Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sakal83 2019. 02. 26. 22:09
Előzmény: #36458  Nudli
110%ig tamogatom. Epp emiatt csok zero 3 gyerekesek tamogatasa zero. Szigoru adobehajtas. Celzott tamogatas zero stb. Devizahiteles mentes zero. Elsetalas joga jelzalognal oszt cso. Meg jtm es ltv sem kell a parasztnak. Ja es a kilakoltatas 30nap oszt kidobni.
A kolleganak csak szivom a veret mert messzirol buzlik hogy narancsos meghozza az igeoszto fajtabol aki ugatja ha a nepnyuzas ot erintene de kivanja a nepnyuzast ha o nyer rajta. Alszent. Mellette meg orakulumnak is kepzeli magat meg profinak egy bullpiacon. NCSEED  legalabb vallalja hogy nyirja a birkat. Szenvtelenul uzleti alapon. Meg tisztelem is annak ellenere hogy sokmindenben nem ertek vele egyet. De nem kever bele politikai igeosztast.
Törölt felhasználó 2019. 02. 26. 22:09
Előzmény: #36454  sakal83
tojok rad ember mit képelsz te magadról hogy opciózgatni fogok veled garanciát adok a nyerődre? 
Ez egy szakmai fórum leírhatod te is a véleményed szakmailag róla egyébként meg akadj le rólam a személyeskedéseddel. 
Nudli
Nudli 2019. 02. 26. 22:00
Előzmény: #36345  sakal83

ki kellene már nőni a kommunista gondolkodásból, mentsen meg az állam, a gaz tőkés.. mondjuk már az elég gyerekes ha valaki 1-2 panellakásos kisbefektetőt karvalytőkésezik.
a "kisember" iparosok vizszerelők 20.000alatt ki sem kukkantanak, akkor fizessék meg az árakat.
Már irtam párszor kereshetsz 40X többet akkor is beállnak az árarányok, ezt pontosan Svájcban láttam
ittenvagyok 2019. 02. 26. 21:56
Törölt hozzászólás
Nudli
Nudli 2019. 02. 26. 21:55
Előzmény: #36341  Törölt felhasználó
a sok furcsaarcú öntudatos neolibsi leányok normális európai pasinak nem nagyon kell, ezért várják a keleti népeket, nekik a kecske után nagy ugrás ez.
sakal83 2019. 02. 26. 21:54
Előzmény: #36453  Törölt felhasználó
Es mi lesz igy a hazaval? A felemelkedessel? Ezt nem tiltja a Part?:)
sakal83 2019. 02. 26. 21:53
Előzmény: #36451  Törölt felhasználó
Na ez a beszed. Vettem mult heten egy 32mas lakast te 2x10%ot mondassz az 2 ev milva 38;7m kossunk egy opciot hogy 2 ev mulva megveszed tolem 36mert. En odaadom te pedig addog letetbe raksz 4millat amit ha nem teljesitessz akkor az enyem. Ha igen 32mot meg atadsz es keresel 4millaval 2;7mot?
All az alku? Reszemrol mehet.
Törölt felhasználó 2019. 02. 26. 21:49
Előzmény: #36449  sakal83
"basszanak sokat sok gyerekert "
Na pont az ilyen lakókat kell egy jó albérlet emeléssel megtörni , hogy tanuljon egy kis tiszteletet! 
Törölt felhasználó 2019. 02. 26. 21:44
Előzmény: #36450  sakal83
Fizesd csak az albérletet tovább, azért tartasz ott ahol most vagy ... majd rájössz keresd vissza (én még egyszer le nem írom neked főleg nem mert ilyen geci flegma stílust adsz elő  ) a hozzászólásaim sokszor részleteztem az albérlet vs saját tulajdon megszerzését hitelből. 
Törölt felhasználó 2019. 02. 26. 21:41
Előzmény: #36448  sakal83
Már írtuk írtam a mai napon ide ..  Évente minimum 2  évig 10 % , de az is lehet egyes években 20 % ot is el fogja érni az ingatlan ár emelkedés .   (Mert átlagbér 10 % al megy fel évente ez alap hangon ennyit jelent ingatlan árba is.. Az áfa emelés és az ösztönzők csak tovább fokozzák az emelkedést,  ezért lehet több 10 től is ) Valamint én ellentétben a többiekkel ,azért várok egyfajta korrekciót (2021 2022 környékén mert uniós pénz kifut és a CSOK kamatmentes hitel is kifut 3 évig lesz -elképzelhető , hogy hosszabbítják majd ) .. , de ez nem lesz több 20-30 -  % nál  (Aki most száll be még nem hiszem, hogy veszít , de rövid távra  ne tegye  minimum 10 évig tartsa az  ingatlant és ne pár évre) A lényeget pedig nem sikerült megérteni  nem csak annyit írtam, hogy felújítod és eladod pár millával drágábban.  Olvasd el még egyszer ezekről könyvet születtek kint a módszer működik , de fontos mikor szállsz be az ingatlan piacra, mert a hitel vissza is "üthet a veszteséget is többszörözi!" .. Örültem hogy segíthettem..  Jöhet a te  "szakmai" tippjeid is aztán pár év múlva meglátjuk kinek lett igaza..
sakal83 2019. 02. 26. 21:38
Előzmény: #36442  Törölt felhasználó
Tovabbra is varom hogy miert erdemes beszallni 800knm aron mondjuk a 13ban 160ks albi penzert persze hitelre.
Mivel keresel tobbet: a fentivel vagy 4%os haszonkulccsal evente 3×or megforgatni BARMILYEN arut szechenyi hitelre? Meg fedezet sem kell...
sakal83 2019. 02. 26. 21:34
Előzmény: #36447  Törölt felhasználó
Mondj mar egy epito aktualis tanacsot. Meg aktualis tapasztalatod sincs...
Eddig annyit irtal eddig hogy basszanak sokat sok gyerekert es markoljanak fel allami tamogatast es vegyenek aggliban hazat. Ez elegge profi terv:)
sakal83 2019. 02. 26. 21:31
Előzmény: #36442  Törölt felhasználó
Beszarok. Ennyit tudsz irni az olcson veszel es kifested es dragan adod modszerrol... mindezt egy par eves bullpiacon... tenyleg profi vagy:) 
Ha annyira profi vagy ujra felteszem a kerdest: mi lesz az ingatlanpiacon bpen? Es milyen opciot vagy hajlando venni.
Le is papirozhatjuk ha latok benne fantaziat:) 
Törölt felhasználó 2019. 02. 26. 21:29
Előzmény: #36445  sakal83
Én építő jellegű hasznos ingatlan befektetési tanácsokat adok a jónépnek egy gazdasági fórumon, de te csak személyeskedni jársz ide   ...savanyú a szőlő nagyon úgy látom jössz te még az én utcámba albérlőnek,  ahogy mamoka írta a másik kommentelőnek! 
ncseed 2019. 02. 26. 21:28
Törölt hozzászólás
sakal83 2019. 02. 26. 21:26
Előzmény: #36443  sakal83
Ja es annyi van benned hogy eszre sem vetted hogy NCSEED cinikus volt szimplan te meg komolyan valaszoltal... probalj meg lazitani a nagy vegso harcban es tanulj eleganciat...
Törölt felhasználó 2019. 02. 26. 21:24
Előzmény: #36441  lohran
Akkor ne legyenek öregeknek otthon ezt akarod mondani? :-)  Teljesen nevetséges amit itt elő adtok, de jókat vígadok rajta :-) Karvaly tőke meg a hiéna meséje..  .. persze.. 
sakal83 2019. 02. 26. 21:23
Előzmény: #36436  Törölt felhasználó
Mar megint jon az extraprofit mantra? Te hogy is allsz az alberleti dijjal? Megint komcsibb vagy a komcsibbnal es ha erdeked ugy kivanjak akkor kapitalistabb a kapitalistanal...
Erik a narancs?:)
Kozben 3 db 7millaert vett lakas kiadasabol akarsz megelni gondolom adozas nelkul. Hogy is van ez az extraprofit? Teljesen osszezavarodtam. Magat Erkolcsosnek hazudo hiena vagy. Nincs baj azzal ha keresel; de ujra leirom: Ne replikazz hazarol meg kemeny munkarol mert QVA alszent es visszataszito. 
Törölt felhasználó 2019. 02. 26. 21:20
Előzmény: törölt hozzászólás
"Tehát ELŐBB leszel gazdag ÉS AZTÁN a tőkédet ingatlanokba fekteted. Nem fordítva."
Ezzel annyiban tudnék vitatkozni , hogy aki jól használja a lakáshiteleket az ügyesen kis önerővel is már jó pozíciókat tud felvenni (20-25 %  önerővel  tudsz hitelt felvenni  ) . Valamint ha felújítasz egy ingatlant rögtön értéket teremtesz (milliókkal rögtön többet ér.) A bankok pedig jellemzően szívesen adnak ingatlan fedezetre nagy  hitelt és ez a legkedvezőbb kamatozás. A profi befektető a hiteltől nem fél  (nem csak kiadásra hanem adok -veszek jelleggel is csinálhat profitot ), hanem  ez csak eszköz a még nagyobb profit  eléréséhez. 
 .Ezekről a módszerekről több könyvet is írtak már külföldön, hogy lehet ingatlan befektetésekkel vagyonokat létrehozni relative kis befektetett tőkével . (sőt még tőkét is lehet toborozni egy jó ingatlan befektetéshez)  Persze a hitel nagyobb kockázat aki nem ért a pénzügyekhez nem ért mi a piacon a jó lehetőség  mi a jó hozam és mit ér meg még hitellel is megvenni annak ez mind magas , de a profi befektetőknek nem.
lohran 2019. 02. 26. 21:15
Előzmény: törölt hozzászólás
Nem tudsz kulonbseget tenni beteg kiszolgaltatott emberekbol profitalasbol es a pek tevekenysege kozott.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek