Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
papafilip ma, 12:12
Előzmény: #114198  Zedisdead
A két vezető Interim és keresik a következő főnit aki szerintem nem közülük kerül majd ki, mert akkor már megválasztották volna annak, kíváncsi vagyok kit találnak majd Gelsinger helyére.
Én még nem mondanék ítéletet és továbbra is azt gondolom, hogy 2-3 éves távlatban akár majd még jó is lehet, de jövőre már látszania kell pozitív jeleknek, akkor is. Egyetértek, hogy nincs kielégítő infónk arról, hogy állnak, szóval itt most nagyon nagy a rizikó, van most sokkal jobb választás befektetésnek.
mereszZenesz ma, 11:50
NatGas longot egyelőre nem ekll erőltetni mert  :   "  Jan nat-gas prices on Tuesday settled sharply lower for a second day and posted a 2-week low.  Forecasts for warmer temperatures in the eastern US that will curb heating demand for nat-gas are weighing on prices.  "
Zedisdead ma, 11:24
Előzmény: #114197  DavidCamp
Két dologban kéne sztem nagyon gyorsan eredményt felmutatni. Az egyik a chiplet design, a másik az EUV high NA technológia. Sajnos nulla infonk van ezekről, hogy hol állnak és Gelsinger track recordja nem túl meggyőző. Két pénzügyi / kerekedelni vezető, meg jó eséllyel egymás fúrásával fogja eltölteni az energiája jó részét, nem a tech problémák megoldásával. 
DavidCamp ma, 10:17
Előzmény: #114135  matatakakiba
Sztem az intelnek vége. Egyszerűen lemaradt a K+F vonalon. Amit írtál az egy mellékvágány. Elvesztették a dominanciát!!!!!!! 
pomperj
pomperj ma, 09:34
CF, special situation
Az orias mutragya gyarto kitort a 2 eve tarto korrekcios idoszakabol.
AZ arbevetel a nyomott eddigi arak idejen 6Mrd korul, a profit negyedevente 1.60$/sh korul stabilan 
jon, PE=94/6.4= 14 volt,   es van 2.2% osztalek. 
DE a Q2 profit nagyon baratsagos meglepetesre  2.30$/sh, (Q3 visszaesett 1.30$-ra)
de jo esely hogy  a Q2 profit  szint marad, ahogy az arakbol  sejteni lehet, akkor a profit jovore 
kozel EPS=9-10$ savba ugrik fel.
.
A mutragya kereslet vilagszerte javulo, az arak is elkezdtek emelkedni (NG alapanyagbol),
es a kitores technikailag  is  jo kilatasokat sejtet a kovetkezo honapokra.
.
https://imgur.com/a/VDy2RHT
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Előzmény: #114192  Zedisdead
bukoban a magasabb, azaz veteli ar
terelemel ma, 09:11
Előzmény: #114184  Bandita
Nem ott vagyok, ahol vagyok, buszken hirdeti 25000+ stock, stb,  de ilyen "alapveto" dolgokat nem hoz ki
Zedisdead ma, 08:33
Előzmény: #114192  Zedisdead
Igen, bukó pozinál az eredeti ár a beker ár, nem a dec31 záró.
SZJA 67/B 
(9) *  A lekötési időszak megszűnését, a lekötés megszakítását követő időszakra tartós befektetésből származó jövedelem az adott szerződés alapján nem állapítható meg, a megszűnés, a megszakítás napját követően keletkező tőkejövedelemre – jogcíme szerint – a rávonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni azzal, hogy a) ha betéti kamatjövedelmet kell megállapítani, a lekötési hozam részeként figyelembe vett betéti kamatkövetelést figyelmen kívül kell hagyni, b) ha a jövedelmet szerzési érték figyelembevételével kell megállapítani, a megszűnés, megszakítás napján irányadó szokásos piaci érték, illetve a megszerzésre fordított összeg közül a nagyobb vehető figyelembe,
Forrás - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!
Zedisdead ma, 08:27
Előzmény: #114191  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
a bukóban lévő pozikon is, vagy csak a nyerőkön lesz az utolsó napi záró a beker? 
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Előzmény: #114189  Zedisdead
utolso napi zaro ar lesz a beker ar a normal szamlan, ha nyersz rajta, akkor 15% ado es barmikor kiveheted
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Előzmény: #114182  Bandita
premarketben mar eljutott hozzam az ujabb Trump Jr. hir, de addigra nagyot ment es nyitas utan fel napig esett. szeretek egy nappal hir elott erkezni, eddig ez bejott parszor, kivarom a kovetkezot :)
Zedisdead ma, 08:07
TBSZről tudja valaki, hogy a kifutó 2019 es esetén, ha átrakom normál számlára a rvket, mert ingatlant akarok venni egy évn belül, akkor a beker ár mennyi? ami eredetileg volt, vagy a TBSZ megszünésének napjának beker ára?
pomperj
pomperj ma, 07:47
1)SPY daytrade
A  tegnap elotti 6053 csucs   lehet (v), csak nem tudom milyen fokozatu es hogyan illeszkedik be
az egesz szerkezetbe. 
Ha igy van, akkor 15min charton tegnap  egy a-b-c korrekcionak kellett elkezdodoni, aminek ma 
a nyitastol  a (c) szakasza  kellene kovetkezzen. Meglatjuk.
A 60min charton meg egy extended rallynak kellene kialakulni, miutan ez a korrekcio kesz lesz.
.
https://imgur.com/a/9hGYdLz
.
2)OIl
az OPEC az uj decemberi ulesen a napokban  elott ronda dilemmaban donthet. 
Eddig 2.2mbpd csokkkentessel  tudta nehezen fenntartani  a mostani  70-75$ savban  a Brent arat.
Ha most emeli a termelest, akkor lenyomja az arakat. Ha meg fenntartja a termeles korlatozast, akkor 
 agodhatnak: piacukra benyomulnak a nemzeti olajcegek, akik  probaljak elvenni toluk a piacukat.
A chart a tegnapi eles  felpattanassal azt jelzi, hogy most  nincs esesi  momentum lefele,
es kicsivel megnott a bullos folytatas eselye.
.
https://imgur.com/a/w92gwNa
.
3)Korea
A haborus szuksegallapot-hirdeto politikusok kicsit megrangattak a Koreai es  Azsia piacokat 
es devizakat,  de a parlament ellenallt, es  talan mar mulik a hiszteria.   Mo-on maradt.
,
4)India 
A NIFTY novemberi (iv) melypontja ota szep wave(v) rallyba kezdett. Uj ATH-ra varhato.
https://imgur.com/a/1rX7nmo
vaczak ma, 01:00
Előzmény: #114186  Kapzsidözsi
Ehhez a "hype, pump and dump" részvényekhez sokkal jobb idegek kellenek, mint amivel én rendelkezem. Amikor láttam, hogy "halt" van a kereskedésben, és lehetett tudni, hogy pozitiv a hir, simán dobnom kellett volna bukóban a drónos részvényeimet, aránylag kis kockázattal lehetett volna akár több ezer PSQH-t venni rövid trade-re, bőven behozva a mai nem realizált veszteséget, de tudtam, hogy a 150-200 darabos ugrálós csomagom követése is ledarálhat, de azt még tudom úgy kezelni, hogy nem fut szanaszét tőlem az összes családtag. 
Kapzsidözsi ma, 00:10
Előzmény: #114176  vaczak
Az a baj, hogy én azt látom hogy tényleg a körülményekhez való legjobb alkalmazkodás hozza a legtöbb anyagi hasznot és nem a tankönyvszagú kőbe vésett szabályok... és ez nem csak a tőzsdére hanem az élet sok más területére is igaz..
Kapzsidözsi ma, 00:06
Előzmény: #114168  vaczak
Már rég megtanultam hogy lefelé "no fear" (nem stoppokkal kiszállni)  , felfele meg "no greed" (ami elég az elég.)--- nekem eleddig ez bejött, persze a profik nem ezt tanítják..tudom.
Bandita kedd, 23:22
Előzmény: #114183  terelemel
Miért nem jó ibkr?
terelemel kedd, 22:35
Előzmény: #114182  Bandita
Ja csak kb egyiket sem tudom venni :(
Bandita kedd, 22:19
Előzmény: #114181  vaczak
Csak ezekre kell figyelni, akinek van hozzá idegrendszere. 
Robot ebből kimaradtál vagy tartod a némaságot?:)
vaczak kedd, 21:55
Előzmény: #114180  Bandita
És még mennyi ilyen korrupciószagú felhúzás lesz az újabb Trump érában.... Ezek után az öreg szerintem végképp licitre bocsátja majd, hogy melyik cégről twitteljen. 

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek