Jól sikerült az Alibaba negyedéves jelentése. A bevétel 247,76 milliárd jüan lett a várt 245,18 milliárddal szemben, míg EPS soron 19,26 jüant ért el a cég a várt 16,26 jüanhoz képest. A decemberi kínai újranyitást követő gazdasági felpattanás és fogyasztásnövekedés a cég várakozása szerint a következő időszakban is folytatódni fog. Ráadásul a most publikált számokban az újranyitás hatása még nem teljes mértékben tükröződik, az elemzők arra számítanak, hogy az előttünk álló negyedévekben gyorsabb bevételnövekedés jöhet, ahogy ennek hatása teljes mértékben érezhető lesz. A részvény árfolyama végül 0,6 százalékot esett. Forrás: Equilor START hírlevél. Szóval amúgy nem lenne a céggel nagy gond, csak szerintem megint a politika kavar be, ez a kínai potenciális fegyveradás az oroszoknak, és ezáltal a további nyugat-kínai feszkó növekedése az ami hangulatilag egyre vacakabb képet fest.
A vártnál erősebb CPI (és PCE, ma kiderül?) adatok miatt februárban újra elkezdtek emelkedni a kamatok (ez látszik pomperj 10Y grafikonján is). Szerintem benne van egy újabb csúcs, ha a FED-nek rá kell tennie még egy-két 25 bázispontos emelést arra, amit a piac most áraz. Tegnap az eurozóna infláció is erősebb lett a vártnál, eközben most jött ki az adat, hogy a német GDP gyengébb a vártnál. Mondom én, hogy stagfláció szaga van a dolognak.
Jo reggelt! Ez a SOUN elkepesztoen nagy szemet mutatvanyt muvelt tegnap. Nagyon latszott, hogy nem szeretnek 4 felett latni meg. Opcios pentek jon, max pain hogy hogy nem pont 4 dollar. Van nekik egy shelf offering, szerintem abbol dobtak ki 10-20 millio darabot ra a piacra, rogton amint ujra megjott az erdeklodes a szektor irant. Valoszinuleg le volt szervezve, 3.6-ig bent allt a vevo 10-15 millio darabbal vetelen. RItka gusztustalan jatszma volt. Ami viszont erdekes: long legged doji lett a tegnapi gyertya, aminek utana kellett neznem, hogy mit jelent. Gondolom sokan masok is felcsaptak a chart elemzo konyveket. Elvileg nagy bizonytalansagot mutat, de a hosszu kanocok miatt inkabb azt jelenti, hogy nagy ero van benne es altalaban ezutan emelkedes szokott jonni.
Az uj lakásépítések elkezdése nyár eleje óta zuhan már pre covid szintek alatt van. A mortgage kamatok novemberben tetőztek azóta a hitelkerrslet berogyása miatt beestek a hosszú hozamok. Ez okozta az invertált hozamgörbét ami után 6-12 hónappal recessziónak kéne jönni de egyelőre semmi jele.
Szerintem kozel lehet egy kisebb fordulat. A mai beleadas szerintem azert van mert sokan nem akarnak kockazatban maradni Xi megnyilvanulasa idejere. Szvsz trade-re is jo es swingre is lassan jo kene legyen. Ma is vettem egy kicsit 93-on.
SPY megvan a (iii) vagy (v)=(1) alja, lasd elozo chart, es elkezdodott a (iv) vagy (2) felkorrekcio. Az SXXY pozitivan divergal, VIX is csokkenobe fordult, szoval tovabbi emelkedes a valoszinu.
Azert az atlagos mortgage kamatok az USA-ban mar baratsagtalan 6.5% korul jarnak, a FreddieMac mai jelentese szerint. A hitelkerelmek szama meg -18%-al esett egy het alatt, kozben a mortgage kamat egy het alatt +0/2%-al nott. . Osszehasonlitrasul, a 10Y treasury yield 3.92%, ez is eleg meredeken megy fel. , http://keptarhely.eu/view.php?file=20230223v02xwvmum.jpeg , Egyaltalan nem biztos, hogy a 10Y hozam csucsa, ahogy eddig vartak, a 6.0-6.5% savban lesz a top. De mar ebben az esetben is ujabb 2.0 - 2.5%-al mehet feljebb a mortgage kamat. Az nagyon orrba fogja vagni, nemcsak a lakasepitest. hanem mindent es nagyon. Mert ilyen eladosodottsag + kamat mellett a lakas/haz fizetesen kivul semmire nem marad penz.
Az ingatlan szektor USAban már kb ősz óta szenved az új ház építések már beestek, úgy tudom. Mégis van meló, valszeg a még mindig laza költségvetési és monetáris politika és a deglobalizáció miatt.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.