnak 1,9 volt a kiütése, most azt írják 2,07, az sem viágos, hogy most hol tart, mert van ahol 2,087, és van ahol 2,255, a rollover csütörtökön volt......?
Igazság szerint a legutóbbi felugrásnak sem volt túl sok fundás alapja, inkább csak a szétütöttségen korrigáltak némi szépségtapasszal. OPEC csak jövő pénteken, addig még lehet rendesen fokozni a nyomást a szaudiakra árupiaci és geoploitikai szinten is. Amúgy szerintem sem lesz áttörés az ülésen, ami nem jelenti azt, hogy célzott pletykákkal nem lehet majd meghintáztatni az árfolyamot.
Nem, még sosem kereskedtem az olajjal, csak a gázt figyelem. Mindkét termék nagyon volatilis meg a certik is extrém.módon mozognak, így csak próbálkozok egyelőre.
Biztos hogy nem hataridos atkotes volt. Az mar a mult het elott megvolt. Ez sajnks mas. A opec meeting varhato eredmenye miatt lehet az eses. Annan a hire hogy nem lesz csokkentes tovabbra sem.
Oil was trading steeply lower on Monday, pressured by a rising greenback, while global oil supply surplus is expected to keep prices low for some time ahead.
Oil Dives as Traders Buy US Dollar, Supply Glut Weighs
London - Oil prices started the new trading week on a weaker note, as demand for the commodity was curbed by a climbing US dollar, while the supply glut weighed on sentiment as well.
Futures for WTI dived 3.01% to trade at $40.64 per barrel, while Brent futures tumbled 2.10% to $43.72 per barrel.
The US dollar index rose 0.36% to trade at 99.928 on Monday. Usually, there is an inverse correlation between dollar-priced commodities and the dollar - a stronger US currency makes them more expensive in other currencies and so less attractive for foreign investors.
Analysts say that the greenback will remain strong in coming weeks, which would prevent oil prices from any major upward move.
Közben gondolkodtam s az elméletem:
A múlt csütörtökön volt a rollover az Erste certikben s az már a januári határidőhöz igazodott. S ezt most követte a nat gas future-ban az átkötés. Tehát azt amit "ott bukott az ember" a certin, azt most "visszakapja".
Ez akkor igaz ha ma pluszban nyitnak a certik mivel pénteken a Bét időben 2.176 volt a minimum a gas árfolyamban s most 2.256-n áll.
Úgy néz ki a 40 dolláros szintet teszteli újra ami erős támasznak tűnik. Jelenleg túladott jöhet kisebb emelkedés de ha ma 40 alatt zár akkor jöhet a shortos időszak...
Mi tortent az olajjal ejszaka? Kozel 3% minuszban. A rest most tolti be ami a forgetes soran kialakult, de vajon meddig van meg hely benne lefele?! Valahol el kene kezdeni szepen veszegetni...
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.