Be is fog, ebben ne legyen kétséged. Kinyírják teljesen. 7,3 talán majd fogja. Amúgy nonsense, hogy másfél hónap alatt valaminek lefeleződjön az árfolyama, miközben a következő évekre tele van megrendelésekkel. Mondanám, hogy pont ezért nem aggódok, de hazudnék, mert most már tényleg aggasztó a helyzet. Jelentős mennyiségű RIG-em van pillanatnyilag.
Rartok tőle, hogy ez nem előny hanem hátrány. Már premarketben több mint -3%. Na mindegy, ez van. Elfelejtem egy időre ezeket a pozíciókat. Az OPEC találkozó meg csak december eleje, ami még 2 hét szopás. Szívás ez most úgy ahogy van, de most már nincs mese, tartom a csomagot.
Ha ez így lesz, nálam elég kemény árakat mutatnak a chartok. Nálam RIG-ben egy nagyobb pánik esetén bőven az eddigi mélypont alá menne az ár (valahol 6.30 közelébe). A mai reakció azért sokat elárul majd.
Sibanye tekintetében érdekelne egy-két kollega véleménye, hogy mit gondoltok róla, főleg fundamentális oldalról, jelenlegi árazása-értékeltsége, várható kifutási lehetőségei. Előre is köszönöm.
Nekem nincs megbizhato GLD-fizikai volumen adatom. De amugy is nagyon volatilis volna. Egyedul Kina PBOC 2016 evben 250 tonnat vet, tartalek novelesre. (lehet, hogy ez azert tolta akkor az arat a 2016 rallyban) Ha Pl. a Kinai PBOC vesz, vagy az Orosz allam elad nekik, az nagyon megtolhatja a volument, de nem mozgatja az arat. Evi 2500-3000 t total forgalom eseten, egy 100t mennyiseg mar oriasi volumennek latszik abban a honapban. Szoval, nem gondolok nagy jelentoseget a volumen kiugrasnak.
Annyira éreztem a múltkor, hogy az olajosokból ki kellene szállni, de mindig az értékeltségük jutott az eszembe. Olaj támaszánál még rá is vettem a RIG-re. Kár volt, mert tartós olajárnál ezek a cégek gyakorlatilag 3-7 év alatt csődbe mennek. Azért lesz még erős felfelé hullám is, amikor a RIG és akár a Noble is nagyobbat fog emelkedni.
Nos, nem vagyok se Tőzsde oktató se önjelölt guru, akinek hitelességre volna szüksége...megláttam, bedobtam ide, ha érdekel valakit utána járhat jobban...részemről a téma lezárva.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.