Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
ma adtam össze eddig mennyit költöttem kaja/dohánybolt ebben a hónapban. Annyi, hogy ebben benne volt a gyerek iskolakezdési cucca (ruha nem, csak tollak, füzetek etc..) na, szóval ebben a hónapban dohánybolt/kaja = 50/350 ezer ft, azaz 400,000 Ft és 20.-a van :D
🤣🤣. Hagyjuk. Jolvan nem hergellek. Olyan ez mint a tobb mint 3 ev. Mig kb 2 eve regisztraltam kb. Igen 1-1.5 eve mondom. Errol ennyit. Es hogy mi lesz 1-2 ev mulva a dolgok kifutasa utan, azt majd akkor iteljuk meg közösen. Elmegy a dagaly, es apalykor kiderul majd hanyan allnak a tengerben csupasz fenekkel. Varjuk meg azt is meg. Köszönöm
Ugyan azt a szoveget hasznalta mint en. Hanyszor emlegettem a megeroszakolasat a gazdasag torvenyeinek, es Newtoni hasonlatot is sokszor hasznaltam ,az alapveto gazdasagi torvenyszerusegek megeroszakolasa miatt. Igaz en ezeket tobb mint 1 eve legalabb mondtam. Nem orulok ennek , mielott valaki azt hiszi , de azert van egy pici jo erzesem, higy megmondtam elore. Lasan azt is elkezdi feszegetni a mainstream.mefia, higy nem (csak) putyin es a haboru okozta az unflaciot, ahigy most harsogjak, hanem a FED, az EKB ,stb jegybankok agyament Modern Monetaris Theory azaz az MMT. Juj mennyire volt ez is a vesszoparipam.😀 . Rosszabb voltam mint Cato a Romai szenatusban.
Ja. Még egy kérés. leszel szives nem megtiltani nekem, hogy elmondjam a véleményem ezen a fórumon. Erre az sem jogosit fel, hogy sorozatos felsüléseid után most talán esélyed van arra, hogy bejönnek várakozásaid.
Ez egy egyszerű dolog. Aki eddig itt rám hallgatott az jól járt. Aki pedig rád az rosszul. Én nem az a marha vagyok aki addig kiabál egy irányba amig végre bejön. Én próbálom azt kitalálni, hogy mi az éppen várható legvalószinűbb fejlemény a gazdaságban. És nem csinálok abból presztizskérdést, ha ennek megfelelően alakitom a véleményem. A legtöbb általad követett guru meg folyamatosan hülyét csinált magából az elmúlt években és most is azt csinálják, mert egy mindent elsöprő válságot várnak, ami nem fog bejönni.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link