Ismerem a keleti országrészt ott nőttem fel... Sajnos ahogy előző hozzászólásomban írtam, sok a "roma" szerencsésebb kisebb falvakban fele a roma , de van ahol már 90 % az arány. Minden "értelmes" fiatal sajnos eljön vagy Pest vagy külföld. Bár vannak akik ott maradnak nem mondom , de nem sokan fiatalok. A városokban az arány még jobb, de hogy mondjak valamit már Putnokon is 50 % az arányuk. Nem vagyok rasszista, de ez negatívan hat az ingatlan piacra ezért is alacsonyabb az ár.. Munka mondjuk van már Kazincbarcikán és Miskolcon ( nagyobb városokban) és kb. 30 % al kapsz ott kevesebbet , mint Pesten bár nyilván nem a legkvalifikáltabb állásokat fogod megkapni és jó ha van kapcsolatod az adott cégnél ha irodai állást akarsz ( nekem ez nem volt meg ) Én Somogy és Zala megyéket nézem a Horváth határ közeli részeket remélem ott jobb a helyzet valaki tájékoztathat..
Felverni biztos hogy fel fogja szerintem a falusi CSOK az árakat pár millióval biztos.. Az árak Borsodba a legjobbak, de a közbiztonság se valami fényes nem jó ha zaklatnak. Sok roma is tudja majd igényelni ezt a CSOK ot így egymás közt is fel tudják majd verni az árakat . Bár ez is eltérő van falu ahol még nem akkora a baj , de sok már elveszett. Ingyen 10 milla a falusi CSOK mellé csak plusz Önerőre egyébként felhasználható. Nem azt mondom annyira rossz vidék, mert természeti tájai szebbek mint alföldön , de azért van ott probléma. Én pont Somogyba vagy Zalába nézelődök esetleg még Heves megye is szóba jöhet, de sajnos ott se sokkal jobb ha jól tudom a helyzet... Most kapkodom én is , hogy bebiztosítsam a családom vidéki házát is, mert Pesten mi is csak a munka és nem a szép természeti környezet miatt vagyunk. Kicsi a jelenlegi Sorházamba a telek és a levegő is pocsék Pesten sajnos, de hát kompromisszumok..
Felverni biztos hogy fel fogja szerintem a falusi CSOK az árakat pár millióval biztos.. Az árak Borsodba a legjobbak, de a közbiztonság se valami fényes nem jó ha zaklatnak. Sok roma is tudja majd igényelni ezt a CSOK ot így egymás közt is fel tudják majd verni az árakat . Bár ez is eltérő van falu ahol még nem akkora a baj , de sok már elveszett. Ingyen 10 milla a falusi CSOK mellé csak plusz Önerőre egyébként felhasználható. Nem azt mondom annyira rossz vidék, mert természeti tájai szebbek mint alföldön , de azért van ott probléma. Én pont Somogyba vagy Zalába nézelődök esetleg még Heves megye is szóba jöhet, de sajnos ott se sokkal jobb ha jól tudom a helyzet... Most kapkodom én is , hogy bebiztosítsam a családom vidéki házát is, mert Pesten mi is csak a munka és nem a szép természeti környezet miatt vagyunk. Kicsi a jelenlegi Sorházamba a telek és a levegő is pocsék Pesten sajnos, de hát kompromisszumok..
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link