Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Egy újabb gyöngyszem a múltból:"" pitcairn22015. július 01. #1523no és mi lenne egy csinos inflációs robbanás esetén?! különösen ha az MNB kétségbeesett kamatemelésbe kezdene? :)
Akik erre az emberre hallgattak az elmúlt 4 évben, azok mind a piac vesztesei.Látom te is az vagy. Ez egy ingatlanos blog én mindig vásárlás párti voltam.
Törölt felhasználó2019. 02. 26. 20:14
Előzmény:
törölt hozzászólás
Nem volt pontos ezt csak olvastam valahol... De ha jól tudom először Warren Buffet is ingatlanokkal kezdett el meggazdagodni..
Törölt felhasználó2019. 02. 26. 20:13
Előzmény:
törölt hozzászólás
Hagy a fenébe.. Sőt a mocskos az összes vállalat is aki foglalkoztatja az alkalmazottakat mind hiéna , mert "olcsó pénzért" dolgoztat és extra profitot teszt zsebre . Gyakorlatilag a modern kori rabszolgatartás ami a világba folyik ..Ideje már felébrednetek a csipkerózsika álomból és rádöbbenni mi a kapitalizmus!
Ez az ember, akit te becsmérelsz, társadalmi értékét tekintve szerintem sokszorosa lehet a te és a hasonszőrű emberek értékének. El kellene olvasni, amiket már évek óta többet közt Te is idemocskolsz. Kommentjeitekből csak az sugárzik, hogy fingotok sincs semmiről ami a világban folyik, csak arról, hogy 1 négyzetméter használt budapesti lakás mennyibe kerül.
Szerintem nem kellene másokat kioktatnod arról, hogy mit nem ért, miközben pont te vagy aki előszeretettel válaszol teljesen más dolgokra, mint amit kérdeztek tőle. Megint felteszem a kérdést. Van egy kényelmes "pozid", biztos vagy a további növekedésben, biztos vagy abban, hogy szakadatlanul lesz bérlő az általad elvárt árakon a lakásaidra. Ezen túl nem értem, mit keresel a fórumon.
Ne ezt nezd. 1953 es 1955 kozott volt egy olyan idoszak, amikor ennel is dragabb volt a budapesti piac, raadasul hol vagyunk meg a manhatteni araktol? Boven van meg ter felfele. :)
De ugy latom itt a forumon is mindig van lejjebb. A gyerkocgyartas allami apanazsbol a kiszolgaltatott haldoklo nyogdijasokig itt mindenre van hiena. Bocs hiena.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link