Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
elbarto 2023. 06. 17. 10:01
Előzmény: #199368  Törölt felhasználó
Hát azért szerintem elég sokan számítottak erre. Kongatták is már régóta a vészharangot. Évek óta mondták elemzők hogy felesleges ilyen alacsonyan tartani a kamatokat amikor gazdasági növekedés van mert csak túl fog pörögni a gazdaság és el fog szállni az infláció. Erre nekünk az volt a válszunk hogy ők nem értik a mi csodálatos unortodox gazdaságpolitikánkat. Közben a családtámogatásokkal lufit fujtak az ingatlanpiacon. Ott is elmentek a falig. Amikor a jegybank azon rinyált hogy most már valamit tenni kell mert el fog szállni az infla még egy kis kamattámogatott zoldhitelt azért rabaszott a piacra a biztonság kedvéért. Aztan a valasztasokkor még néhány millát gyorsan szétszórtak hogy úgy tűnjön minden rendben van. Amikor meg beütött a gebasz gyorsan minden létező szarra különadót vetettek ki mert hogy ugye az nem fog beépülni az árakba. Most meg pislogunk hogy nálunk 26% a "háborús infláció" máshol meg csak 6%. Az hogy a EU nem küld több pénzt szintén nem túl váratlan  az állam évek óta tartó maffia tevékenysége mellett, meg amugy is ugye évek óta háborúban állunk Brüsszellel és kvázi szóról szóra nyomjuk orosz propagandát.
siemens 2023. 06. 17. 09:51
https://www.blikk.hu/sztarvilag/hazai-sztarok/edvin-marton-haza/759359b
--
1,5 év múlva eladta......., de nem tudott semmiről. .....Martonka!
balentum
balentum 2023. 06. 17. 09:30
Előzmény: #199465  Törölt felhasználó
Te vagy a videon, felmeztelenzul??
siemens 2023. 06. 17. 09:27
Előzmény: #199069  siemens
Sajnos megérkezett az első ajánlat. (35 millió) Túl szép lett volna 19-en beszállni......
Törölt felhasználó 2023. 06. 17. 08:54
Előzmény: #199471  emerald
Hát te is jól csináltad szerintem. Mi nem ügyesek voltunk, hanem az USA kisegített minket. Nem tudom másképp mondani.
emerald 2023. 06. 17. 08:43
Előzmény: #199474  Törölt felhasználó
A férjemnek volt, de megszüntette pont anyagi okok miatt.
A másik, hogy úgysem fizetettvolna.
Ugyanis benne volt, hogy leszokik a dohányzásról. Leszokott, valóban, de vissza is szokott pár évvel később.
Így tehát egy autóbalesetre fizetett volna a biztosító, deinfarktusra pont nem!
.
Nem szeretnek ám fizetni a biztosítók!
Törölt felhasználó 2023. 06. 17. 08:30
Előzmény: #199473  Benzedrine
Élethelyzettől függ, hogy kell-e. A te eseted az egyik példa rá. 
Ha valamely családtag jövedelmének kiesése komoly gondot okozna, akkor kell, függetlenül attól, hogy drágának vagy pénzkidobásnak tűnik.
Benzedrine
Benzedrine 2023. 06. 17. 08:26
Előzmény: #199470  slash
Egy tisztán kockázati halálbiztosításnak nincs hozama ezért gondolom szochó sem termeli. Nekem mindig volt, mert én vagyok az egyetlen kereső a családban.
emerald 2023. 06. 17. 08:18
Előzmény: #199470  slash
Majd írok, de megpróbálom a tanusságot is összefoglalni, mire kell figyelni.
Ámbár az sem ment meg mindentől.
.
Csak egy példa: nyolc nappal a férjem halála előtt írtam végrendeletet az Ő és a nagyobbik lány javára, mert ugye nekem nincs vér szerinti gyerekem, ezért a szüleim vissza örököltek volna az új csaladjogi törvény szerint egy harmadot. Ezért Ő is írt, amivel én nem jártam jobban, sőt...., de ez jó volt így.
emerald 2023. 06. 17. 07:51
Előzmény: #199467  Törölt felhasználó
Pont ezért mondom, ha most van kamat stopp, akkor járna nektek is valami kártérítés, nevezzük támogatásnak.
.
Volt aki öngyilkos lett, tudok olyan szentendrei anyukáról, aki bevitte a gyerekeit az iskolába, majd leugrott a budakalászi összekötő hídjáról :(
.
Az a 180-on visszafizetheted a banknak a hitelt, az is csak azon segített akinek amúgy is volt pénze!
Hisz ha bementél a bankba, h na most forintosítsák, hát azt nem lehetett!
A nincsből meg nem tudott visszafizetni az igazán rászoruló egy az egyben a teljes hitelt!
Szóval ez a mentették a svájci crankosokat, az egy full kamu!
Adtak a gazdagoknak egy jó lehetőséget, ennyike.
.
Le a kalappal előttetek Ági!
Minden elismerésem a Tiétek!
slash 2023. 06. 17. 07:50
Előzmény: #199460  Törölt felhasználó

"Ezekből sajnos le kell vonni a tanulságot, hogy egy tényleg idejében megkötött és tényleg jelentős összegre kötött életbiztosítás az, ami tényleges védelmet tud nyújtani."
"2023. július 1-től a megtakarításos élet- és nyugdíjbiztosításokat az eddigi 15 százalékos személyi jövedelemadón (kamatadó) túl 13 százalékos szociális hozzájárulás (szocho) is terheli."
Mester , szerinted ezek után kit érdekel az életbiztósítás? Engem biztos nem. Egy ingatlan portfóliót  + némi PMÁP vagyonkát hagyok a családra ha baj ér. Addig meg nem zabálok, nem iszom , a létra 2 fokától magasabb helyről már nem ugrok le, stb. 
slash 2023. 06. 17. 07:28
Előzmény: #199461  emerald
Sajnálom ami veled történt. Hogy volt ez pontosan? Leírhatod nyugodtam. Az én életem és a családom története is megér egy misét. 
Törölt felhasználó 2023. 06. 16. 23:24
Előzmény: #199411  welix
Ez lehetséges. 2008. Augusztusában érzékeltük, hogy gond van és 2013. Szeptemberig húztuk. Ebben az 5 évben is dolgoztunk, de a gondolkodás tisztasága teljesen megszűnt. Más ám beszélni valamiről vagy a szituban állva döntéseket hozni.
Törölt felhasználó 2023. 06. 16. 23:05
Előzmény: #199402  emerald
Nem is gondoltam, hogy kapunk segítséget. Aztán segítettünk magunkon és újra ott tartunk kb., mint 23 évesen, csak közben 55 évesek lettünk. 32 év kiesett. Na mindegy, nekünk ilyen lapot osztottak.
Törölt felhasználó 2023. 06. 16. 20:31
Előzmény: #199465  Törölt felhasználó
Ugyanis  van a pénznél is valami sokkal fontosabb .. az egészséges hosszú élet.... Az a gazdag aki erre nem jön rá  mindhiába csinálja az egészet... Nekem nehéz volt visszaszerezni az egészségem de sikerült nincs lehetetlen! 
Törölt felhasználó 2023. 06. 16. 20:09
Előzmény: #199457  tihamer

Thihamer Barátom!
Vállalom a megvetést  és a sok támadást , de  én csinálok a hosszú élet titkáról egy csatornát  ugyanis én valami nagyon durvára jöttem rá (Nyersevő a neve 20 videó érhető el) itt találod : https://www.youtube.com/watch?v=3_w4rPK5m9Y&t=8s
Figyelem a csatornán elérhető  információ felbecsülhetetlen értéket képvisel!
Legyen ez segítség itt is mind szegény mind gazdag mind öreg mid beteg ember számára és ehhez csak akaraterőre lesz szükséged!  És ez mind ingyen társadalmi önszargolamból csinálom az emberek segítéséért!
FIGYELEM AZ ITT LÁTOTTAK CSAK AZ ÉN ÉLETJÁTSZÁSOM MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE KÍSÉRLETEZZEN BÁRMIT IS MAGÁN! 
Nézettsége nem nagy  lehet ha pénzügyekről csinálnék videot annak nagyobb keletje lenne.. 
Törölt felhasználó 2023. 06. 16. 19:09
szerencsére még nem vagyok nagyon idős csak 40... de 3 év múlva teljesen leteszem a lantot és csak a kertészkedésnek és a lakások hozamából fogok élni...  sztem még lesz kb 40 évem minimum , hogy kiélvezzem a korai nyugdíjazásom... reméljük a legjobbakat! ;-)
Törölt felhasználó 2023. 06. 16. 19:08
Előzmény: #199461  emerald
Kemény lehetett. Érthető, hogy idő kellett a kilábaláshoz.
Törölt felhasználó 2023. 06. 16. 19:06
Előzmény: #199457  tihamer
Öregség és betegség kivédésére is van egy speciális ultra szigorú diétám , de ez nem ebbe a topicba való...
Az okos ember nem csak a vagyon felhalmozásában jó , hanem abban is , hogy az egészségét  és fiatalságát is megőrizze... (lassítsa)  
emerald 2023. 06. 16. 18:55
Előzmény: #199460  Törölt felhasználó
Nézd, én ma sem vagyok szegény.
Akkor nehéz helyzetbe kerültem, mert sokkot kaptam. Azaz, szó szerint!
Nem tudtam lényeglátoan, értelmesen gondolkodni, dönteni. Túlérzékeny lettem. Jártam pszihiáterhez is.
.
16 évig sajat cégem volt, minimum 3 max 16 alkalmazottal.
Volt háttér is. Volt mit eladnom is...., de ez nem mentesíti az államot!
..
A gyerekeket örököltem. De az apjuk halálakor, valami borzasztó érzés volt azt hallani, hogy "nekem már csak te vagy"

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek