Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 04. 25. 01:11
Előzmény: #69517  Placi82
Milyen crude oil ??????:))))))))
Azt se tudod mit vettél,ha ráadásul bent hagytál olajba egy nyitót pozit hétvégére akkor egy nyitó résben jövő héten már jó kis mínuszban lesz a számlád,jó pihenést hétvégére :))
Habár az írásaid alapján gondolom demon nyomod :)))))))
Placi82 2020. 04. 25. 00:44
Előzmény: #69516  Törölt felhasználó
Es raadasul honnan kellett volna tudnom, hogy te napon beluli devizapáros, okj-s fizetos broker tanfolyamon tanult kereskedo vagy. Csak tippeltem megérzésre. De akkor ezek szerint jol. 😀
Placi82 2020. 04. 25. 00:36
Előzmény: #69517  Placi82
Napon beluli kereskedonek is vannak hosszabtavon befektetett eszkozei 😀vagy te mind a 300 e ft odal jo kis tokeatteten csak azt nyomod? 
Placi82 2020. 04. 25. 00:32
Előzmény: #69516  Törölt felhasználó

Amugy te ilyen deviza párokkal kereskedo, broker tanfolyamon vegzett kismokus vagy igaz? Hany havi fizetesed ment ra az tanfolyamra, ahol megtanitottak neked az elliott hullamelmeletet? 😀 
Nem válaszoltál erre a kérdésre? Továbbá Portfóliód? 
Amugy miert ne? 50%feletti pluszba vagyok. Crude oil a
Jobb mint az eur-usd devizaparos tippmix, broker tanfolyamosoknak. Annyira tipikus 😀
Törölt felhasználó 2020. 04. 25. 00:20
Előzmény: #69512  Placi82
Mit is írhatnék egy olyan lángésznek mint te,aki egy napon belüli kereskedőtől azt kérdezi,hogy mibe fektet a tőzsdén,meg mi a portfóliója,habár talán ez utóbbit nem a tőzsdei vonalra értetted de már az se lepne meg ,ha igen.
Örülök neki,hogy a beszakadó olajon sikerült longolnod,gondolom ha ég a házad akkor elszaladsz a benzinkútra egy kis benzinért tüzet oltani :)
Örülök,hogy tőzsdei fórumokat olvasgatsz,igaz nagyobb hasznát vennéd ha inkább grafikonokat olvasgatnál helyette :,persze ahhoz ismerni kellene azt a nyelvet is.
Azt jól teszed,hogy itt írogatsz a tőzsdei ismereteidről és nem egy szakmai fórumon,ez utóbbinál elég viccesen hatnának "szakmai"megjegyzéseid.
Igyekeztem Zsiday stílusában objektív és kritikus lenni ,remélem nem sértődsz meg miatta.:)
berlini
berlini 2020. 04. 25. 00:19
Előzmény: #69426  Törölt felhasználó
Igen!
Ébresztő MÁP+ hivők.
Ez lesz a sorsotok.
A forint gyorsulva inflálódik és a lakások bizony középtávon legalább az infláció ütemében drágulni fognak.
Placi82 2020. 04. 24. 23:31
Előzmény: #69503  tihamer
Meg szabad kérdezni, hogy te milyen tipusu lakast akarsz venni es melyik keruletben befektetesre? 
Placi82 2020. 04. 24. 23:29
Előzmény: #69511  Törölt felhasználó
Amugy te ilyen deviza párokkal kereskedo, broker tanfolyamon vegzett kismokus vagy igaz? Hany havi fizetesed ment ra az tanfolyamra, ahol megtanitottak neked az elliott hullamelmeletet? 😀 
Placi82 2020. 04. 24. 23:15
Előzmény: #69507  Törölt felhasználó
Na akkor először is nem dicsekedtem hanem reagaltam kb 4 sertesedre amit sikerult 2 db bejegyzesedbe osszehoznod iranyomba, mert meg mereszeltem szólalni zsiday viktor vedelmeben hogy egy ilyen ember mint te azert nem biztos hogy bolcsen teszi ha magat ugy akar okosnak tűnni hogy zsidayt hulyenek allitja be. Nem dicsekszem, de az mar kritikan aluli a reszedrol hogy te sertegetsz, es utana meg szova teszed ha ellentmondok. Olvasni még tudsz?  Olvasd vissza hogy mit irtal kronologiai sorrendben. En a tozsdei forumokat, szoktam olvasni, de itt jobb es elvezetesebb  a társaság 😀. Kiveve te, mert a butasagod, rosszindulattal párosul. Lennel oly jo hogy leirod a portfoliodat mibe fektetsz, hogy tanuljak toled te kis warren buffet. 
Törölt felhasználó 2020. 04. 24. 23:09
Előzmény: #69451  Törölt felhasználó
Zsidayval kapcsolatban nem az a gondom,amit ír,hanem a miért,amit leír azzal gyakorlatilag 80 % ban egyet tudok érteni,így értelemszerűen nem ezért bírálom.
Zsidaynak politikai ambíciói vannak és pozícióból tereli a népet,ezért hiteltelen a számomra.
Zsiday nem tud megoldást csak bírálni tud,miközben pont az általa bírált rendszer kiváltságosa.
Persze a csikó félék akik csak az orrukig látnak mennek utána mint a birkák,nem véletlen,hogy Orbán ennyiszer tudót győzni a demagóg dumájával,birka emberek mindegyik oldalon vannak"nem rád gondoltam".
Törölt felhasználó 2020. 04. 24. 22:45
amíg itt Warrent-t is helytelenül idézgetik a ncseed\panelhercegek addig az én emberem nyilatkozott:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200424/bill-gates-meg-kozel-sem-vagyunk-tul-a-jarvany-nehezen-428270
és egyetért velem!!!
impudent 2020. 04. 24. 22:39
Előzmény: #69449  Törölt felhasználó
Amit idéztél Zsidaytul ha ezt Ű írta akko nem értem mit nem tudsz értelmezni rajta.
Ölég érthetuen leírta a mai élénkítés lényegét és a probléma elodázását újabb élénkítéssel.
impudent 2020. 04. 24. 22:34
Előzmény: #69499  pitcairn2
Óriási tévelygésben vagy.
Pont a semmibul teremtett szolgaltatasok es termekek tartjak fenn a rendszert.
Ha a parasztnak az igénye hugy a 100. Non figaritovot tetovaltassa a seggére akkor nyilnak tetkó szalonok akik hitelkepesek lesznek vagy ha a csaja muanyag zagycsot akar a mellebe akkor megnyilnak a szakorvosi rendelok akik kapnak novekedesi penzt tolcsytul.
Ettul fenntarthatu ez a szemét szenny rendszer.
Amig porszem nem kerul valamelyik fázisba
Törölt felhasználó 2020. 04. 24. 22:34
Előzmény: #69466  Placi82
hát öcsém te tényleg szánalmas vagy ahogy a vagyonoddal meg a tőzsdei ismereteddel dicsekszel valakinek akiről semmit sem tudsz,én 13 éve élek a tőzsdéből de szerinted te egy kereskedéssel többet kerestél mint én a 13 év alatt,az írásaidból egyértelmű,hogy mari néni szintű tőzsdei tudással rendelkezel.
Számomra tőzsdei tudás lapján egy nagy nulla vagy,hozzád képes Zsiday tényleg egy zseni,de még marí néni is.:):)
Placi82 2020. 04. 24. 21:32
Előzmény: #69502  pitcairn2
A kovetkezo fazis az adossagvalsag lesz. Az allamok adossagvalsaga, itt annyi penzt nyomtattak már a gazdasagba,Fed Ekb, hogy innen nincs visszaút. Csak azt nem tudom kicsi kaosz, es osszeomlas lesz, vagy totalis? 
impudent 2020. 04. 24. 21:18
Előzmény: #69496  franc0
A mai pénz hitelpénz.
Nincs mit csudálkozni ha egyre tobb penz kerul a gazdasagba ahugy fejlodik a vilag es egyre tobb termek szolgaltatas lesz elérheto a parasztnak.
A rendszer akkor mond csődöt ha nem füzetik vissza a hitelt.
Ekkor gyűn a hitelválság és élindul a dominohatás visszafelé és eloszor az elso tattoo szalon zar be utana a tobbi.
A szalontulaj meg nem megy Ákos koncertre mert drága a jegy.
Satobbi.
Na ezért bűvészkednek a szaros politikusok a hitelesek megmentésével.
franc0 2020. 04. 24. 21:16
Előzmény: #69501  pitcairn2
Te is tudod, hogy pont ezért találták ki a fiat moneyt.
Verseny-több munka-több termék-defláció-növekvő pénzmennyiség-növekvő eszközárak.
Valahogy benne kell tartani a mókuskerékben a keményen dolgozó kisembert. 
Legalább addig, amíg feltalálják helyettük a robotokat.
tihamer
tihamer 2020. 04. 24. 21:16
Előzmény: #69497  pitcairn2
Kösz, Neked pedig a legjobbakat!
pitcairn2 2020. 04. 24. 21:15
a "rendszerbe nyomott pénz" leginkább a tőzsdét és az ingatlanpiacot inflálta fel, hatalmasra növelve a társadalmi különbségeket...
pitcairn2 2020. 04. 24. 21:12
ha tényleg csak emiatt van nullkamat, akkor nyugodtan félreállhatnak a mi bölcs jegybankárjaink:)
hisz nélkülük is remekül megy minden:)

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek