amúgy a lépésköz mióta 10? Korábban tutibiztos, hogy 5 volt. OTP: "Az árlépésköz nem megfelelő. A választott papírhoz és megadott árhoz tartozó lépésköz: 10."
Mihez képest beszélünk veszteségről? Ahhoz képest, hogy 0 Forintot kapok adott időszakban az áramért, ahhoz képest az azzal bontott hidrogén nem lesz nulla értékű. Másrészt szállítható, továbbítható és másképp is felhasználható (pl hidrogén hajtás).
Hát ha zöldhidrogénben tárolod, akkor ugyanaz a helyzet kb. Hosszabb távra és szállíthatóság miatt mindenképp jobb irány, mint az akkumulátor. Szóval bontani kell majd a vizet. Én nyomonkövetem pl a PlugPowert és Ballardot is, hogy lássam merre mutat ez az irány. https://www.etoro.com/markets/plug/chart Egyelőre nem fényes.
Ahogyan olvastam/hallgattam különböző interjúkat, nekem az jött le, hogy az energiatárolás csak rövidebb időtávokra jelent majd megoldást, áthidalást (nem úgy, mint a gáztározóknál, hogy teletöltöd és csak hónapok/évek múlva használod fel).
Hááát a múltkor olvastam erről, miszerint a dánok nagy üzletet szoktak néha csinálni ezzel, de ők kereskedők. Ok, köszi mindkettőtök válaszát. A tárolás gondolom megoldást jelenthetne a hosszútávra lemaradottaknak.
Ezek mínuszos átvételi árak egy ingoványba vezetnek. Miért nem adják el előre normál áron? Milyen előnyben reménykednek? Még mielőtt valaki azt, hinné, hogy a cégről van szó, nem tudom, hogy a cég beletartozik-e ebbe a körbe, tehát a kérdésem általában értendő. Ha valaki válaszol előre is köszönöm!
2. Szerintem még nem nyertek, csak pályáztak, kb. 1-2 héten belül jöhet hír az eredményről (ha jól saccoltam a határidőket az Alteo topikban). 3. Ha jól tudom, nyrt-nek május végéig ki kell tenni és letétbe kell helyezni az éves beszámolót/jelentést (az Xtenden, a rendes piacon pedig ápris végéig). Legkésőbb május végéig kell közgyűlés, akkor április végéig kell egy meghívó (30 nappal előtte). És a közgyűlés előtt 21 nappal korábban kell kitenni az előterjesztéseket. Ezek alapján szerintem legkésőbb május elején lesz látható az éves.
Korábban is gondoltam már rá, de most igen. Ennek a cikknek a kapcsán kérdeztem. (A másik kérdés, hogy tudunk-e bármit az elnyert akkumulátoros beruházás várható üzembe állási idejéről, a harmadik meg, hogy mikorra várható az éves jelentés közzététele........)
Amúgy valakinek össze van szedve, hogy a termelés milyen megosztásban kerül jelenleg értékesítésre? (KÁT-METÁR, hosszútávú vállalati/magán szerződés, piaci áras értékesítés)
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf