De már kezdem érteni hogy lehetett 1.95$ a gáz ára október végén. Akkor is valami határidős bűvészkedés volt, s az egyik határidős termékben sikerült neki 2$ alá benéznie. Akkor pedig megvolt a szent cél, beverték az alá, mehetne már 3$ irányába.
Ja ez a szívatás nem jött jókor most. Hogy a rollover után még egy esés közbejön az kicsit rosszul ért, erre nem számítottam.
Azt hittem eléggé furfangos vagyok de az Erste nálam is furfangosabb volt :)
Ja, világos. Szerintem is itt hamarosan itt lesz a medve vége. Mind a gázban, mind az olajban. Személy szerint én nem szívesen kereskedek gázban, inkább olajban, de kétségtelen, hogy mindkettő agyon van már csapva. Szerintem nagy vétel lesz a héten bármelyik. A kérdés csupán, hogy előtte meddig rázza ki a már bent lévőket.
Ami az olajat illeti, annyira közel a korábbi alj, hogy szerintem már megcsinálja. És valljuk be, az igazi long beszálló (speki!) ott lenne. Legalábbis hozam/kockázat miatt mindenképpen. Aztán, hogy megcsinálja e, franc se tudja. Jó lenne, mert itt még nem merek belépni. :)
Számomra a gáz kicsit kusza és csúnyább, mint az olaj. Hülyére szívatták a népet pénteken, most pedig áll, mint ...... Szerintem 2,23 alatt újabb lejtmenet következhet. Persze az időjárás, mint tudjuk mindent felülírhat.
tudom, hogy sok szemétség van, de hagyományos tőzsdén, a gázt csak ezzel tudom lekereskedni, és eddig szinte mindig bejött, persze van egy kicsi izgalom, a mtelecomban ilyet nem lehet átélni, én most vettem még sokat, és szerintem lassan elkezdődik a shortosok szívatása, így jártam az olajjal is, 40körül rengeteget vettem, lement 37-ig, és két nap alatt +30%, persze kicsi nyerőben dobtam, két nap múlva a dupláját érte, lehet ez is benéz 2 alá, aztán felugrik 3-ra. Lefelé már nagyon kicsi a tér
Ne haragudjatok, hogy ezt mondom, de mi a francert kereskedtek ezekkel a certikkel? A vilag leheto legszarabb konstrukcioja, ami sokszor logikatlan mozgasokat es korlat/kiutesi aringadozasokat produkal. Nem beszelve a spreadrol.
Ilyenkor persze semmi magyarazattal nem szolgalnak. Nem is fognak, mert igazabol leszarjak. Ezek a certik ugy kolbaszolnak mint golyafos a levegoben. Ami nekem feltunt, hogy sokszor meg a tokeattet sincs korrektul feltuntetve. A multkor olajban 1,44es tokeattet volt feltuntetve kozben pedig tudvalevo, hogy 4-5 kozotti volt. Megy a sumakolas, csomoszor lenyulnak az emberert, ja es 5 utan bezar a bazar.
én is felhívtam az erstét, és csak hebegetek-habogtak hogy nem értik, de majd visszahívnak, szerintem gáz, péntekre változott a kiütési ár, ami már nem látható az oldalukon, kb1.93-ra, ami most már 2.073, pedig nem volt rollover, ez ki is lenne ütve, de azt mondják péntek óta a január 16.-ai határidő érvényes az 2,25, az viszont pénteken tíz óra után közel 10%-ot erösödött, ami öt óra előtt bőven 2,2 alatt volt 78-on zárt most emelkedni kéne......
Nem érted mire gondolok. Már pénteken 2.07 volt a kiütési ár s akkor volt 2.188-nál 75 a vételi árjegyző. Hétvégén láthattuk az ugrást az investingen a nat gas árfolyamban de az Erste honlapján nem történt változás a korlát árban.
Erre mégis ma lejjebb nyit 20 ponttal úgy hogy a nat gas árfolyam feljebb van 60 centtel.
Vagyis a korlát árnak egy combosat kellett volna ugrania ma reggelre, mégse tette.
Teljesen rendben van minden, olvass utána, hogy mi az a rollover, melyik határidős ár a certinek az alapja.A maradványérték 28 ft körül lesz amennyiben kiütik, de már havazás van orba-szájba a hambisoknál ugyhogy pikk-pakk fordul, vagy nem :-)
péntekhez képest megint változott a kiütési ár, miközben csak egy rollover van feltüntetve, most a 33-asnál 2,073, ami elméletileg már ki is van ütve, de mégse, mint mondtak neked
Ez viszont így kurva nagy szívás, 2.241 az árfolyam és 2.07 a kiütés? Akkor mennyi maradna maradványértékben??
A korlát árnak is feljebb kellett volna jönnie megint, itt valami rohadtul nem stimmel.
Csütörtökön megvolt a rollover. Pénteken meg egy méretes esés. A rés amit ma látunk olyan mintha nem is lenne a rollover miatt amire a stooq egy nappal később állt át. Tehát: A mi kereskedési időnkben még jóval magasabban állt, de nap végre eddig esett, azt az árat látjuk most, csak a rollover rése megzavar minket.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.