Közvetlen összefüggést én sem látok, de a hírből lejön, hogy a SAP erősíti a hazai pozícióit. Ez potenciális előnyt jelent a Parknak is. Esetleg akár további fejlesztéseket tesz lehetővé. Tartom, hogy 1,5-2 év múlva a 4000 meglesz :) És tarom, bővítem a kitettségemet is.
A Déli fejlesztési területen elkezdtek építkezni. Ha valaki arra jár megnézheti, szvsz érdekes lesz a q3-as jelentés fejlesztésekre és új bérlőkre vonatkozó része.
Igen, tudom, de ebből nekem az jött le, hogy a GSP fejleszt, SAP pedig majd fizeti a bérleti díjat.
A hírből meg az jön le, hogy az SAP beruház+fejleszt, aztán nem tudom, hogy ebből mi esik le az egyszeri GSP befektetőnek! :)
A féléves jelentés ezzel kezdődik.
"A Park legnagyobb bérlőjével, az SAP-val történt 2015. évi szerződéshosszabbítás indokolttá tette
a jelenleg gyakorlatilag 100%-os kihasználtságú 53.000 m2 iroda, labor és egyetemi
épületegyüttes további bővítését. Ennek keretében összesen 8.000 m2 új iroda és összesen több
mint 300 gépkocsi befogadására alkalmas mélygarázs építését kezdtük meg, és az első fázis átadása 2017. elején várható. A fejlesztések elsődleges célja a jelentős létszámbővítést
megvalósító, és jelenleg több épületben szétszórtan működő SAP részére optimális és gazdaságos elhelyezést biztosítani, a mind az SAP, mind a Graphisoft Park számára kiemelt fontosságú „zöld” szempontok elsődlegességének figyelembevételével. A költözési költségek minimalizálása és a 2006-ban átadott SAP épület további optimális kihasználása érdekében az új fejlesztések nagy részét az eredeti SAP épülethez szervesen csatlakozó 5.500 m2 nettó irodaterületű új épületszárnyban valósítjuk meg."
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?