nem kell vele szóba állni ennyire egyszerű amióta bő 10 hónapja "indexre" tettem a kommertársat a bagoly alteregójával együtt azóta remekül elvagyunk:)
Tudod en nem figyelem a sem a fibo sem elliott hullamokat. Arany es ezustnel en tovabbra is bizonytalan vagyok hogy ez a komolyabb korrekcio veget ert. Az mondjuk jo jel, hogy az opcio lejarati ido kozelebe esett a melypont, es lehet hogy ez jelentette a fordulopontot.Ted Butler szerint JPmorgan-ek rendelkeznek kozel 750millio uncia fizikai ezusttel, ez majdnem 11 honapnyi eves kitermelesnek felel meg a vilagon. Szamomra viszont a fordulat egyelore nem eleg meggyozo, egyedul a platinanal latom azt hogy komolyabbat pattant, mondjuk a piaca joval kisebb, szoval kisebb vasarlassal lehet nagyobb elmozdulast eloidezni. Lehet hogy lemaradtam a jo lehetosegrol, hogy 800$ alatt vegyek platinat. Engem a piac kezd egyre jobban emlekeztetni a 2007-8-as evre, jo nehany piaci instrument hasonloan viselkedik.Ha pedig beindul a likvidalas, eladas a likviditas szukulese miatt akkor a nemesfemek is eshetnek az elejen, en sokkal magabiztosabb lennek ha lenne napon belul egy nagyobb leszuras ahonnan pattana legalabb 5-8 napig az arfolyam felfele. Persze ez nem kivansag musor. Tetszett a 2451-es hsz-od. Velemenyem szerint is a penz nagyon relativ dolog; azzal kulonosen egyet ertek hogy ugyanazon osszeg egeszen mast jelent kulonbozo embereknek, es hogy nincs igazan ertelme magarol a pozicio nagysagarol ill. szamla meretrol irni. Egyebkent en sem azert osztottam meg korabban infot kereskedesi szamlarol, vagy poziciorol, hogy ezzel magamat sztaroljam. Jelenleg a vilagon van tobb mint 15millio milliomos (USD-ban). En azert osztottam meg korabban infot, hogy megmutassam, hogy nem csak a levegobe beszelek, hanem a velemenyem mogott pozicio ill. kereskedes all. Az emberek tobbsege kepes elmagyarazni hogy a multban mit es hogyan kellett volna tenni, hogy a jelenben sikeresek legyunk. Kereskedesnel, pozicio nyitasnal azonban nem ismerjuk a jovot, szoval ez igy egy egeszen mas ugy; szoval egeszen mas kivulrol ill. poziciobol beszelni; vagy kocsmai stilusban okoskodni hogy Messi vagy Ronaldo hogy tudta kihagyni a buntetot a vb-n ill. az azt megelozon; megis ok az egyik legjobban fizetett labdarugok a vilagon; nem pedig x vagy y-on a kocsmaban nagyon magabiztosan nehany ital utan. Velemenyem szerint kereskedes nem mas mint tevedesek, hibak kezelese, menedzselese egyre profibb modon.Sikert, nyereseges kereskedest sokkal konyebb menedzselni.
Goldban egyelőre kitartott az 1205-1200 USD támasz. Az sem lehetetlen, hogy megvolt az alja és nem megy le 1175-ig, pedig az lett volna egy teljes kör. Gyakorlatilag eddig csak az 50%-os fiboig jött le, majd onnan fordult. 1175 USD kb. a 61,8%-os fibo lenne.
Az a hsz. amire válaszoltam a 2454-ben, az volt személyeskedő, csak az eredeti bejegyzést törölték, mert egyeseknek régebben megválaszol valamit az ember, majd előveszik fél év múlva és újra írja (mondja), mint a pereces, mert azt gondolja, hogy na most aztán igaza lesz. Egyesek azért vannak a fórumon, hogy szórakozzanak, látszat beírásokkal megszerzik mások e-mail címét, majd megváltoztatott e-mail címekről csak trágárkodnak, meg visszaélnek mások nevével, mint ahogy ponperj nevében írogatnak nekem mindeféle gusztustalan szövegeket. A lankadt férfiasságukon ez nem fog segíteni. Folyamatosan törölni kell ezeket az embereket, bár ők még ezt is élvezni fogják. Egyszerűen szánalmas, pénzt nem keresnek, nem kockáztatnak, nem érvelnek, csak trollkodnak.
Holgyeim es Uraim, sracok, topik tagok. Eloszor is koszonom mindenkinek aki ezen a forumon megosztja a velemenyet meg akkor is ha az eppen a tobbsegggel ellentetes vagy ha megegyezo velemenyt kepvisel. Koszonom Pomperj-nek aki letrehozta a topikot es olyan sok energiat es idot aldoz arra hogy velemenyet megossza a topik tagokkal.Koszonom az osszes hsz-nak aki informaciot es velemenyt fogalmaz meg itt, azert hogy ebbol masok informaciot szerezhessenek. Jo latni, hogy 1 mo-i gazdasagi forumon is kepes nehany hasonlo erdeklodesu ember velemenyt cserelni. Velemeny kulonbseggel szerintem nincs gond, sot szerintem mindekit az visz elore.Szemelyes tapasztalatbol tudom, hogy a velemeny kulonbsegek neha a vita heveben kicsit elragadjak az embert; motivacio, szenvedely nelkul nehez ezt az egeszet csinalni.Engem es jo nehany mas topik tagot is jo nehanyan emailekbol, ki jobban ki kevesbe ismer; kaptam mar meghivast kulonbozo szemelyekhez, volt akivel szemelyesen is talalkoztam.En nagyon orulnek neki ha kepes lenne ez a tarsasag egyutt maradni es a tovabbiakban is megvitatni a kulonbozo velemenyeket.(szerintem ugyanazert vagyunk ebben a topikban). Velemenyem szerint hellforceone egy intelligens ember, srac; hasonlo velemenyem alakult ki pitcairn2-rol is. Mindenki mas elettapasztalattal,mas csaladbol, kulonbozo oktatas es tozsdei multal rendelkezik.En nem vagyok tokeletes es szerintem ez a tobbsegre ha nem mindenkire igaz lehet. En nagyon orulok, hogy 1 konzervativ beallitottsagu ember arra szan az idejebol, hogy masoknak segitsen, meg akkor is ha az esetek tobbsegeben ez suket fulekre talal. Viszont azt is orommel latom, hogy egy hozzam hasonlo szarmazasu kulfoldon elo,dolgozo de a tozsde es a gazdasagi folyamatok irant erdeklodo ember aki nagyon poztiv velemenyt fogalmaz meg kepes ezt a topikban normalisan megvitatni. Uraim, sracok a szemelyeskedest hagyjuk, velemeny kulonbseggel nincs gond es en tovabbra is nagyon orulnek ha mindkettotoktol olvashatnek hsz-t. En sem ertek mindenben egyet,se pitcairn2-vel, sem hellforceone-al,sem pomperjel vagy Tibi-vel esetleg eurocentel vagy Boole-vel es velem se ertenek egyet mindenben a kulonbozo topik tagok.Valoszinusegeket, lehetosegeket merlegelunk es kereskedunk ill. velemenyt formalunk rola. Szoval remelem sikerul a topik szinvonalat fentartani, es ne feledjuk 1 heves vita ill. velemeny csere kozepette; hogy sose tudhatjuk hogy a vitapartnerunk eleteben eppen mi zajlik.csaladi, munkahelyi,ceges, egeszsegugyi vagy eppen 1 nehez idoszakon megy keresztul. Mindenkinek sok sikert kivanok! Tamas
Törölt felhasználó2018. 07. 25. 11:06
Előzmény:
törölt hozzászólás
Szia, Szeretnelek megkerni hogy ebbe a topikba ne tegyel szemelyeskedo megjegyzeseket; ott van a Dax topik homokozonak jatszal arra fele. Meg nem jelentettem egyszer sem a moderatornak a szemelyeskedo megjegyzeseidet,de ha nem fejezed be akkor, mostantol igerem, hogy minden egyes szemelyeskedo hsz-dat a moderatornak jelezni fogom. Azzal nincs baj hogy kulonbozo, ismeretseggel, tudassal rendelkezik valaki; de en a rosszindulatu embereket, akik csak rombolni tudnak kerulom; mivel keptelen vagy befejezni a szemelyeskedest es probalod tonkretenni ezt a topikot, sajnos nincs mas valasztasom. Sajnalom, hogy ilyen dedos balkani szintre kell lesulyedni. Remelem eleg vilagosan fogalmaztam, sok sikert es minden jot!
Az opus topicban kezdenek néhányan kijózanodni, és már kevésbé hiszik el az összeesküvéses magyarázatokat. Ez jó kezdet ahhoz, hogy egyre többen hozzanak felelős tőzsdei döntést, ezáltal hosszútávon is nyereségesek legyenek.
Én még azzal is kalkulálok, hogy a jegybankok összebeszélnek és megállapodnak abban, hogy a kamatokat összehangoltan alacsonyan tartják és rákényszerítik a befektetőket, hogy hosszú kötvényeket vásároljanak. Újra időt nyerhetnek, de nem kerülhetik el a sorsukat. Én itthon is bevezetném, hogy az a vállalkozás, amely három gazdasági év után nem tudja a világ társasági átlagbevétel növekedését (kb. 9%-ot) elérni, az legyen szíves megszünni. A munkaerőhiány viszont már korlátozni fogja a gazdasági növekedést, amely az inflációt is kordában tarthatja. Nem tartok nagyon elszálló inflációtól. Ha a jegybankok okosan csinálják, akkor nagyon sokáig ellavírozhatnak nagyobb összeomlás nélkül.
sohasem titkoltam az ezüstpozimat:) de minek kell mindent kétszázszor leírni?:) minek kell 600-szor is újrafutni az ugyanazt a jelentéktelen személyeskedő kört?!
az infláció felfutóban van, a jegybankok az elképesztő méretű eladósodás miatt nem akarnak alapkamatot emelni, gyakorlatilag az összes fejlett államban negatív reálkamat van még az USÁ-ban is... ez zsákutcának tűnik... ebből még hatalmas inflációs robbanás lehet...
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.