Fórumtárs hivatkozott erre a hozzászólásra, mint sikeres Erste-IB transzferálás. Ha olvasod a topikot: KELER számla hiánya nem okozott fennakadást az ügyintezésben?
Az a helyzet hogy Keler kód kell a transzfer indításához ami nincs az IBKR nek így patthelyzet van.Kiváncsi volnék ha valakinek ezt sikerült feloldania.
Erste topikban téma volt, hogy az IBCE-nek nincs KELER számlája. Aki transzferált már hozzájuk papírt, okozott-e ez fennakadást vagy többletköltséget (pl. Erste díjszabása szerint az 5000 Ft-os transzferdíjhoz hozzáadódik az esetleges levelező szolgáltató költsége is)? Másik kérdésem, hogy ha Erste TBSZ-en (külföldi) osztalékot kapok, és a számlát az ex-div és a tényleges kifizetés közötti több hónapos időablakban transzferálom át az IB-hez, vajon okoz-e többlet ügyintézést vagy költségeket?
Szerintem ilyet a külföldi TBSZ-ekről kell beadni. Aki nem az utóbbi hetekben regisztrált IBKR-en, tehát még a magyar entitás ügyfele lett, felesleges keresie, egyelőre semmi dolga.
"Do I have to notify NAV about the account opening?
Yes. IBKR will provide you with a certification
upon the first funding of the TBSZs. This certificate you will need to
submit to NAV within 30 days from the first funding in order to enjoy
the tax protection of the TBSZ. " Ilyet kapott mar valaki? Leirjak hova kell kuldeni? Milyen modon?
A családi számla úgy működik hogy van egy fő számla, annak te vagy a tulajdonosa, és vannak alszámlák amit te ugyanúgy tudsz kezelni. Sajnos tbsz-t nem tudom, de azt gondolom hogy csak 1 tbsz számlád lehet és azt nem rendelheted hozzá alszámlához mert az is egy alszámla. A 2000 ft számlánként ÉS személyenként van mert 1 brókernél csak 1 tbszed lehet
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek, nem találok választ a kérdésemre az Interactív Brókers oldalán. Családi számlát szeretnék nyitni, hogy működik ezzel a számlatípussal a TBSZ számla nyitás, kezelés? A célom az lenne, hogy magamnak és a családnak külön számlán tartsak részvényeket TBSZ számlákon. Illetve még 1 dolog nem tiszta, hogy a 2000 Ft-os díj TBSZ számlánként számítódik, vagy személyenként? Köszönöm a válaszokat előre is.
Ebbe én is belefutottam. De igen, le fognak húzni. Akármennyire is figyelsz, mert ez az érdekük. A részmegoldás: amikor utalsz USD-t, akkor a költségterhelésnél (hogy ki állja az utalás költségeit) ezt a hárombetűs szót használd: OUR. Ebben az esetben az indiító fél, tehát az OTP fogja már az elején levonni az összes költséget és az az összeg fog odaérkezni a számlára amennyit utalsz, nem kevesebb. Persze, OUR utalásnál a kezdeti dij nyilván magasabb lesz, de ennyivel megúszod.
Én év elején utaltam még ibce-s, de ugyanolyan jpm-es usd számlára raiffeisenből és levontak még levelezésért, kb ugyanannyit mint az utalás díja, úgy hogy kevesebbet írtak jóvá mint amit utaltam és sehol nem szerepelt a díj, csak amikor hisztiztem akkor árulták el, hogy ez miért van (kondilistában csak a lehetőség szerepelt, konkrét díj nem). A raiff levelező bankja usában pont a jpm, de gondolom kerestek másik bankot akivel most levelezhettek, csak le lehessen még húzni az ügyfelet. Ugyanakkor utaltam még wise számláról is, az meg 0,39 cent volt összegtől függetlenül és semmi egyéb levonás, a teljes összeg átért.
én is USD-t akarok befizetni IB-re. (IB Ireland) sajnos a pénz OTP devizaszámlán van. az utalási költség OTP oldaláról nem is olyan vészes (nagyobb összeg és vonaktozik rá a maximum díj), viszont kérdésem hogy nem fognak-e megvágni mindenféle levelező banki vagy egyéb költséggel? SWIFT utalásként kell indítani?
Sziasztok! Most nyitottam én is TBSZ számlát az IBKR-nél, és Revolut számláról szeretnék rá dollárt rakni. Ez így működöképes? A Revolut appban, ha az írországi bankot adom meg, akkor IBAN-t kér, de ha USA-át adok meg, akkor meg pontos címet kér az átutaláshoz. Csinálta már valaki ezt így? Illetve, mi a legjobb megoldás a dollár depositra költség szempontból? Köszi előre a segítséget!
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF