A Vezetői Részvények elveszítik szavazati jogukat, ha a Társaságban, mint
céltársaságban, nyilvános vételi ajánlat útján egy ajánlattevő megszerzi a törzsrészvények
egyszerű többségét és a Társaság Igazgatótanácsának a vételi ajánlattal kapcsolatos véleménye
a vételi ajánlat elfogadására irányuló javaslatot tartalmaz. A szavazati jog az Igazgatótanács
vételi ajánlat elfogadására irányuló javaslata nélkül is megszűnik, amennyiben a nyilvános vételi
ajánlat szerinti felvásárlási ár minimum 15%-al meghaladja a Vezetői Részvény Program által
definiált Valós Nettó Eszközértéket."
www.graphisoftpark.hu/system/files/GSPARK_Eloterjesztesek_2014.06.19.pdf
Tudom túl általános lesz ,amit írok,mert nem néztem utána,de emlékeim szerint pár éve volt egy közgyűlés,ahol a Concorde javaslatára bekerült napirendi pontként,hogy milyen áron/milyen feltételek mellett lehessen fel/kivásárolni a céget.
Az alapkezelő ingatlan portfoliót vesz. Ebben az esetben megveszi a céget, kivezeti a tőzsdéről és üzemelteti az épületeket a meglévő alapkezelős gárdával. Mivel ezt kb 2%-os hitelből tőkeáttételel is meg tudja venni és 7%-os az irodapiaci hozam, ezért ki fog jönni a matek.
A szoftvercég nem volt Gábor saját "gyermeke"?
Nem hiszem én sem, hogy felvásárolnák. Bojár jól vezeti, ez az ő gyermeke. Az alapkezelők jó befektetéseket keresnek, és nem menedzselni akarnak vállalkozásokat.
Én nem akarok meggyőzni senkit, de úgy tudom volt megkeresés Bojár Úr felé. A 3500+ os ár nem biztos, hogy mindenkit visszatart, főleg, hogy pl. az ingatlanalapok -a tőkebeáramlás miatt- vásárlási kényszerben vannak...
Bojár mellett a CD és az Aegon is komoly pakkal rendelkezik (közösen vagy 55%), én sem látok most reális esélyt a felvásárlásra.
A lakás hasonlat érdekes, én privát lakáskiadásnál beker árra vetítve minimum 10%-os bruttó hozamot várok el.
Ha jól gondolom ez a GSPARK-nál a 2015-ös éves jelentés alapján számolva:
Éves bruttó bevétel: 9.484 e EUR az ing. beker értéke 60.252 e EUR, ami 15,74%.
Ez szerintem nagyon jó.
Nyilván ettől nagyon messze van a tényleges kp termelés, mivel elszámolják az üzemeltetés, működtetés költségeit, kamatokat és az amortizációt is.
Az adózott eredmény 2.979 e EUR volt, ami az ingatlan beker árra számolva kb. 5%.
Nyugdíjas kor nem biztos, hogy sikerülni fog. Több éve követem a Parkot és pár hónapja van egy egyre erősödő érzésem, hogy az elkövetkező 1-2 évben felvásárolják.
Ahogy Buffet mondta, nem részvényt, hanem céget veszünk. Én nem szándékozom eladni a GSP pakkomat. Nyugdíjas koromra egy pénzgyár lesz. Mintha lakás lenne kiadva, csak nem kell a tróger bérlőkkel, felújításnál a tróger mesterekkel kínlódni. (Hülyeségek, pl mi lesz ha...ledobják az atombombát Bp-re, stb, nem érdekelnek)
Új fejlesztés a déli fejlesztési területen
A 2016-ban felmerült újabb bérlői területnövekedési igényeket és a Graphisoft Park gyakorlatilag teljes
kihasználtságát figyelembe véve a déli terület fejlesztésre előkészített részén megkezdtük egy újabb, mintegy 12.000
m2 alapterületű iroda épületsor és 450 gépkocsi befogadására alkalmas mélygarázs építését. Az épületek átadására
várhatóan 2018. első negyedévben kerül sor. A négy blokkból álló épületegyüttes egyik 3.300 m2 alapterületű
blokkját az SAP veszi bérbe, míg egy másik, ugyancsak 3.300 m2-es blokkjára bérleti opcióval rendelkezik.
Mindezek eredményeképpen a fejlesztések befejezése után 2018-tól a Graphisoft Parkban összesen 73.000 m2
iroda, labor és oktatási terület, valamint 2.000 gépkocsi elhelyezését biztosító felszín alatti garázs áll majd a bérlők rendelkezésére.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?