Én azért vagyok pesszimista, mert a fő indexek (XLE, OIH) és az összes szervizes kritikus szinteket törtek a napokban. Nem hiszem, hogy a RIG egyedüliként ennek ellen tudna állni. Itt 11-11.30 között eldől.
Az urán is emelkedik, ennek ellenére a Cameco is esik. Összefoglalva az aranybányászok kivételével szinte mindenből ki kellett volna ugorni. A BYD azonban kezd jól kinézni. Ha nagyon beesne, akkor abból hosszúra vennék.
A menyasszonyom kedvenc sorozatából idézve: "Eljön a pillanat, amikor az egész már nem játék, és akkor vagy teszel egy lépést előre, vagy hanyatt-homlok elmenekülsz. Elfuthatnék, de az az igazság, hogy tetszik a csatamező." (Grace klinika) :D . https://invst.ly/8z0ki
Arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz akkor, ha a RIG hoz egy konszenzus alatti eredményt, már pedig a magas költségek miatt ennek van esélye, és még közben az olaj ára és a piac is jelentősen beesik. Korábban ugye a RIG és az olajosok bull piaca egy általános nagy bull piacon jött létre. Most meg minden ellene szól. Brent korrekciós szintek: 23,6%-os 72,72 USD; 38,2%-os 64 USD; 50%-os 56,95 USD; 61,8%-os 49,9 USD. Az emelkedő trendcsatorna kb. 64 USD-nál lenne, tehát van hová esni. Az olajban az eddigi kéthullámos emelkedés azért elég sovány lenne, ha ennyi lett volna a vége.
Kíváncsi vagyok RIG meddig bírja 11.30 fölött. OIH tegnap átvitte az emelkedő támaszt, ma töri a tavaly augusztusi lokális mélypontot. SLB brutál leszakadt, ma DO is töri az emelkedő támaszt. Akinek van RIG, legyen óvatos!
Azt viszont ne feledd ha leallnak, utana akar lassithatjak ill. visszavaghatjak a QT programot, az pedig jelentosen belekavarhat ebbe a zavaros vizbe. (nem mondom hogy igy lesz,de meg ez is elofordulhat) Igy en remenykedem, hogy a decemberi kamat donto ulesig az amcsi indexek nem esnek a csucsrol tobbet mint 20-25%; az folott mar a FED valtoztathat allaspontjan.
Az, hogy a FED megall, az mar nem fog szamitani. Most meg azt gondoljuk, hogy fog, de addig hangsulyossa valnak a globalis gazdasagi lassulas jelei, illetve nagyobb hangsuly lesz a politikai bizonytalansagon is.
Törölt felhasználó2018. 10. 24. 17:32
SP500-ban 2690-2530 az utolso bastya; utana nagyon ronda dolgok johetnek. Ha a DJIA esetleg 23000pont ala esne a decemberi kamatemeles elott akkor a FED akar megallhat a szigoritassal!!!
Hat azert nem 1 olyan terseget kellene elso sorban shortra nezegetni ami az elmult evekben meg lett gyotorve. Nezz ra a Daxlira, az europai indexekre, az amcsi indexekre...
Azert az tulzas hogy megvettek, raadasul kedd volt; inkabb ugy fogalmaznek, hogy probaljak a portekat a leheto legmagasabb aron ertekesiteni.A nagyok az elmult 2 negyedevben folyamatosan adjak a rv-ket; a nep meg veszi mert most mar "olcso".... Igy sem sikerult pluszban zarni, az emelkedes es az eses se fuggolegesen tortenik, hanem kisebb nagyobb hullamokban.
1)Igen, az Austral ASX aug.vege ota esik. A napos charton egy igen szep klasszikus 5-subhullamosnak latszo esesi impulzus van. Ami nincs keszen, de mar wave(iv)ben jar. Es meg egy esessel , 5800 ala, nos keszen is lenne. Es indulhatna egy meretesebb fel-korrekcio. Valahogy igy nez ki naposon: . http://keptarhely.eu/view.php?file=20181024v00o0iao.jpeg A hetes chartot most hagyjuk ki az elemzesbol, de egy pillantast erdemes vetni ra: http://keptarhely.eu/view.php?file=20181024v00ox0ue3.jpeg . 2)Hogy mit gondolok rola? Nos, Az ASX lefele megy. Egy esesi period kozepen jar. Az eladasi hullam globalis, mindenhol mashol is gyengeseg van. Az eros Dollar jol fejbe veri a piacokat. Azt gondolom, sokkal tobbet fog esni. Es igen, mostanaban nagyon fontos tavol tartani meg a gondolatat is annak, hogy itt kell megprobalni belevenni. Nem kapkodunk eso kes utan. . Ez a megjegyzes nemcsak az ASX-re vonatkozik. Minden mas reszvenyre es Indexre is.
Van némi igazság abban amit írsz, de ezek a részvények amilyen gyorsan tudnak emelkedni, olyan gyorsan is tudnak esni. én 14 nél kiszálltam és 12, 5 körül van az átlagom. A kérdés nálam mindig az, hogy a RIG lesz-e még valaha(mondjuk 1-2 éven belül) újra 14? A válaszom az: naná. 2019. második negyedév lesz a break out szerintem, de már a mostani eredmény is közel lesz a nullához.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.