Yngwie

Regisztráció: 2009-04-22 11:24:26

Hozzászólások száma: 776

Utolsó hozzászólás: 2019-09-18 13:14


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts 2019. 09. 18. 13:14
Ja és még csak annyi, hogy szinte mindegyik "projekció" tartalmaz egy alt.1 : fel, alt. 2.: le verziót.
Ugyan ki mondta meg 2017 ben, vagy 18 ban hogy a RIG 4 dollár alatt lesz. Mindegyik elemzés az mondta hogy 7 nél volt az alja és hamarosan a 20-as 30-as tartományban lesz. két hete a Goldman az írta, hogy a WTI a 40- 50 tartományban fog mozogni ebben az évben, hétfőn 62 volt. Mostmár 80 dollár lesz az olaj és bla bla, de ha háború lesz akkor meg 100.
Ezek az elemzések a vágyaink kivetülései, amik a múltban bekövetkezett tényeken és a kidolgozott "módszereken" alapulnak, amik, ha nem jönnek be (mert nem jönnek be) akkor újra kell számozni mindent és akkor majd jó lesz.
Financial Forecasts 2019. 09. 18. 12:55
Komolyan mondom az elmúlt pár napban annyi marhaságot olvastam ezzel az egész robbantás témával kapcsolatban, hogy nehéz felfognom, hogy tud így  valaki befektetéseket kezelni felelősen.
Amik még kimaradtak:  szabadkőművesek voltak, zsidók voltak, chart rajzoló robotrepülőgépek robbantak, és a +1 : Amerika valójában Iránnal van csak a szaudokat így akarják legyőzni
Financial Forecasts 2019. 08. 22. 11:06
Kedves Fórumozók!
Bár rendszeresen olvasom az általatok írott bejegyzéseteket, mégis csak ritkán szólalok meg. Most azonban úgy gondoltam, hogy összefoglalom magamban az elmúlt pár év tapasztalatait az olajszektor tekintetében és megpróbálom levonni a szükséges (megfelelő?) következtetéseket.
Először azonban a legfontosabb dolgot rögzíteni kell: a tőzsdével kapcsolatban senki sem lehet felelős a az ötleteiért, állításaiért. A tévedés lehetősége valamennyiünkben ott van. Mindezek figyelembevételével a kritikám ( és saját magam kritikája) is csak így ítélhető meg.
Szóval az elmúlt pár év során rengeteg hazai  és külföldi elemzést olvastam az olaj jövőjével kapcsolatban és azt kellett látnom, hogy ezek még megközelítően sem váltak valóra. Sokkal rosszabb a helyzet az olajfúrókkal (RIG, DO,NE, stb) kapcsolatban. Valamennyi technikai elemzés ami ezzel kapcsolatban napvilágot látott téves volt.
Példaként pomperj (akit nagyon tisztelek) olajfúró cégekkel kapcsolatos elemzéseit hoznám fel.
2017- ben mindenki azt mondta, hogy ezek a cégek elérték az aljukat, innen felfelé vezet majd az út..... most szinte az összes ATL szinten mozog, miközben az olaj egyáltalán nincs olyan rossz szinten. Egyik elemzés sem hozott ki mégcsak hasonló eredményt sem ami most van. Az olaj ára sem lett 26 dollár, de a 100 dollárt sem közelítette meg. Végül pedig amikor az év elején mindenki óriási BEAR piac kezdetét jósolta, azóta új csúcsra ment az index és most is mindössze 100 pontra van az új rekordtól.
Persze ez nem vígasztalja azokat a fúrósokat akik lefelezték, leharmadolták a tőkéjüket....
Mit akarok mondani?
Vajon azok az elemzési módszerek (hullámstruktúra, Eliott, és millió alt. változat feltétele) alkalmas-e arra, hogy csak megközelítőleg jó döntéseket hozzunk?  az én válaszom pedig az, hogy NEM.
Sajnos viszonylag nagy veszteségben ülök, de egy dologban hiszek : az nem lehet, hogy a földön élő emberek egyre nagyobb számával és növekvő energiaigényükkel a nyersanyagok napról napra essenek akkor amikor azok véges számúak.
Pontosan ezért gondolom, hogy az olaj (és más nyersanyag is) az évek óta történő döglődése után emelkedni fog, amit még a Trade War sem változtathat meg csak lassíthat.
Arra kérlek hát titeket tekintsetek vissza az 1,2,3, évvel ezelőtti hozzászólásaitokban, hogy pl az olajra vagy a fúrós cégekre milyen kilátásokat adtatok és a tapasztalataitokat dobjátok fel a topicba.
Financial Forecasts 2019. 04. 02. 14:06
Shale Drillers Pushed By Investors, Banks To Become Capital Generators Said Kilduff: “The shale guys are being squeezed by their investors and banks to become capital income generators.” “It’s more like a delayed reaction on their part after the price collapse of late last year. They’ve circled the wagons and regrouped, realizing it’s just not in their best interest to add unnecessarily to activity. Unfortunately, those who’ll suffer most from that decision will be the oil bears.”
Kezdődik János!! Nagy durranás lesz az olajban és az iráni szankciók csak májusban jönnek!!!
Financial Forecasts 2019. 02. 18. 13:34
RIG, DO, NE ESV, SLB.
Financial Forecasts 2019. 02. 18. 10:47
János, ezzel a gondolatmenetedel nem értek egyet, mivel a palackozott ásványvíz literjének az ára 100 forint, aminek a kitermelési költsége 2 forint a többi a palackozás és reklám (brandépítés). Másrészt aligha ásványvizet használnak a repesztéshez.. De a lényeg jó, mivel az ivóvíz akkor is kincs és azt nem okos dolog olajkitermeléshez használni. Ha emlékeztek a bio üzemanyagoknál is volt egy ilyen erkölcsi probléma, amikor repcéből és kukoricából csinálták ezeket, a föld másik felén pedig éheztek.. Minden pénzen olajszervízt veszek!!!!
Financial Forecasts 2019. 01. 24. 10:28
The confluence of sanctions on Venezuela, the start of the driving season in the U.S., the end of some or all of the exemptions given to importers of Iranian oil and the OPEC+ production cuts could make for a much tighter oil market this spring.   Ennyike....
Financial Forecasts 2018. 12. 18. 13:47
Kedves János!
Bár én nem vagyok a technikai elemzés nagy bajnoka, azért egy pár gondolatot leírok az olajról elsősorban fundamentálisan.
A mostani helyzet nem túl rózsás, mégis azt gondolom, hogy minél rosszabb annál jobb lesz. Miért?
Egyrészt várok egyféle megállapodást az OPEC és társaitól, mert a helyzet egyre jobban rákényszeríti őket egy csökkentésre, az USA nem tudja tovább növelni a kitermelését (nem értem miért jó nekik ez a mostani helyzet, mert a rekord kitermelést nagyon rossz áron adhatják el.) Májusban lejár az iráni embargo türelmi ideje, és nem feledjük minél olcsóbb az olaj, Venezuela és több afrikai kitermelő csődje annál közelebb kerül, mert a költségvetésük össze fog omlani. Sajnos a drillerekben baromi nagy veszteségeim vannak, de a kérdés nálam mindig az: Vajon lesz még 10 USD fölött a RIG, 15 fölött a DO? ha a válaszom igen akkor nincs mitől félni tartani kell és még venni. A Többieknek is ezt mondom, ha hosszabb távlatból nézzük majd ezt az esést ez csak kisebb korrekció lesz, de tény hogy most nagyon fájdalmas. Azért az biztos, hogy legalább 2-3 driller maradni fog a piacon és azok nyereségesek tudnak lenni. Egyébként ezek nagyon ciklikusak és azt gondolom, hogy a veszteségből most fordulnak nullszaldóba, ha jön a hátszél menni fognak..
Financial Forecasts 2018. 10. 24. 08:26
Van némi igazság abban amit írsz, de ezek a részvények amilyen gyorsan tudnak emelkedni, olyan gyorsan is tudnak esni. én 14 nél kiszálltam és 12, 5 körül van az átlagom. A kérdés nálam mindig az, hogy a RIG lesz-e még valaha(mondjuk 1-2 éven belül) újra 14? A válaszom az: naná. 2019. második negyedév lesz a break out szerintem, de már a mostani eredmény is közel lesz a nullához.
Financial Forecasts 2018. 09. 21. 19:15
Ma sok sört fogok inni erre a szép emelkedésre. 16 ig tartani kell!
Financial Forecasts 2018. 09. 19. 09:50
Kedves Pomperj!
Bár én ritkán írok hozzászólást mégis képben vagyok a topicban foglaltakkal és azért próbálok veletek együtt gondolkodni. Mégis van egy megjegyzésem, amit hónapok óta érlelek. Nos, itt már mindenki a világvégét várja, hatalmas zuhanást vizionál, óriási a divergencia, 200 hindenburg omen, szűkül a likviditás stb. stb. Mégis valamilyen okok miatt - vagy talán pont azért, mert már mindenki az esést várja - az indexek tovább emelkednek és az elmúlt fél évben egyik előrejelzésetek sem igazolódott ami a trend megfordulását hozta volna. Persze egyszer biztosan bekövetkezik az összeomlás ez nem lehet vitás, de mégis azt mondom néha muszáj felülvizsgálatot tartani és reálisabban értékelni, még akkor is ha tévedtetek. (Nekem kontraindikátornak pont a topic hangulata a legjobb, akkor kezdek félni ha mindenki szuperoptimista lesz.) Szóval nem mondom azt, hogy tudom mi történik, de azt tudom, hogy nem esés van a börzén és még bőven van jó vétel az arannyal szemben.
Kicsit más. Tudom, hogy az olajcégek régi befektetéseid és én is azokban vagyok évek óta. Sajnos még nem indultak meg rendesen a fúrósok, de én úgy látom, hogy ez első jelentős ugrás az előtt fog bekövetkezni, hogy végre nem lesz veszteséges a negyedév. Ezt én 2019. első felére teszem és utána exponenciális ugrásra számítok. Nagyon nagy bázis épült RIG DO NE ESV ben és ha a többi alap rájön, hogy lemarad óriási vételek indulnak.
Ui. Néha vérzik a szívem, hogy annyit írsz az OPI ról meg a Konzumról, mert az ottani hittérítőkkel teljesen felesleges vitatkozni, írj többet az olajosokról, egyébként a Halliburton meg a Schlumberger kezd kifejezetten érdekes lenni.
Köszönöm szépen
Ázsia: mérsékelt optimizmus 2018. 02. 06. 09:59
Kedves János!
Mindig érdeklődéssel olvasom a hozzászólásaidat, de most nem osztom a véleményed. Az nyilvánvaló, hogy a túlvettség miatt korrekcióra volt szükség, de fundamentálisan nem gondolnám, hogy egy hosszabb bear piac kezdődne. Csak pár héttel ezelőtt még a RIG-ben a következő 1-2 évre 300-400% emelkedést jósoltál és az olajszektort emelted ki a legjobb lehetőségnek, most pedig úgy látod, hogy visszamegyünk a középkorba....Bár én csak az olajban és a drillerekben vagyok benne (és sajnos az SWN-be) de ezekre továbbra is felfutást gondolok. Nyilván azok a cégek, melyek az elmúlt 6-7 évben 3-4-5-szöröztek szükséges, hogy normálisan beárazódjanak és a pénz átjön azokba a részvényekbe amelyek most épp a recovery elején tartanak. A kriptodevizák nyilvánvaló zsákutcát jelentettek és az ott megmaradt pénzek is inkább a biztonságot fogják keresni. Azt gondolom, hogy a következő időszak sokkal volatilisebb lesz és nehezebb lesz lekereskedni, de 2008-ban is mindenki világvégét látott és 10 év múlva (most) csak egy kisebb korrekciónak tűnt az egész.
Mindenesetre én tartom a pozíciómat és 2020 ra várom, hogy beérjenek az olajos papírjaim.. Mindenkinek sok szerencsét és sok türelmet kívánok.
Ázsia: mérsékelt optimizmus 2018. 01. 09. 10:53
Szervusz János!
Azt szeretném tőled kérdezni, hogy milyen hatással lenne egy erős DOW, Sp500 korrekció (összeomlásról nem beszélnék) az olajos (főleg driller) cégek árfolyamára?
Azt gondolom, hogy a nagy indexek már tényleg érett állapotban vannak, azonban az olajosok csak most kezdenek talpra állni. Számomra nem tiszta, hogy az olajosokat is magával sodorná az esés, vagy éppen a nyersanyagok mellett ide menekülnének az alapok és a befektetők.
Többiek véleményére is nagyon kíváncsi vagyok!
Ázsia: mérsékelt optimizmus 2018. 01. 08. 21:32
Csak az olaj! Olajos cégek ma is nagyot mennek, ESV, DO, RIG. Szépen lassan egyre feljebb, ez az év a recovery, a következő pedig a nagy boom!
Ázsia: mérsékelt optimizmus 2018. 01. 04. 09:24
Kedves János!
Régóta gondolkozom, hogy írok Neked egy hosszabb levelet, jóllehet mindig olvasom a fórumon a megfelelő hozzászólókat. Először csak annyit mondanék, hogy sokszor nagyon méltatlan kritikákat kaptál, még akkor is ha egyes gondolataid nem úgy alakultak, ahogy tervezted. Tíz éve vagyok a tőzsdén és másfél éve vagyok az olajos témában. Minden pénzem a drillerekben és a nagyobb olajcégekben van. Csakhát az a helyzet, hogy mint minden nagy rally kezdetekor kevesen tudják meglovagolni igazán a nagy kitörést mert eleve nincs részvényük és későn kapcsolnak, na és persze mindig várnak egy nagy korrekciót. Az elmúlt egy év elég kemény volt ha végignézzük a chartot mert a RIG ESV SWN megfeleződött és most kezd talpra állni. Nagyon kemény volt tartani a pozícióimat még akkor is ha folyamatosan vásároltam. Rengeteg elemzést adtál, de az én gondolataim sokkal egyszerűbbek voltak ami nagyjából ennyit tesz: ha a 40 dollár körüli szintekről 70 dollárra kúszik fel az olaj (vagy feljebb) akkor először a kitermelők jönnek helyre, majd csak ezt követően (amikor a megrendeléseket leadják) jönnek a drillerek.
Na igen, de akkor elementáris kitöréssel. A közeli napokban egy nagyon kemény short zárást várok és mindenkinek csak annyit mondok, hogy ne nagyon nézze a chartot (csak naponta egyszer) mert elcsábul és korán adja el a részvényeket potom árért. Végül köszönöm Neked az ötleteidet amiért megvettem ezeket a cégeket és megpróbálom még sokáig tartani és innen nyugdíjba menni két  év múlva (36 vagyok) :-).
Ázsia: mérsékelt optimizmus 2017. 12. 27. 07:54
Igazad van, egy éve várom már a short coveringet. Tavaly december elején zártak a nagyok, de aztán visszavették. Nem is értem, hogy meddig bírják, mert az olaj azóta sokkal magasabban van és nagyon bull. Egyszer elpattan a húr és akkor pár nap alatt 40 százalék!
DB lehetőségek 2017. 09. 08. 09:58
Kedves János! Meg tudnád adni a linket hozzá? Én még mindig a pomper1simplesite.com oldalt olvasnám de április óta ott nem volt újítás. köszönöm
DB lehetőségek 2017. 06. 14. 09:28
Nagyon hiányoznak az írásaid! Sajnos az olajjal teljesen befürödtem, mikor fissíted az oldalt?
OTP részvényesek ide! 2017. 05. 16. 15:42
Off Légyszi Pomperj írd tovább a bloggodat, mert egy hónap elmaradásban vagy nekem pedig nincsenek ötleteim különösen a Transocean tekintetében. Bocs a többiektől!
PANNERGY 2017. 05. 12. 13:46
Én veszem! Egész nap veszem 450 ig. A panni az elmùlt két évben rengeteget hozott és most jön a 400- 650 közötti kör. Aztán felvásárolja az MVM! Én mondtam! :-)

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek