Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
A magyar állam a Corvinus BHG Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül egy 42
milliárd forintos ügyletben ötszázaléknyi MBH Bank-részvénycsomagot
adott el a bank Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP)
szervezetének 2025 november végén.
7 százaléknyi, vagyis mintegy 22,6 millió darab saját részvényt adott el az MBH, melyből a lakossági befektetők
részére összesen 20.320.846 darab
részvény került értékesítésre, míg az intézményi befektetők összesen
2.256.228 darab
részvényhez jutottak.
Pontatlanul fogalmaztam. Helyesen: Nem olvastam a kisbüfiknek és befektetőknek készült anyagot, igy csak feltételezem, hogy részvénykibocsájtás történt. (Ennek lenne az a pozitiv hozománya amit leirtam) Ha a bank saját tulajdonú részvényt adott el annak a hatásának pontos leirásában nem vagyok szakértő. (Hogy mennyiben számit bele a bevételekbe, de sejtésem szerint itt sem) Ha egy főrészvényes adott igy el, annak a hatása semleges. (legfeljebb a közkézhányad növelése révén pozitiv hatású, de nem növeli a mozgásteret.)
nem vagyok ennek nagy szakértője, de azt hiszem, hogy ez tőkeemelés volt. Nem bevétel. Ez növeli a bank mozgási szabadságát (több hitelt tud eladni ugyanakkora tőkemegfelelőség mellett) és igy a bevételek is nőnek. Tehát áttételesen bevételnövelő, de nem azonnal.
Most adtak el egy csomó részvényt szarér'-hugyér', akkor most miért vennének 10-15%-al magasabb áron? Vagy ez valami szeretetszolgálat, aki a kisbüfik megsegítésére jött létre?
Szerinted a részvény eladásból származó bevétel mennyit fog javítani az éves eredményen? Kíváncsi vagyok az srv-t mikor kezdik vagy csak árfolyam felhúzó bejelentés volt?
Gyerekek kérdezek itt mindenkit oszt tök egyszerű a zutty oka: https://www.mbhbank.hu/mbhreszveny/reszvenyigenyles Hétvégén nem volt időm vele foglalkozni, csak annyit kellett volna tenni. Na mind1, most már pár 10 forinttal fentebb szálltam be, mint talán lehetett volna, de tényleg nem szabad, hogy ezen múljon. Jó ideig adogatják még a kisbüfik, hisz 10% van. Nem puffer az, hanem egy sima eladó pakk.
Nem tudom, hogy kell ilyen eladást kamuzni, én mindenesetre gazdagabb lettem 6k részvénnyel 3250-en részben neki köszönhetően. Kevesebb, mint 2 hónap alatt rendesen elpicsázták, 4k bármikor meglehet, nem ezen a pár 10 ft-on múlik.
Olyan érzésem van,hogy valakik gyűjtik de a tévedés jogát fenntartom.Napok óta nem kapok a megjelölt áron ez eddig nem így volt,összeszedik előlem bárhová állok.Érdekes.
Az árfolyam nem attól függ, hogy hányadik a bank. Az attól, hogy most mennyire nyereséges és mi a trend, tehát várhatóan hogyan alakul a nyereségessége a jövőben. Jelenleg a bank legalább egyharmaddal kevesebbet fog a tavalyi évre jelenteni mint 2024-re. És egyellőre nem látszik a pozitiv trend. Paradox módon az MBH-nak egy kormányváltás tenne jót. Kevesebb extra adó (kamatstopp és hasonlók) és az uniós pénzekkel jelentősebb gazdasági növekedési klátás. De lehet enélkül is sikerül érezhetően jobbá tenni a 2026-os évet. A 60%-os költség/bevétel arányon (ez az OTP-nél 40%) a bankok összeolvasztása folyamán csökkenteni kell és ez meg fog jelentkezni az eredményben is (kormánytól függetlenül) A jelenlegi árfolyamon beszállva szerintem jóval kevesebb az esély a bukásra mint az elmúlt évek árfolyamainál. (De mindez természetesen nem befektetési tanácsadás.)
Nem kellene tőke profit után semmilyen adó meg vezessék be a progresszív jövedelemadó aki keres 1 Milla nettó 40% aki pl 600 nettó felett fizessen 25% aki meg 250 n keres fizessen 6%
Én is erre következtetek, de lehet hogy rosszul gondolom. Az állami tulajdonú Corvinus BGH pont 48.397.682db rv-vel rendelkezik és lehet hogy egy "visszautasíthatatlan ajánlat" miatt ezt be kell kajálni az MBH-nak srv címszó alatt. Ez esetben NER által leharcolt bank lesz.
Nagy blama lenne nekik ennyi embert behülyíteni . Varga is belengettr azt akarják több tőke áramoljon a BÉTre . Sőt hallani róla , hogy vannak tervek a megtakarítások befektetésére .Akár kormányunk részéről is . MP sem hiszem , hogy ellenség lenne ..
Sajnos 1valaki-t valaki feljelentette, és "személyeskedés" miatt 30 napra felfüggesztette a modival, bár - végigolvasva az utóbbi hozzászólásait, semmi olyant nem találtam benne, ami személyeskedés lenne. Ennél sokkal durvább hozzászólásokért sem függesztenek fel a többi topicban senkit!
Bocs, de ez hogyan jött ki? Ha minden hónapban az előző havi árfolyamhoz viszonyított 20 %-kal magasabb árfolyamon veszi, akkor a második és a harmadik hónapban már az előző havi, 20-20 %-kal növelt árfolyamra tevődik rá a +20 % minden, további hónapban, amely aztán max. 10.000 Ft/részvény áll meg. Vagy rosszul gondolom?
Nem értek egyet veled. De mínuszolás helyett inkább kifejteném. A kgy határozat szerint legfeljebb 48.379.443 db saját részvényt vehet OTC esetén max. 10000Ft/db áron, kereskedésben pedig az előző havi ker. átlag max. 120%-ának megfelelő értékben. Ha több hónapig veszi akkor max. 20%-ot emelkedhet havonta az srv alatt.
Nem értek egyet veled. De mínuszolás helyett inkább kifejteném. A kgy határozat szerint legfeljebb 48.379.443 db saját részvényt vehet OTC esetén max. 10000Ft/db áron, kereskedésben pedig az előző havi ker. átlag max. 120%-ának megfelelő értékben. Ha több hónapig veszi akkor max. 20%-ot emelkedhet havonta az srv alatt.
Nem én voltam, aki elkezdett kötözködni, de ez nemcsak ebben a topicban van így. Akik elkezdtek kötekedni, azoknak szerintem MBH részvénye sincs, csak politikai okokból próbálják az itt hozzászólókat elbizonytalanítani, ergo nekik elsősorban nem velem van gondjuk, hanem az MBH többségi tulajdonosával, de engem is követ a trollhad, bárhova írok be - csak azért, hogy tisztában legyél, mi miért történik. . A javaslatod nem rossz, csak az a gond, hogy a Házirend értelmében nem lehet a sem másik kilétét felfedni, sem a sajátunkét.
Tipikus Pf banda van itt, többet foglalkoztok egymás baszogatásával, és a sehová nem vezető agyalással, mint a rv-árral. Miért nem jöttök össze személyesen, és ott beszélitek meg?
Jó, hogy leírtad az utolsó mondatot, mert néhány 1 bites még ezt is - önálló vélemény és felelősségteljes kockázatvállalás nélkül - rád mutogatna, ha nem jönne be a számításuk! . Január elején egyébként a JPMorgan például 39 700 forintra emelte az OTP célárát, ami a valaha volt legmagasabb várakozás, míg más elemzők tavaly 33.000 Ft és 37.000 Ft célárat írtak.
Úgy látom itt is sokkal több az ellen drukker, vagyis kimondva irígy ember akik bizonyára lkimaradtak a jó kis bizniszből, mert teljesen normális kommenteket mínuszokkal lájkolnak! Részemről nincs evvel semmi gond félreértés ne essék, megszoktam hogy sok irigyem van, továbbá kevesen bírják az objektivitásomat! De hát a sok kibiccel mit kezdjen az ember!? 🤣 Azok úgyis csak a kártya aztán körül állnak és arról ábrándoznak hogy milyen lenne nyerni, de soha nem fog megtörténni náluk, mert nem mernek kockáztatni! Úgyhogy hajrá fiúk lehet lájkolni! 🤣
Nem a bank védelmére, de 3 bank totál különböző informatikai rendszerét integrálni úgy, hogy közben éles működés van hát hogy is mondjam... csinálja valaki utána! Ezek a kezdeti nehézségek lassan elmúlnak, és sokkal jobban oda fognak tudni majd figyelni a hatékonyságra. Míg az otp a teljesítménye csúcsán forog vagyis nem fogja tudni minden évben 10-15 százalékkal növelni az 1000 milliárdos nyereségét, így azt mondom hogy az MBH növekedés szempontjából sokkal jobb helyzetben van. És ez hamarosan a részvény árfolyamában is tükröződni fog! Ez természetesen privát vélemény, nem befektetési tanácsadás!
Egyértelmű hogy a kisbüfi kirázása volt a cél hogy így lenyomták. Aki jegyzett, a többsegük megilyedt és a kis es gyors haszon reményében eladta. En viszont folyamatosan hígítok abból az összegből amit a jegyzésre szántam de nem kaptam meg csak a kétharmad részét. Jó lesz ez! Én eltüntettem a "sell" gombot, csak a "buy" az aktív!
Igen, jól be is raktak egy kisbüfi ijesztő pakkot 3300-ra, 3200 alatt pedig összeszedik az eldobott pakkot. Az intézményi befektetők jelentős összegekért vásároltak a 3300 forinton jegyzett részvényekből, így ennyiért vagy ezalatt érdemes bővíteni és nem szabad bedőlni a játékuknak.
örülök, hogy ha semmi máshoz nem is, de a helyesiráshoz értesz. Jogász létedre nem tudod megkülönböztetni azt a hozzászólást, ami felelőtlenül biztat vételre a mai árfolyam kétszeresén a saját véleményed leirásától.
A MOL-t nem nevezném tanúságnak, mivel ott egy fundás hír indította el, ami az MBH-nál egyenlőre nem látszik (de szólj ha tévedek). Azt hogy helyén van-e az árfolyam azt nem tudom (bár a részvénykibocsátás adott erre indikációt), de mint bank tényleg csak nagyságban összemérhető az OTP-vel, hatékonyságban nem (tudtommal 60% felett van a költség/bevétel aránya, ami bődületesen rossz). Ettől függően persze lehet benne potenciál, de ezt a fundás alap nem az idei évre mutatja véleményem szerint. (Ismétlem; ettől még mehet fel az árfolyam persze)
Ezzel nagyrészt egyetértek azzal a kiegészítéssel, hogy három bankot "összefésülni", az egyesülés diszfunkcionális és latens hatásait kiküszöbölni, egységes, új informatikai rendszert bevezetni, nem egyszerű. 2023.-tól 2025.-ig viszonylag kis mennyiségű részvény volt a piacon, az összrészvény állománynak az 1,13 %-a, ami a tarékbanki részvények MBH-s részvényekre történő átváltása miatt került a takarékbanki részvényesekhez. Ezekkel az árfolyamot elég könnyen lehetett mozgatni, különösen a napi egy-két milliós forintos forgalommal. . Én azért bízom benne - és ez nem "biztatás" nem "tőzsdei tanácsadás", csak saját vélemény -, hogy nem sokára mindenki jó jár ezekkel a részvényekkel! Addig is kitartás! További szép napot!
De zárásként hadd mondjak biztatód is. Az MBH vezérigazgatój Magyarország legjobb banki szakembere. Az OTP nagyot veszitett, amikor 2023-ban ott hagyta a bankot, mert vezérigazgatóhelyettesen nem látta a perspektivát, hogy ő legyen Csányi utódja. Az OTP szinte minden akvizicióját ő tárgyalta le és ő vezényelte le az új bankok szerves beépülését a bankcsoportba. Ő tette az OTP-t regionális nagybankká. Nem rajta múlt, hogy 2023 óta az MBH kilódik. - 3 bankot kell összegyurnia - extrabanki adókat kigazdálkodnia - az internetbankolás követelményeinek megfelelnie - csak a magyar piacon van bevétele Az OTP - a nyereségének majd 80%-át külföldi leánybankoknál éri el, gy az extra adók, kamatstop stb kevésbé sujtja - amikor az MBH még meg sem született, az OTP már az orosz Touchbankkal kisérletezett és tapasztalatokat gyűjtött 10 évvel ezelőtt és nagyobb bevételekből sokkal egyszerűbb kigazdálkodni az egyre növekvőbb informatikai költségeket. ha van esélye az MBH-nak az nagy mértékben a vezérigazgató személye miatt van. Szurkolok neki.
Hú, ez kemény! Én azt írtam, hogy 5k-s átlagárfolyamon adtam el, és 2.970 Ft árfolyamon vettem SPO részvényeket. :) Korábban, amire peterbond hivatkozott, pedig azt írtam, hogy 7k felett adtam el, és 5k-n vettem vissza. Most, hogy látom az "értve olvasásodat", már kezdek mindent érteni!
Ne manipulálj. és akkor senki sem piszkál. Az meghogy mennyit nyertél vagy buktál a papiron a kutyát sem érdekel, ha nem manipulálnál. mert a beirásaid alapján nagyot buktál volna. De ha 5000 felett eladtad és még éppen nyereségesen, de közben meg vételre bitatsz az szemétség. Egy bank értékét nem az adja meg hogy hányadik egy ország bankpiacán. De ezt sem sikerült megértened. Hozzá kellene szoknod, hogy most már nem elsőszámú vezető vagy. Nem más gondolkodik helyetted és tolja eléd aláirásra a papirokat. Ha nem vagy képes szisztematikusan elolvasni és értelmezni gyorsjelentéseket, akkor abból csak bukás lehet hosszútávon.
Én pedig azért szégyellném magam, hogy a "szégyellném" szót sem tudod
helyesen leírni. A másik, hogy logikai bukfencek vannak a hozzászólásaid
között! Egyszer irigykedve felszólítasz, hogy szégyelljem magamat
olyanok miatt, amiket nem is írtam, senkinek nem adtam tanácsot, csak a véleményemet írtam le, másszor pedig sajnálsz, hogy buktam a
részvényen. Senkit nem biztattam semmire, csak nézz alaposan utána! Az pedig, aki mások véleménye, reményének leírása alapján hoz döntéseket, azt sajnálom!
Te ne mondd meg, hogy én buktam-e vagy nem! :) Szerintem nem értetted, hogy mennyiért jutottam hozzá, és azt sem, hogy hogyan! Talán nem véletlen, hogy kevés a nyugdíjad, ahogyan írtad! Erre még nem gondoltál? :)
Nem győzködtem én senkit semmiről, csak annyit írtam, hogy 10k sem magas árfolyam, figyelemmel arra, hogy az OTP utáni második legnagyobb bankról van szó. . Mi abban az ellentmondás, hogy amit 7k felett eladtam, azt 5k-körül visszavettem, és amikor feljebb ment, ismét eladtam? Vagy tilos a day trade? Most is eladtam 5k körüli árfolyamon, és azon SPO részvényeket jegyeztem, bár csak a 70 %-át kaptam meg a lejegyzett mennyiségnek, de a pánikolók mai eladása arra késztetett, hogy még vásárolja. . Annak azért örülök, hogy ilyen figyelemmel kíséred a hozzászólásaimat, még visszamenőleg is! Ez megtiszteltetés a számomra, mert semmi nincs véletlenül, csak az általunk nem ismert törvényszerűségek szükségszerű egybeesése, azaz a klasszikus determinizmus elmélete ("Laplace démona") miatt. Remélem, így már érted, hogy miért írtam ennek a bekezdésnek az első mondatát!
"Nem óhajtok belemenni részletesebb elemzésbe mert semmi értelme...." Pont ezért buktál az MBH-n. Mert nem elemeztél. Aki azt sem tudja mire való az srv. az tartsa magát távol a tőzsdétől. Az ugyanis nem a manipuláció eszköze. Sokat kell még tanulnod. De részemről befejeztem.
látom már megint álmodozol. Javaslom, hogy ne ird be azt amit éppen teszel a részvényeiddelkkor és akkor utólag azt mesélsz amit akarsz. És kerüld a megtévesztő tanácsokat. De a helyedben ugyanis szégyelném magam azért, hogy 12 ezer és 4 eze közötti árfolyamokon miket irogattál vételre buzditva és szándékosan kárt okozva másoknak. Ez a NER tempó nem való egy normális topicba
Kedves berlini! Mindannyiunkat hatalmas örömmel töltel, hogy bőrdületes nyereséget kerestél az otp-n, továbbá az is hogy ennyire bízol abban a papírban. Mindazon által nem szerencsés hogy erről a papírról és azokról is akik jegyezték ilyen stílusban beszélsz. Azt ugye te is tudod hogy a fák nem nőnek az égig és hogy az otp-nek is egyre nehezebb lesz ezt a növekedési potenciált megtartania. Hozzá téve azt is, hogy mindenki tudja nagyon jól hogy az otp jelenlegi árfolyamához jelentősen hozzájárult a saját részvény vásárlási árfelhajtó manipuláció ami elhiteti még az elemzőkkel is sajnos hogy ez a túlfújt lufballon mennyit ér. Mindenki maga dönti el hogy neki mit ér meg egy papír, de az is biztos hogy az otp fog még nagyot esni, de most nem az otp papírjait szeretném szóba hozni ha nem az mbh-t amit te igen csak lefittymálva jellemzel. Nem óhajtok belemenni részletesebb elemzésbe mert semmi értelme ilyen típusú embereket bármiről is meggyőzni (holott szándékom sincs erről), de az ilyen típusú emberek figyelmébe ajánlanám tanulságul a molt, amit ugyancsak sokan degradáltak az utóbbi időben és most sír aki kimaradt. az mbh részvényeknél teljesen természetes ami most történik hiszen a legtöbben akik olcsóbban jutottak hozzá a gyors pénzt realizálják. Amikor majd megnyugszik az árfolyam és az ilyen büffencsek mindegyike eldobálta már a papírt, továbbába a cég is elkezdi a saját részvényt vásárlását mint az otp na akkor figyeld majd az árfolyamot....
Szerintem nem értettél semmit abból, amit írtam! Már a másik topicban írtam azt, hogy első számú vezetőként mentem nyugdíjba, ergo nem rossz, sőt, az átlagnak sokszorosa a nyugdíjam, és jogászkodom is nyugdíj mellett. Az MBH részvényeken pedig rendesen kerestem és keresek most is, mivel az SPO részvények megvásárlása előtt 5k átlagon eladtam, ami volt. Szerintem dolgozzál te is és legyél ügyes! :)
Örülök annak, hogy segédtanári fizetésedből ki tudod fizetni az MBH-n elszenvedett bukásaidat 12 ezerről lefelé egészen a mostani siralmas árfolyamig. Feleségednek meg gratulálok. Adhatott volna tanácsot az MBH vételeidnél is. De remélem ő többet keresett az OTP-n.
Osszegyujtve szepen a dec 18.i kommentjeimnel. De csak egy kiemelendo aprilisbol. "Sehmet 2025. 04. 25. 14:50#752Én most veszem vissza a 7k felett eladottakat." . Irva ez 5000 nel. Alig 1 honappal az utan hogy 10.000es reszvenyarrol gyozkodte a nepet es vetelre.
". Én eddig csak eladtam, már 12k-tól lefelé." . O mily meglepo. Bezzeg azert vegig kozbe vetelre buzditottal mindenkit es masokat neveztel kamunak es manipulalonak. Mikozben te kamuztal itt mindig hogy vennel. Sejtettem hogy valami ilyesmi volt a helyzet hogy kurva olcson jutottal hozza es minel dragabban akartal kiszallni. . Vagy lehet most is kamuzol de ezt mar konnyeben hiszem el es illeszkedik is az eddigi szovegeidhez.
Már megint összevissza kamuzol! Most nem szeretnélek kellemetlen helyzetbe hozni, és egy másik topicból a hozzászólásaidat idemásolni, mert az már offtopic lenne! Fizetnek valakinek a hozzászólásokért nálatok? Én társadalmi munkában írok, mert nem szeretném, ha a több hibát is elkövető Fidesz helyett még rosszabb jönne, és úgy járnánk, mint a III/2-essel és Fletóval, hogy az államcsőd elől az IMF-nek kellene megmenteni, és a világ legrosszabb vezetői közé kerülnénk! Örülök, hogy az OTP-vel szépen kerestél, nálunk a feleségem az OTP rajongó, és az ukrajnai háború kirobbanása után vett 10k alatt, de még mindig nem akarja eladni. Ezek szerint az én mostani munkámmal és a nyugdíjammal havonta keresek annyit, mint te az OTP-vel, én nem szorulok rá - hozzád hasonlóan - propagandapénzre! Az OTP-s nyereségedet pedig használd egészséggel a még hosszú és boldog nyugdíjas éveid alatt, és ne akarj ránk szabadítani még rosszabbat, mint ami most van!
No, kitört belőled a politikai propagandista! . Ne izgulj, én takarékszövetkezeti tagként jegyeztem takarékbanki részvényeket, amelyeket átváltottak MBH részvényekre, és alacsonyabb árfolyamon kaptuk meg azokat, mint a most kibocsátott SPO részvényeké. Én eddig csak eladtam, már 12k-tól lefelé. Decemberben vettem SPO részvényeket. Szóval miattam nem kell izgulnod. Ha van részvényed, akkor nem értelek, ha nincs, akkor pedig mi a fenét keresel itt? Jól fizetett a DK, most pedig a Petya? . Teljesen felesleges makrogazdasági mutatókat elemezni ennél a részvénynél! :)
Hidd el, rajtad kivül itt nincsen propagandista. Én abból élek, utazok , amit az OTP-vel keresek. Te meg abból amit beirásonként fizetnek neked. Én 2008-ban szálltam be az OTP-be 3300Ft-on és vettem még 1470 forinton is 2009 márciusában. Azóta változó mennyiségeket tartok, de a nyugdijam húszszorosát kerestem tavaly az OTP-vel. (Ami jelzi azt is hogy kevés nyugdijat kapok. :) )
Azért ezt amit irtál ne terjeszd. Az Equilor benne van a bransban. Hogyne ajánlaná. Aki hosszútávra (nem napi kereskedésre ) részvényt vesz anélkül, hogy számolna, az ne csodálkozzon a végeredményen. Mióta higgitasz? 12 ezer óta? mert akkor az volt a szöveged, hogy a papir ér annyit mint az OTP. De ez akkoriban érthető volt, mert 2022 második felében tényleg hasonló volt a 2 árfolyam de a nyereségesség is. Ma viszont a 2025-ös várhtó nyeresége az OTP-nek kb 1100 - 1150 milliárd, ami éves 10%-os növekedést mutat, mig az MBH-nál kb. 150 -160 milliárd lesz, ami 20%-kal kevesebb lesz mint 2024-ben. De nem neked irtam, hanem azoknak akik gondolkodnak mielőtt vásárolnak. Mégegyszer. Én mielőtt beszálok keresem azt trendet, ami később tartós nyereségnövekedésben csapódik le. A hitelkihelyezések növekedése lehetne egy ilyen trendforduló jelzés, de nem kizárt, hogy ez csak a tavalyi év utolsó hónapjaira volt igaz a Start hitel miatt. Ha a haverjaid maradnak kormányon, akkor befullad az egész. Véleményem szerint az MBH növekedési pályára állásához tartós gazdasági növekedés, tartós reálbéremelkedés, hitelezési kedv a vállalkozóknál szükséges.
Te egyébként is egy propagandista vagy a politikai oldalakon, amit most megpróbálsz a reálgazdaságba is áthozni. De csak adasd el mindenkivel a részvényét, én ott állok vételi szándékkal! :)
Ki a fene mondta, hogy én párttag vagyok??? Mit értesz? Mit kellene számolni? Vezess már le egy technikai vagy egy fundamentális elemzést! Az Equilor 4.047 forintra lőtte be a célárat, és továbbra is "Vétel" ajánlást ad a részvényre, a hazai
lakáshitelek és a személyi hitelek növekedése miatti indokolással, és az elemzés 2025.
november 24-i keltezésű. Egy egyesülés után persze, hogy romlik a ROE és a ROA is, de van fejlődési potenciál, és a tőzsde a jövőt árazza, akkor nehogy már az OTP tizenháromszor jobb legyen, mint az MBH! Amiket érvéként irkálsz, az kb. egy általános iskola alsó tagozatostól még csak elmegy, de attól feljebb már inkább ciki!
De most forditsuk komolyra a szót. Itt a tavalyi 3. negyedéves gyj. https://www.bet.hu/newkibdata/129353032/MBH_BET_flash_riport_2025Q3_HUN_vOut.pdf Egy év alatt szinte minden csökkent. Bevétel, nyereség.... Pozitiv jel csupán a költségsoron, hogy annak emelkedése csak az infláció mértékében történt. És az is, hogy a 13 ezres csúcshoz képest mélyponton van és nagy esés innen már nem várható. De mitől emelkedne innen drasztikusan? Sehmetet értem. Ő nem tud számolni és párttagként kötelessége venni a papirt. De a többiek?
egyszer hallottam egy viccet. Nem biztos hogy szószerint emlékszem: Étteremben ül egy házaspár, házassági évfordulót ünnepelnek. Pincér kihozza az étlapot, majd visszajön, hogy mit vlasztottak. Férj elmondja hogy nem tudtak dönteni és kérdezi a pincért, hogy tudna -e ajánlati. Pincér készségesen bólogat. Férj erre kérdez: Mi a második legjobb fogás az étlapon? Pincér csodálkozik..... Én is. Mert a bankrészvényeknél is van a legjobb és van a második. De ki a fene választja a másodikat?
A saját részvény eladás vagy kibocsátás után mindig először felfelé majd a kibocsátási vagy eladási ár alá megy. Amit én eddig láttam ezt csinálta. Autowallis, Masterplast stb. Hát most az MBH is lejtmenetet vett pedig a részvény csomag eladás előtt jóval magasabb áron szálltak be sokan köztük én is. Mondja valaki hogy ezt nem direkt csinálják akik sok pénzzel és részvényekkel rendelkeznek. Bár mit is nyilatkoztak előtte hogy minél többen vásárolják a részvényeket. Aztán lehet majd mikor a türelmetlen kisbefektetőktől megvették a részvényeket felfelé indul.
Equilor 12 hónapos célára 4047 forintos. Ez kb. 37 %-os árfolyamnyereség eladás esetén, ha a vételára 2.970 Ft volt. Szerintem még ez sem rossz, de én bízom abban, hogy ezt előbb is eléri, és még ennél is feljebb megy addig. Ez csak egy vélemény, amely szubjektív és relatív!
Lefele csak nem várhatom ha mar van, Oldrider Ur.Vettem anno 8ezerért is, egeszen le 4000 ig.Ott támadt fel....majd jott vissza ujra....Most semmi valtozás nincs, egy tulaj eladta azt megvették a kicsik meg a nagyok.16.30-tol nem igen vették, vmi bezárt akkor.😇
Tehát hibázott, ha olcsóbban eladta, most meg drágábban veszegeti. Gazdagítja a bróker irodát. Jobb lett volna, ha várt volna. Persze mindenki azt csinál amit akar, de ne akarja úgy beállítani, mintha ez lett volna a jó döntés vagy azt sugallni, hogy aki most kezdi venni az majd nyer rajta.
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban