Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Ez kemény, bizonyos hirdetők így dolgozzák meg a potenciális vevőket: ,,Januári árrobanás előtti utolsó lehetőség! Kékvirág utcai, 10 emeleti, 62 m2-es, három szobás, jó állapotú lakás eladó! 59 900 000 forint''
1972 óta az inflációt hozta , szerintem nem többet ,vagy még kevesebbet, ahogy számolgattam úgy 150 szeres árnövekedés lehet azóta úgy rajta. Persze a szüleimnek nagyon sok örömet okozott , azt nem lehet beleszámolni.
Ja, majd rajon mikor besalttyog az önkorihoz, az epitesugyi osztalyra🤣, arra felé elég nagy a szintemelekedes😉😉. De amúgy sincs rá polgis akarat, ahogy anno hallottam. Jól tetted! Grat.
Nekem az aglo ami határos Budapest közigazgatási hatarával. . Visegrád nekem már nem az se Gödöllő, etc. Elnézést kérek, de én így gondolom... Ez van. Ez olyan mint hogy Nagyteteny, Budafok és társai az Buda, mondjuk az ami 7 éve 52 millió volt az most 250-300milliieet PRÓBÁLKOZNAK eladni... Khmmm.. Jogilag Buda! de hát... Azért nem egy Szerena út, vagy egy Béla Király út, Normafa út, na😉
Mennyiét adtad el? Csak viszonyítás képpen, XI ből 40 km-re M1 -en, tavalyi szerződéssel 10 mill, vezetékes viz/villany/normál állapotú faház, 720nm, fél éve belterület, utca nincs aszfaltozva még.
A budapesti agglomerációhoz hivatalosan tartozó 81 település felsorolását a budapesti agglomeráció területrendezési tervét rögzítő 2005. évi LXIV. törvény tartalmazza
Haverom mondta nemregen, hogy lassan már Miskolc is aglo lesz, Gödöllő utan:))) Röhej. Szerintem Gödöllő se az meg Szada etc, Budaörs, T.bálint az aglo. Maximum.
volt vagyis van rajta egy 15 nm2 -es házikó terasszal 1-ütt , egyébként nem volt meghirdetve , a vevö jött , a szomszédtól tudta meg az imai cimemet mert nem voltam ott vagy 4-5 éve , irtam neki hogy : nem kap rá épitési engedélyt , magasfeszültség , lehet hogy a pince dohos lesz vagy azis már , áram 15 éve lejentve ,dzsungel tele ecet fával meg akácfával (amit úgyis látott kivülröl) közmü nincs , elöreláthatólag belátható idön belül nem is lesz .----- Szóval minden negativot megirtam neki amiröl tudtam ,,, erre azt mondta hogy mindent meglehet oldani .nem érdekelte. Szóval megvette .
"" Sírva szaladok haza Budára a hegyre pedig itt is áll a szar már de nem mindegy hogy bokáig vagy nyakig."" szívemből szoltal Kelet magyorszag legkemenyebb helyen laktam 18 éves koromig. Amikor megkerdeztek tőlem 6 an, körbe állva hogy mennyi az idő, és te ranezel az órára, akkor az volt a valasz hogy ne ott hanem a telefonodon mutassad tezsvírem!!! . Nyári munkával szerzet 3210 és telomert és bőrkabatomert sőt 1 doboz cigi megtartasaert, megkellett kuzdeni.........szerencsére jól boxoltam:)) De hallod de a Pesti oldal bizonyos egyre nagyobb részei az durvabb szvsz. Tudod miért. Mert sokan annyira nincsenek maguknál a mocsok olcsó herbaltol, vagy mitudom en mitől, de tuti hogy nem csak részegek, mert totál el vannak szállva...... Levegőbe boxolnak meg rugdosnak.... És ezek a veszélyesek mert teljesen hiányzik náluk a félelem erzet és az onkontrol. Na ezért veszélyesebb mint Kelet magyorszag. Ott csak verekedni kellett, de ezek itt zombik. :)
Felértékelődő telket az aglóban most amúgy is nagyon nehéz találni. Egyrészt a belterületbe vonáson szigorítottak (nem ok nélkül, de kontraproduktív lesz - tovább löki az árakat), másrészt a közművesítések iszonyatosan lassan haladnak - gondolom a rezsicsökkentés megteszi a hatását. A népek egyre jobban szorulnak ki az agló szélére, még a végén a bicskei barátunkat is eléri :)
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link