mage

Regisztráció: 2014-01-20 20:58:28

Hozzászólások száma: 2 057

Utolsó hozzászólás: 2020-06-07 20:42


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Zwack részvény 2020. 06. 07. 20:42
Ne is mond, tegnap sikerült annyit inni, hogy lesz vagy 2 hét mire kipihenem :(.
Zwack részvény 2020. 06. 05. 15:29
Van azért pozitív olvasata is a 300Ft-os osztaléknak. Azok akik nem TBSZ-en tartják kevesebb szja-t kell fizetniük, ráadásul csak 2022-ben kell azt a keveset is befizetni :).
GSPARK 2020. 05. 28. 10:02
Legalább tudunk majd kitől olcsón venni :). 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 20. 22:03
Én amúgy pont tudok egy projektet ahol van csökkenés tavalyhoz képest :). Nyilván nem is véletlenül, ha minden jól megy jövőhéten utána is járok, megnézetem a szerződést ügyvéddel, mert elég nagyot csúszott a projekt elvileg halálozás/öröklés miatt. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 20. 21:58
Ahogy előbb írtam, idő oldalon veszteség/csökkenés/amortizáció (ami nem azt jelenti, hogy kárba ment, hanem, hogy csökkent a még szabadon "eltölthető/elkölthető" ideje), mert véges, pénz oldalon nyereség. Nem értem mért számítana, hogy élvezte vagy sem, pénzt kereset vele amiért az idejét adta, van aki imádja a munkáját, de attól még az ideje megy vele.
Valójában 3,333...% most rajta a viszonylag biztos hozamod, ha ugyan annyiért adod ki mint 5 éve. Persze ehhez még hozzáadódik a a jövőbeni érték növekedés, de azzal nem számoltam az előbbi példában, mert a hozzászóló se számolt vele és az éves szinte jelentősen kilenghet és nehezen számítható.
Persze, hogy nem kell szomorúnak lenned, sőt légy boldog, mert jól fektettél be. Lehet következő 5 évben is 3x fog, de attól még számoljunk jól. Az otp tavaly több osztalékot fizetett, mint amennyiért 1996-ban bevezették, de akik akkor jegyeztek és még tartják nem hiszem, hogy úgy számolnak vele, hogy évi 180%-os hozamuk van csak az osztalékból mert ezáltal nehezen összehasonlítható más bank részvényekkel. 
Visszakérdeznék: Ha mondjuk azt otp 9% osztalékot fizetne a mostani árához képest a következő 10 évben és évente ugyan annyival menne fel a részvény ára, mint amennyivel a példában szereplő lakásod ára akkor nem cserélnéd le a lakásodat otp-re, mert a 5 évvel ezelőtti tőkédre 10% hozamot kapsz? :D
Én a lakásaimat úgy adom bérbe, hogy szerepel a szerződésben az éves inflációs növekedés. Így nem kell alkudozni és az időm se megy vele, meg így mindenki számára egyértelmű, nincs kiszolgáltatottság a bérlőmnek se. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 20. 21:33
Idő oldalon költség, mivel az véges, számszerűsíthető, behatárolható. 
Egyébként rosszul értelmezed amit írtam. 3 millióért vette, ráköltött 3.5 milliót, tehát 6.5 millió pénze ment el rá, ér 12-13 milliót a ház, tehát 5.5-6.5 millió értéket hozott létre a rá szánt idejével. Ha mondjuk 1000 órát ment el a kiválasztásra, megvételre, felújításra, bérbeadásra, stb, akkor óránként 5,5-6,5e-ért dolgozott ezen a befektetésen. Az lényegtelen, hogy ezt mennyire élvezte, az érték létrejött, adott időt elhasznált. 
Ha pénzt keres valaki azzal, hogy FB-ozik, vagy TV előtt ül akkor adjuk azt is hozzá a fizetéséhez.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 20. 19:56
Fogok vásárolni, ne aggódj. Én nem csak okoskodni szoktam, hanem cselekedni is :). 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 20. 18:06
Ügyes vagy, de te is a szokásos hibákat követed el. Amit beleraksz munkát nem számszerűsíted. Lényegtelen, hogy szívesen csinálod, kitelik az idődből, akkor is számolni kell vele, mert időt töltesz vele (szabadidőd terhére csinálod).
Hozamot az alapján számolunk, amennyit ér az ingatlan (nyilván ezt nem minden esetben lehet könnyen számszerűsíteni pontosan). Ha 1990-ben csinálod meg ugyan ezt akkor az egész móka lehet kijött volna 650e-ből, de akkor most meg éves 140% hozamod lenne a számításoddal.
Tehát mindig jelenértéken érdemes hozamot számolni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 20. 17:42
Akkor hol keresem az esést? Amit jó áron raknak fel lakást 1-2 napon belül törölnek a hirdetési oldalról és ha vissza is rakják kicsit drágábban akkor is ismét törlik 2-3 nap múlva és nem kerül ki többet.
Egyébként meg 5-10% árat emeltek idén is, ha felment az alku 3-5%-ról 10-15%-ra akkor is a tavalyi árak vannak.
De szívesen veszem a te segítségedet is, kérlek linkelj lakásokat amiknél lehet 15-20%-ot alkudni. Ha megtetszik a lakás akkor lealkudhatsz nekem 20% és kapsz tőlem egy 100-t 10-100 perc munkáért.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 19. 21:28
Légyszíves mutass már nekem olyan lakásokat Debrecenben amiknek 20% esett az ára, mert én évek óta követtem az árakat és 10% esést nem látok a tavalyi árakhoz képest. Debrecenben komoly beáramlás van a környező településekről és egyre több a külföldi is. Nekem eddig 8 bérlőm volt ebből 1 volt debreceni a másik 7 nem is jelentkezett be Debrecenbe.
Belvárosban azért látsz sok kiadatlan üzlethelyiséget, mert a civisház adja őket bérbe ami városi tulajdon és kitartják az árakat, nekik nem gond ha nincs kiadva. Ráadásul vezető politikusok érdekeltek a fórum bevásárlóközpontban, tehát érdekük, hogy ne legyen olcsón kiadó üzlethelyiség a belvárosban.
Debrecen és Szeged az a 2 város ami se Bécshez, se Pesthez nem esik közel és van esélye a túlélésre, nem véletlen, hogy ebben a 2 városban magasak az ingatlan árak. Én amúgy Debrecenre fogadok.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 04. 29. 21:43

Ismerősöd ezt a lakást árulja Debrecenben? : https://ingatlan.com/31449623
Mennyit ér az OTP? 2020. 04. 13. 21:24
Kutatók nyilván dicsérik a saját portékájukat, de én az autóneppernek se hiszem el, hogy sose volt törve és 10 év alatt a német tulajdonosa csak 50000Km-t rakott bele az eladni kívánt autóba.
Én nem vagyok virológus, de abból indulok ki, hogy nyilván van egy adott számú kutató akiknek ez a területet ezek most nem 5-10 vírusra fognak fókuszálni, hanem 1-re és plusz pénz kerül a rendszerben, de nem lehet minden fáról egy új szakembert leakasztani. Azt látom, hogy nagy az iparkodás és gyanúsan ki akarják hagyni az állatkísérleteket, de az emberei kísérleteket nem tudják felgyorsítani, ráadásul mivel az emberek nagy része tünetmentes és az se világos, hogy ezeknél a személyeknél mennyire tudják kimutatni egyáltalán a vírust emiatt nagyon hosszadalmas lesz a kísérletezés, aztán ha valamelyik szer használ is akkor azt kell majd vizsgálni, hogy milyen mellékhatások lépnek fel és milyen gyakorisággal, aztán milliárd számban le is kell gyártani. Nem véletlen, hogy független szakértőtől még nem hallottam idei évet bemondani, sőt inkább jövő év végére várják, ha minden jól megy. Az meg, hogy kész a vakcina nem egy nagy durranás, ha fogsz egy adag vírust és jól felforralod (elpusztítod) az is egy vakcina, csak manapság már inkább a vírus részeket adunk be az embereknek és várjuk a csodát az elterjedt.
Mutálódásba nem mennék bele, mert az tényleg csak egy extra pesszimista feltételezés volt a részemről.
Azt, hogy a vírus ne tudjon kötődni a sejtekhez nem vakcinával oldanák meg, hanem gyógyszerrel, ahogy tették azt az eboláhnál. A vakcina minden esetben az immunrendszer képezi ki arra, hogy felismerje a vírust (esetleg baktériumot) és megtámadja és én éppen ebben látom a problémát, nagyon hosszú a lappangási idő és nagyon hosszú a betegség lefolyása. Tehát úgy gondolom az immunrendszer nem igazán ismeri fel a vírust és akkor csak egy darabkáját mért is ismerné fel? Ezt nem érzem egy könnyű menetnek.
Ne felejtkezünk el arról se, hogy nem sikerült vakcinát csinálni évtizedekig olyan komoly betegségekre se, mint a malária, ebola és HIV, vagy SARS és MERS-re (korona vírusok). HIV-re 40 év alatt sikerült olyan gyógyszert csinálni ami annyira elnyomja, hogy nem alakul ki az AIDS. Gyógyszerekbe ezért is hiszek jobban, mert nagyobbak a kapacitások, csak össze kellene dobni 100 milliárd $-t amit az eredmények függvényében osztanának szét a gyógyszercégek között, mert akkor tényleg megmozdítanák a kapacitásaikat. Viszont a gyógyszerekkel az a baj, hogy azért közel se tökéletes a hatékonyságuk. Vakcinánál azért 90% felett szokott lenni a hatékonyság és ezzel meg is van a nyájimmunitás.
Azon meg még én is agyalok milyen hatással lesz a bankorra és otp-re. Holnap ha nem felejtem el írok is az otp-s tapasztalatomról. 
Mennyit ér az OTP? 2020. 04. 13. 17:55
Hát szerintem nem az a pesszimista verzió, hogy csak az év végén lesz vakcina. Ez kb a legoptimistább verzió.
A pesszimista verzió szerintem az, hogy soha vagy csak évtizedek múlva lesz vakcina és olyan gyógyszer se lesz ami jelentősen csökkenteni tudja a halálozást. Ez esetben a nyájimmunitás fog védelmet jelenteni idővel. Kivéve, ha az extra pesszimista verzió jön miszerint tovább mutálódik a vírus rossz irányba és a sars, mers 20-30% halálozás arányát fogja hozni, nem a mostani 0,5-2%-ot.  
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 04. 11. 22:05
Nem tudom mi áll a szerződésben, de mielőtt elkezdesz alkudozni, nézd meg, hogy meddig szól a szerződés, mennyi a felmondási idő, stb. Ha 80-90e most a környéken egy ilyen lakás akkor nyugodtan próbálkozz 80e-rel, max megállapodtok 90e-ben, vagy költözöl máshova. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 04. 11. 21:58
Nem tudjuk, hogy él-e a szerződés. Mintha azt írta volna, hogy 1 éve bérli, tehát lehet pont lejár. Ha meg határozatlan időre szól akkor, ha nagyon a piaci ár felé megy a bérleti díj akkor szerintem lehet kérni a csökkentést. A bérbeadó is jobban jár, ha csökkentenek és marad a jó bérlő, mintha lelépne, mert két házzal arrébb 30e-rel olcsóbban tudd bérelni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 04. 11. 21:55
Akkor mondhatjuk, hogy azért elég jól éltek. Nekem is van ismerősöm akik az aldis facsart narancs levet szeretik 600Ft/literért, tescoban meg nem ússza meg a bevásárlást 50e alatt, pedig alig vesz húst :). Mindenkinek megvan a hobbija, ti jókat enni szerettek és nem is sajnáljátok rá. :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 04. 11. 17:03
Hogy áll össze ez az évi 6M (havi 500e) költés? Mert elég soknak tűnik, ahhoz képest, hogy nincs káros szenvedélyetek, se étterem, se kocsi, se gyerek. Drága kajákat, italokat fogyasztotok, költséges hobbi? Mennyi ebből a nyaralás? 
OTP részvényesek ide! 2020. 04. 04. 17:43
Tudtommal a 700 milliárdban benne vannak az otp külföldi leányai is. Ha jól emlékszem az MNB fel is vette, hogy azt nem kéne bele számolni, csak utána el lettek kussoltatva, mert médiában minél nagyobb összeget kell mondani, hogy könnyebb legyen a gyűlöletkeltés. 
Masterplast 2020. 04. 04. 17:34
Nagyon szép gondolatok, csak ott áll földbe az egész, hogy eddig az volt a céljuk, hogy nőjön a közkéz és amúgy is övék a cég több, mint 50%, tehát nem tudják őket "felvásárolni".
GSPARK 2020. 04. 02. 15:57
Talán Surányi vette fel már itthon is, hogy 90% adót kellene kivetni jelen helyzetben az osztalékra. Jövőhéten okosabbak leszünk, ha Orbán bejelenti a "giga" csomagját. Biztos ami biztos mielőbb ki kéne fizetni azt az osztalékot, mert erősen kétlem, hogy a fidesznél lesz annyi eszük, hogyha valami ilyesmit bevezetnek akkor a sit-eket kihagyják belőle. 
Mindenesetre közgyűlésen kellene egy olyan pont is, hogyha megadóztatják az osztalékot, vagy betiltják a kifizetését akkor jöjjön mégis csak a saját részvény vásárlás.
Mondjuk, ha szja-t emelik meg, nekem az nem oszt nem szoroz, csak félek, hogy akkor vissza fogják vonni az osztalékot, mert a hold, aegon és Bojárék nagyot buknának rajta.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek