A tranzakció nyomán létrejövő cég, a KBC Equitas megújuló szolgáltatásairól, termékportfóliójáról 2007. május 3-án, sajtótájékoztató keretében ad részletes információt. Az ügylet a romániai Swiss Capital 2006. december végi megvásárlásával együtt jól tükrözi a KBC Securities azon törekvését, hogy tovább erősítse jelenlétét a közép- és kelet-európai piacokon.
Ezt a szolgáltatót is szépen hazavágták.Nem látni egy felületen a két ajánlati könyvet mobilról?Az otp sem a legélesebb kés a fiókban, de ezeknél 100x jobb.
A kondíciós lista viszont aljas: "Amennyiben egy megbízás több részletben teljesül és ezek különböző tőzsdei napokra esnek, úgy amennyiben az adott napi részteljesülések összesített százalékos díja nem haladja meg a minimumdíjat, akkor a minimumdíj minden egyes tőzsdei napon külön-külön felszámításra kerül." "Külföldi devizában denominált kötvények esetén a minimum megbízási összeg: 10 000 EUR vagy ennek megfelelő értékű egyéb deviza." (A "Németországban vásárolt, csak a Clearstream-en keresztül elszámolható részvények" és az adott linkkel (https://www.xetra.com/xetra-en/instruments/instruments) továbbra sem vagyok kisegítve.)
Megváltozik az értékpapír elszámolási idő az USA-ban és Kanadában. 2024. május 28-tól az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) szabályozásával összefüggésben az USA-ban és Kanadában az értékpapír-kereskedelem elszámolási ideje T+2 napról T+1 napra változik. https://www.khertekpapir.hu/landing-page/amerikai-ertekpapir-elszamolasi-ido
Szerintem nem kell semmit "átbogarászni", csak bemenni a bevallásra. Az online elérhető adóbevallás tervezeténél jobboldalon, kicsit alul van egy olyan rész (a "..."-el jelölt részre kattintva), hogy "Adatforrások". Ott szerepelnek a tőled függetlenül beküldött és már (a tervezet szintjén) beszámított dolgok (az ún. "kifizetői adatszolgáltatás(ok)") . Nálam ott van a KBC által beküldött adat is.
2023 as tárgyévi részvények adas vétele utáni nyereséget ugyanúgy megkuldik a NAV nak mint régen. És már benne van a tervezett adó bevallásban, mert még nem volt időm atbogaraszni Vagy már ez sincs. És nekem kell osszematekolni?
Sziasztok! Valaki esetleg érdeklődött már a szolgáltatónál, hogy a magyar telekom rv visszavásárlási aukcióban hogyan és milyen módon lehet részt venni? Üdv, Balázs
Ez azért érthetetlen és elfogadhatatlan gyakorlat, mert az április 24-i fordulónap, vagyis két hét óta forintra tudni lehet, hogy melyik ügyfél melyik számláján milyen összeget kell jóváírni. Két hét volt rá. A Telekom pikkel a KBC-re és nem utal időben?
Nálam a kereskedés/kötvények menüpontban a magyar államkötvények almenüben listázva vannak a készleten lévő papírok, megadva a mennyiség is (összesen 5 féle vehető per pillanat) . Az általad leírt kétféle kötvény nincs a listában.
Köszi neked és szabadenergiának is a választ. A TBSZ-re állampapírt témával képben vagyok (adózás stb..). Nem akarom megszűntetni ezeket a TBSZ számlákat, van lejáró, de a hozzászólásom tárgya alapvetően nem is az volt, hogy miért szeretnék államkötvényt venni, hanem az, hogy miért így működik a rendszer. Írtam pár órája emailt a supportnak, hátha kapok választ.
Így van, másodpiaci forgalmazók voltak, ami KH-nak volt készleten azt adták tovább, gondolom most is így van. BTW nem éri meg TBSZ-re állampapírt venni, mert idő előtti megszüntetésnél le kell adózni nyereség esetén. Nem számít hogy a papír adómentes, a TBSZ-t adózod.
K&H Értékpapír (KBC Equitas)
link