MrLajos

Regisztráció: 2018-06-27 21:13:27

Hozzászólások száma: 723

Utolsó hozzászólás: 2019-10-08 07:30


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-01-08 07:33-ig (2 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
finomabban, légy szíves
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-02-09 17:00-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-04-16 21:42-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-05-08 21:33-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-06-18 14:24-ig (20 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 08. 07:30
Írd be numbeoba. És hasonlítsd össze Budapesstel. Na, az drága. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 08. 07:28
Az a te bajod, ha nem tudsz számolni.
Nézd meg, százalékban mekkora részét költöd el egyik meg másik helyen. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 07. 22:11
Würzburg? Augsburg? Regensburg? Ingolstadt? Erlangen?....
Van bőven vidéki hely értelmes munkával, a fizetésekhez képest nem drága lakhatással. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 07. 19:55
Szerintem az eurósított (közös pénznemre hozott) változat ugyan jobb lenne, mint az eredeti, mert az tényleg totál semmitmondó (ebben kivételesen egyetértek ncseeddel). Viszont a legértelmesebb olyan statisztika lenne, ahol a közös nevező nem forint vagy euró, hanem a "ledolgozott munkanapok száma" / "négyzetméter lakás". Valójában ez mondaná meg, mennyire drága vagy olcsó egy lakás. Sőt, az igazi az lenne, hogy a megélhetési költségek levonása után maradó pénzből (amit valójában lakásvásárlásra félre tudnak tenni az emberek) mennyi ideig tartana összespórolni egy négyzetméter lakásra. Bár ez utóbbi eléggé szubjektív, azért egy átlagos életmódot feltételezve ki lehetne számolni a különböző városokra.
A nagyvárosok elég csúnyán leszerepelnének egy ilyen statisztikában, Budapest simán az utolsók között lenne. Retek, de legalább drága (a helyi fizetésekhez képest). Akárcsak Párizs vagy London.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 05. 21:34
Szerintem nem baj, ha egy fórumon vita van, elvégre azért van a fórum, hogy vitázzanak rajta.
Mondjuk ncseeddel vitázni elég egysíkú, 3-féle végkimenetele van:
1) Megsértődik és nem szól többet hozzá a másikhoz
2) Személyeskedik
3) Elmondja, hogy neki csillió% a hozama és a lakásaiból annyi pénz folyik be, mint Szlovákia GDP-je, ergo, neki van igaza.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 05. 14:58
Én is következetlennek tartom ncseed kommunikációját. Valaki vagy elutasít mindenfajta állami machinálást a szabadpiacon, legyen az csok, babahitel, qe, prémium kötvény a lakosságnak, piramisjáték állami nyugdíjnak csúfolva vagy bármi egyéb és hozzám hasonlóan állami feladatnak kizárólag a rendfenntartást meg a(z önkéntesen vállalt) szerződések betartatását tartja. Vagy azt gondolja, hogy a "népet terelgetnie kell az államnak" , mint valami marhákat. De aki utóbbit tartja jónak, ne hőbörögjön, ha a jó pásztor épp a neki nem tetsző irányba terelget. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 04. 18:19
Végre normálisan beszélgetünk :)
Én sosem mondtam, hogy MINDENKINEK külföldre KELL mennie, de aki nem elégedett az anyagi helyzetével, annak általában igenis egy teljesen valid opció.
És akkor pontok:
1. Nekem ezzel a válás dologgal nincs tapasztalatom, de ha normális az asszony, akkor minek válsz el? Ha meg nemnormális, akkor meg minek vetted el és csináltál neki gyereket? Nyilván aki már benne van egy ilyen szituációban, annak szívás, de azért ebbe belekerülni hosszú éveken keresztül elkövetett hibás döntések sorozatával lehet.
2. Erre azért vannak megoldások. Be lehet adni egy otthonba - ebből nem csak elfekvők vannak manapság, hanem nagyon is színvonalasak is. Vagy fogadni mellé egy ápolót, esetleg fizetni egy közel lakó ismerősnek a gondozásért stb.
3. Én ahogy látom más ideköltöző családoknál, a gyerekek illeszkednek be leghamarabb. Jóval hamarabb lesznek új barátaik, mint a felnőtteknek, főleg, ha még kicsik.
4. Nyilván akinek csak megszületni volt nehéz és már szájába rakták apuék a sültgalambot, annak nem kell csinálni semmit, lásd az első (második) mondatomat.
5. Ez ok, ilyen lehetséges. Bár pároknál ez gyakran úgy van, hogy azért meggyőzhető a másik. Olyat is ismerek, ahol a férfi akart idejönni, a nő nem, aztán most a férfi meg menne vissza, de a nő meg közben jól érzi itt magát. De nyilván előfordulhat olyan, hogy a másik semmilyen módon nem győzhető meg.
6. Ez úgy szokott lenni, hogy először pályázol és aztán ha felvettek, akkor mégy. Szóval van munka az elejétől. Normálisabb cégeknél van mobility package is: ideiglenes szállás az elején meg párezer euró a kezdeti költségekre.
7. Én sem úgy születtem, hogy van piacképes (nyelv)tudásom. Azt meg lehet és kell szerezni! (ha Magyarországon csinálsz karriert, akkor is)
8. ?
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 04. 16:19
Ennyi erővel országon belül is hülyeség költözni. Aki Bereghátsópusztáról elköltözik Budapestre vagy Győrbe, attól ugyanúgy messze lesznek a gyerekkori családja meg a gyerekkori barátai. Szándékosan írtam "gyerekkori", mert barátokat szerezni meg családot alapítani is lehet a születési helytől eltérő településen is.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 04. 12:44
"Bele se kezdek mert nem érted meg úgysem..."
Azért próbáld meg, hátha. Eddig nem nagyon próbáltad meg leírni, mi a gond a receptemmel.
Az nem indok, amit szoktál írni, hogy "régen nem lehetett utazni", lévén most nem "régen" van, hanem "most" van. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 04. 12:38
Dehogynem, pont hogy ettől alternatíva! Ami csak annyin múlik, hogy akarod-e csinálni vagy sem, tehát szabadon eldöntheted, az igenis alternatíva számodra!
Nem alternatíva pl lakni_kell_valahol "receptje" , hogy szüless jómódú családba és apuék tolják a kéglit a seggedalá. A szüleid viselkedésére/anyagi helyzetére nincs ráhatásod, a sajátodra viszont nagyon is van!
Persze egyszerűbb sírni a drága lakhatás miatt, mint képezni magad, kilépni a komfortzónádból és mobilnak lenni.
Egyébként nem muszáj ám örökre külföldön maradni. Azt is lehet, hogy csak elmégy 3-5 évre, összeszeded a pénzt a budapesti lakásra, aztán visszaköltözöl, ha mindenáron ott akarsz élni. Persze ebből szokott rendszerint az lenni, hogy aztán végleg maradnak. Én is ismerek ilyet, akik mindig "csak még egy évet" maradnak. Közben meg már vettek itt egy lakást... 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 04. 08:09
Nézd, én a saját, szerintem jól működő receptemet ajánlgatom másnak. Ncseed meg homlokegyenest mást, mint amit ő csinál. Szerinted melyik a hitelesebb?
"Tudom, szinte egyre megy, hiszen mindkettőben van Aldi és az - mint a kulturális élvezetek csúcsa - kárpótol mindenért amit egy nagy város nyújtani tud?"
Ezt most kérdezed vagy mondod?
Milyen "kulturális élvezetet" tud nyújtani egy nagyváros, ami itt nincs ÉS gyakran járnak oda az emberek? Mert én is szoktam járni a Müncheni Egyetemi könyvtárba, mert az ország egyik legnagyobb könyvtára és az nyilván csak ott van. De ehhez elég havonta egyszer odaautózni! Visszaviszem, amit kell meg kikölcsönzöm, amire szükségem van, aztán megyek haza. Ezért felesleges odaköltözni. A nagyvárosokban lakók elsöprő többsége persze nem jár se könyvtárba, sem sehova máshova, ami csak nagyvárosban elérhető. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 03. 17:34
"Bratyóm szokott ezen mindig jókat nevetni, hogy mit szerencsétlenkednek, mert neki katás vállalkozással+munkával már 2-vel kezdődik a nettója évek óta és a felesége is kezd egészen jól keresni"
Az én apukám pedig erősebb és okosabb, mint a te apukád, beeeee.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 03. 17:34
Így van. És nemcsak Frankfurtba, hanem más nagyvárost is el kell messzire kerülni. Ezt már kifejtettem itt párszor, miért nem éri meg nagyvárosban lakni. Például az előbb is. 
Ja, és ÉN egy bajor kisvárosban lakva írom ezt, te viszont úgy tanácsolod el Budapesttől az embereket, hogy te magad közben ott laksz. Ergo, én hiteles vagyok, te meg nem.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 03. 17:33
Senki nem beszélt Frankfurtról, én többször leírtam már ide, hogy minden nagyvárost kerülni kell, mert túlárazottak és nem adnak jobb fizetést, mint a vidéki munkáltatók. A lakhatás viszont többszöröse. Nekem a fizetésem kb 13%a megy el lakbérre és nem keresek rosszabbul, mint egy müncheni dolgozó hasonló munkakörben.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 03. 17:33
Nem írtam sosem ilyeneket, sőt. Az itteni piacbefolyásolást ugyanúgy hülyeségnek tartom, meg is írtam anno amikor Berlinben bevezették ezt, hogy ez kommunista dolog és csak a kínálatot fogja szűkíteni. Csak te szokás szerint write-only módban fórumozol.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 03. 17:32
Attól még kommunista dolog, mert máshol is előfordul.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 03. 11:59
"Tehát aki forintban (vagy nem euróban/dollárban) kapja a bevételét, az egy idióta?"
Én nem minősítettem senkit, ezt te írtad.
A cafetéria meg egy fenét van mindenhol, a mi cégünknél sincs. Tudod, mi van? Normális fizetés, amit mindenki arra költ, amire akar.
A cafetéria az egy kommunista dolog: rendes pénzt nem tudunk adni, de még csak forintot se, de tessék, itt van pár ajándékutalvány, amit beválthatsz olyan feltételekkel, ahogy azt mi kitaláljuk.
Olvassatok Milton Friedmant! Nagyon jól leírja, hogyan kellene egy szabad országnak működnie! Nagyon sok téveszme van ezzel kapcsolatban, főleg, hogy mi a szerepe a kormányoknak meg a jegybanknak. "terelgetni a népet" meg hasonló kommunista hülyeségek. Nem, nem kell terelgetni felnőtt embereket. Sem cafetériával, sem CSOKkal sem semmilyen szubvencióval. Szabadságot kell nekik adni és majd eldöntik, mi jó nekik és mire költik a pénzt, amit megkeresnek (sajnos nyugaton is feljövőben van a kommunizmus, csak most zöldre festette magát, azért nem ismerik fel sokan és tapsolnak neki).
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 03. 10:54
Azért mielőtt pezsgőt bontanál, nézd meg, mennyit változott a forint értéke az igazi pénzekhez képest :)
Nem azt mondom, hogy nem nőnek Magyarországon a reálbérek, de jóval szerényebb a valóság, mint a sikerpropaganda állítja a 10%okkal való dobálózással.
Ja, és az én bérem is 5-10% között nőtt évente az elmúlt 4 évben. Euróban. Szerintem te is inkább válts és gazdálkodj okosan zseton helyett add inkább igazipénzért a munkádat. 
Cafetéria lol. Ez a kommunista csökevény mókusvakítás még mindig megy otthon? :D Nem csak monopoly pénzzel fizetnek, de még azt is megszabják, mire költheted el... Mondd inkább a főnöknek, hogy fizessen rendes pénzzel.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 09. 28. 12:35
Ne terelj. Azt írtad, azért nem vennél aranyat "mert az nem termel hozamot". Ami ebben a formában persze zöldség (lévén az árfolyamnövekedés is hozam), de mindegy, érthető így is, mire gondolsz. Viszont a CHF ugyanúgy nem termel cash flow-t.
Arra meg, hogy alkalomszerűen váltottál valutát (mert gondolom nem számlapénzt akarsz összehasonlítani a fizikai arannyal - papíraranyat meg válthatsz középárfolyamon) középárfolyamon nem lehet stratégiát alapozni, lévén aligha találsz olyan balekot, aki bármikor korlátlanul vált neked CHFre forintot. Rendes pénzváltóban váltva meg kötve hiszem, hogy a valutaváltás olcsóbb lenne, mint fizikai aranyat venni. Fizikai arany esetén kb 1% körül van a középárfolyamtól az eltérés, ha normális helyen veszed.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 09. 28. 11:07
"Talán befektetési arany, de ez meg nem termel hozamot."
Miért, a CHF termel? 
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek