mage

Regisztráció:
2014-01-20 20:58
Hozzászólások száma:
998
Utolsó hozzászólás:
2017-06-25 21:02
Pontok:
Tapasztalati: 3
Aktivitási: 4
Népszerűségi: 5

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2017-06-25 21:02:30
mutat
Mennyit ér az OTP? #5037
Csak nekem tűnt fel, hogy pompi a másik otp-s topikban ezt írta: "egyelore OTP ara fundas alapon realisnak nezheto"? Persze utána, azért lefele beszéli, de ez akkor is mellbevágott. Lehet lassan ki kell szállni, ha már a legnagyobb otp lebeszélő is long-os lett :). Vagy volt valami fundás hír amiről lemaradtam és olyan jelentőségű volt, hogy 5200Ft-ról 9200-ra kellett a emelni a célárat? :) Én a q2-vel kapcsoltban azért nem vagyok annyira optimista. A vásárolt horvát banknál láttok kockázatokat. Nem tudjuk, hogy milyen céltartalékolás volt az előző tulajdonosnál, de gyanítom meg se közelíti az otp átlagát, tehát itt lehet egy nagyobb céltartalékolás, hogy feljebb húzzák a képzett céltartalék szintjét. Nem tudjuk milyen biztosítékok voltak az adásvételnél az esetleges bekövetkező jelentős veszteségekre. Gondolok itt az Agorokor esetleges csődjére, vele szembeni hitel elengedésre. Bár ezzel kapcsolatban megszólalt a menedzsment, de elég szűkszavú volt. Simán el tudom képzelni, hogy emiatt egy egyszeri 4-5 milliárdos céltartalékolást meg kell képezni. Úgy nézz ki, hogy ebben a félévben csökkent az állampapír értékesítés az előző negyedévhez képest és eltolódott a hosszabb távú papírok felé (aminek mondjuk hosszútávon van negatív hatása az otp profitjára). Talán a minősített fogyasztóbarát lakáshitel miatt kicsit kivártak a negyedévben a hitel felvenni készülők. Azon egyébként meglepődtem, hogy csak az fhb adott be pályázatot eddig, bár gondolom ők hamarabb tudtak a feltételekről (vagy egyenes ők találták ki). Szerintem a menedzsment se szeretne kiemelkedő profitot kimutatni a q2-ben. A q1-ben már megmutatták, hogy tartani fogják az idei célt, de szerintem nem szeretnék nagyon meghaladni, mert már egyszer csúnyán beégtek 2008-ban. Persze ahogy te is írtad a alapfolyamatokat nem tudják és nem is hiszem, hogy el akarnák rejteni.
2017-06-25 14:06:58
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15644
Feleslegesen vergődsz, továbbra is részleteket ragadsz ki a kontextusból, valószínűleg nem tehetsz róla, mert funkcionális analfabéta vagy, ezért nem tudsz értelmezni tőzsdei jelentéseket, de még híreket se, ha 1 gondolatnál több van bennük. Azt is leírtam a hozzászólásom végén, hogy mért teljesen rossz a chartod (jó kérdés, hogy a sok chartot elemezni tudod megértette-e), de persze arra nem tudtál válaszolni, ezért ismételgetted önmagad. Szóval marad neked továbbra is a grafikon rajzolgatás, számozgatás, az a te szinted. Nem véletlen amúgy, hogy a MLM-esek, biztosítás ügynökök, kamu brókerek is ábrákat mutogatnak a bepalizandó ügyfélnek.
2017-06-23 21:31:01
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15634
A hőszigetelés és hőtartás nem ugyan az, ráadásul az építészek jó része se érti a különbséget. Az EU szabályokat meg jól jellemzi a kocsik káros anyag kibocsátása. Például az a hűtő sokkal kevesebbet fogyaszt amibe beleraksz egy palack vizet, mint az amelyik üresen áll és úgy van bekapcsolva. De jó példa a régi kőből épült templomok is amiknek nem olyan jó a hőszigetelése, mint egy 20 cm-es hőszigetelő anyaggal bevont normál épület, de mégse kell hozzá klíma, hogy nyáron is hűvös legyen bennük, vagy télen se fagysz oda a padhoz fűtés nélkül. De a régi 60 cm vastag tégla falu házak is hűvösebbek nyáron, ha a nyílászárók rendben vannak, pedig azoknak se olyan jó a hőszigetelése, mint nikecellel körben rakott vékony falu háznak.
2017-06-23 20:54:46
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15632
Furcsa, hogy tényként kezelik hogy 2019 után (2020 a cikkben gondolom elírás) az áfa újra 27% lesz.
2017-06-23 20:49:18
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15631
Mindjárt megsajnállak, mert még félművelt se vagy :). Az olimpiai bajnok, földet művelő paraszt nem szorgalmas ember, te mégis úton útfélen leszólod őket. Örülnék, ha a topikkal is végeznél és máshol sírnál és rossz indulatoskodnál.
2017-06-23 20:45:24
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15630
Na előkerült a fő okos is. Először is kiragadtál egy állítást a kontextusból és az alapján okoskodsz. A fő állításom az volt, hogy arany pénzek, valuták, kriptopénzek értékét a beléjük táplált hitt adja és nincs olyan, hogy belső értékkel rendelkező és nem rendelkező pénz. Ezzel szerintem feleslegesen vitatkozol. Csinálhatsz bármilyen grafikont nem tudod ezen állítást cáfolni. Ha csinálunk egy grafikont a bitcoinról és aranyról (Dow, arany grafikonodhoz hasonlót) akkor az alapján a bitcoinnak sokkal nagyobb a "belső értéke". Második körben térjünk át a grafikonodra. Nincs kedvem megnézegetni, hogy pontosak az adataid, de a grafikonod teljes egészében nézzük akkor egyértelműen látszik, hogy folyamatosan egyre nagyobb értékekre megy a dow/arany hányadosa. Azt hiszem ez elég egyértelmű. Találtál benne egy olyan időtávot amire ki tudod hozni, hogy az arany jobb befektetés, mint a DOW. Gratulálok, de erre mondják, hogy nesze semmi fog meg jól, mert a többi időintervallum 99%-ra igaz, hogy a DOW a jobb befektetés. A hozzászólásod elején nem tudom mi értelme volt a sok történelmi leírásnak, ha nem az ott szereplő a leírtak alapján hasonlítasz. Tehát ha már leírtad, hogy 1970-ig az arany ára kötött volt a $-hoz akkor mért nem onnan hasonlítod össze a DOW-val és az arany árát? Így csak felesleges okoskodás volt amit az elején leírtál. A legfontosabb pedig az, hogy azt az apróságot kifelejtetted, hogy a DOW index nem tartalmazza az osztalékot, tehát ha már a hozamát hasonlítod össze az arannyal akkor illik osztalékkorrekciót használni. Ja, hogy akkor merőbben más eredmény jön ki, semmi baj megint elemeztél egy nagyot szépet grafikonnal megtoldva, ami pont annyit ér, mint a céges elemzéseid (pl otp) egy kalap sz*rt. Ennek fényében én se értem miről beszélünk.
2017-06-23 16:34:28
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15623
Látom felfedezted a wikipédiát. Szerintem ne erőlködj, mert nem írtam és nem utaltam sehol se arra, hogy ki találta ki az infláció fogalmát. Milyen belső értéke van az arany pénznek? Maximum numizmatikai értéke van egyes daraboknak. Amúgy csak ugyan úgy a belevetett hitt add neki értéket aminek történelmi hagyományai vannak. Nem érsz rá, egész nap a fórumot szemeteled tele a gyűlölködéseddel és nyavalygásoddal. Amúgy meg ha fizetnék akkor se mernél találkozni velem, már telekom forúmban is elmenekültél Kanga elől. Te se fizetsz a cimpáznak oktatásért, ezért értelmetlen lenne nekem neked fizetni.
2017-06-23 16:24:33
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15621
Idézet tőlem: "Az megvan, hogy mielőtt nem voltak jegybankok folyamatos deflációban élt a világ 1-2 esetet kivételével." Azt hiszem nem kell magyarázni kinek kell ágyba bújni.
2017-06-23 16:22:24
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15620
Az arany volt a legfontosabb fizetési eszköz még át nem vette tőle a szerepet a papírpénz. Őskoról nem írtam, ha viszont az aranyról beszélnünk akkor az ókornál kell kezdeni, mert onnantól használják fizető eszköznek és onnan eredeztethető a fontossága, de végig futott az elmúlt 2000-3000 év történelmén és végig fix volt a szerepe, tehát mindegy honnan hozok példákat. Attól még, hogy nem középkori fogalom a defláció még lehetett a fogalom megfogalmazása előtt is. Tudod a föld se azóta gömb alakú mióta rájöttek erre, előtte se volt lapos :D. Milyen más pénzhelyettesítőt használtak a királyságok, mesélj? Az adókat, sarcokat, jóvátételeket, békejárandóságokat elhiheted, hogy nem fabatkába szedték be egymástól a fejedelemségek és királyságok. Szerintem hagyjuk a jegybankokat, mert az olyan téma ami messze meghaladják a képességeidet.
2017-06-23 15:51:15
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15616
Nem értem a kérdésed. A hozzászólásom melyik részéből derül ki, hogy ellene vagyok a "semmiből" történő pénzteremtésnek?
2017-06-23 15:45:15
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15614
Eddig is tudtuk, hogy neked csak a TE életed fontos...
2017-06-23 15:41:47
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15613
Már hogyne lett volna defláció folyamatosan. Az arany kitermelése nem tudta követni a gazdasági javak növekedését a történelem folyamán, ezért egyre többet ért az arany. Az államok folyamatosan cserélték le az aranyérméket amik egyre kevesebb aranyat tartalmaztak, volt olyan magyar király aki kb 30 éves uralkodása alatt 7-szer cserélte le az arany pénzt és mindig kisebb lett. A lakosság meg folyamatosan vagdosta le az érmék szélét így téve félre aranyat visszaszolgáltatásnál. Ezért van, hogy szinte lehetetlen olyan középkori magyar érmét találni amelyik nincs körbevágva. Az új világ felfedezésénél alakult ki infláció a rengeteg Európába hozott arany miatt. Jegybank legjobban arra figyelnek oda, hogy elkerüljék a deflációt és hiperinflációt, nem véletlen vágták mínuszba a kamatot és kezdték el önteni a piacra a pénzt. Azért alapvető fogalmakkal tisztában lehetnél. Mert az aranypénzt nem lehet hitelezni? :) Egyes források szerint az évezred elején Rómában a zsidók arany pénzzel hitelezték a szegényeket magas kamatra, innen származtatják az uzsora kamatot. Ráadásul a duplán nyertek rajta a hitelezők, mert magas kamattal kapták vissza a pénzt, plusz a defláció miatt még többet ért a visszakapott tőke is.
2017-06-23 15:25:24
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15609
Hát azért nem mindegy, hogy 100 éves távlatban inflációt hozz a befektetésed, vagy 3% felette ,esetleg 7%-kal. Amúgy a nomiális gdp-t érdemes viszonyítási alapnak tekinteni, ha érdekel Zsidaytól olvashatsz a miértről.
2017-06-23 15:22:41
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15607
Egy azon időben csak 1 nemes fémet érdemes használni fizető eszközként mivel ha fixálták őket egymáshoz akkor az ingadozó kitermelés mennyiség miatt mindig félreárazás alakult ki amit kihasználtak az hozzáértők. Ha érdekel olvashatsz sokat a témában a neten.
2017-06-23 15:12:59
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15600
Fájt a tegnap neked írt hozzászólásom? :) Ha nem tűnt volna fel nem én kezdtem és nem is én írtam a legtöbbet a témában, hanem a kis cimborád, de persze az nem zavar. Nem is vártam tőled többet a sima képmutatástól. Amúgy meg madarat tolláról embert barátjáról.
2017-06-23 15:09:36
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15595
Igazad van teljesen és sajnos én is részt veszek ebben azzal, hogy etettem a trollt.
2017-06-23 15:08:10
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15594
Liberális gazdaságpolitika? Nem tudom amiket felsoroltál mitől szabadelvű intézkedések.
2017-06-23 15:06:10
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15593
Az megvan, hogy mielőtt nem voltak jegybankok folyamatos deflációban élt a világ 1-2 esetet kivételével. Az arany is pont annyira érték, mint az általad lenézett papírfecnik, a feléjük támasztott hitt ami értéket add nekik. A világ változik, évezredekig az állati és emberi erő adta a munka nagy részét, ma már elenyésző része a munkának. Persze lehet vissza fog jönni újra az-az idő, kb akkora eséllyel jön vissza az arany meghatározó szerepe a világgazdaságba.
2017-06-23 14:58:44
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15590
XX században épp csak verte az inflációt az arany, a kötvényekhez és részvényekhez képest meg sehol nincsen hozamban. Persze ki lehet fogni jó beszállókat, de az kőkemény spekuláció és veled az a baj, hogyha 100000$ lenne az arany akkor is azt mondanád, hogy azt kell venni, mert a bűvkörében élsz.
2017-06-23 14:55:27
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #15589
Azért a vasbetont ne hasonlítsuk egy fa, vagy fém könnyűszerkezetes házhoz, mert jelentős különbségek vannak. A betonnak jobb a hőtartása, ezért hatékonyabban tartja a meleget és hideget aminek megvan az előnye és hátránya is, akinek nincs sok pénze fűteni és hűteni annak ideális, a könnyűszerkezetest viszont könnyebb gyorsan lehűteni és felfűteni, viszont a hőmérséklet fenntartása energia igényesebb. A vasbeton nem bírja a földrengést, mert rengésnél a vasszerkezetet mozgás közben eltöri a beton, tehát Kaliforniában ne vegyél ilyet :D.

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE