Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 szombat, 22:10
Előzmény: #113799  drexler76
Eur állampapír nettó 3.5% körüli kamaton. Jobb nincs a határon belül.
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 szombat, 22:08
Előzmény: #113786  Moka_Brikka
BDO szeret a zavarosban halászni, ők vállalták be smci könyvelést. Csodálom, hogy a nigeriai Tingot végül nem fogadták be 🤣🤣🤣
drexler76
drexler76 szombat, 22:06
Ingatlaneladásból nagyobb HUF összeget miben kötnétek le, fektetnétek be (viszonylag) kockázatmentesen? 
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 szombat, 22:05
Előzmény: #113783  hellforceone
Idén egyik nagy bukóm volt Dell, a jelentés utáni zuhéban adtam. Szerintem ez egy rossz cég, kullog minden után. Ha nyertek vele, akkor gratula, de én távol tartom magam tőle. 
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 szombat, 22:01
Előzmény: #113782  Kapzsidözsi
+350%, nagyrészt smci es rcat tradek nyertek. Volt sok bukó speki és hosszú tétlen időszakok. Mentálisan tropa vagyok. Év végén megosztom a kh kimutatást, hogy elhidd 😎
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 szombat, 21:57
Előzmény: #113772  vaczak
Pdyn ha premarketben beverik, én veszek újra. Beállok szerintem 3-ra,az - 35%, eléggé elrettentő lesz, ha teljesül, de itt valami készül. Jelenleg nincs részvényem benne. 
Sajtkukac szombat, 21:51
Előzmény: #113775  Scubi

Kedves olvasóink! Időjárás jelentés következik.
Hétfőn piros hóesés várható.
Az EURUSD és HUFUSD nevű vándormadarak már egy jó ideje nagy tempóban repülnek dél felé,
hamarosan a többiek is követik őket, hogy elkerüljék a közelgő sötét és zord telet.
Még a legellenállóbbnak tűnő GOLD és BTC madarak is elhagyják fészküket, hogy melegebb éghajlaton töltsék napjaikat a tavasz beköszöntéig.
kajli_man
kajli_man szombat, 18:16
Előzmény: #113793  yooio
https://www.facebook.com/avakmajom/posts/pfbid0X4ZuLNNFp4ogqwwRAXULc8iEieZhRo9TGGgZb9jUe7agmqPo78agopFcmGJXzB3Hl
"Sarokszámai a 3-3-3: 2028-ra legyen 3% a hiány, 3% a gazdasági növekedés, és napi 3 millió hordóval nagyobb az amerikai olajkitermelés - már így is az USA a világ legnagyobb kitermelője."
-
Így meg főleg 😉
yooio szombat, 17:32
Előzmény: #113792  pomperj
Az olajnak semmi oka nincsen szaguldani felfele, usa nyomni fogja a shalet ahogy a csovon kifer, opec igyis + kapacitason ul, kozben kina tovabbra is szenved es szepen lassan a megujulok is terjednek, persze meg kereslet novekedest prognisztazalnak de opec 3/5 m hordot meg ki tud tolni a piacra + shale feloldassal usa is onteni fogja.
Geo kilatasok derusebbek, iran nem fog haboruzni, jovore az oroszok is befejezik ami a jo felfogott erdekuk is, de jol jon hozza Trump. 
 Olaj maximum delre mehet egyelore kozeptavon, nem is ertem miert varja barki eszakra. 😀
pomperj
pomperj szombat, 16:58
1)EV
Mult heten az autos szektor  (GM, TSLA)  es az aranybanyaszat (GDX recovery) emelkedett legjobban.
Ekozben a legnagyobb europai battery gyarto (meg nem a magyarok), a sved Northvolt csodbe ment.
Van 5.8 Mrd adossaga, maradt osszesen 30m$ cash a kasszaban. 
.
Annek ellenere tortent ez, hogy VW szilardan allt mellettuk, Northvolt batteryket epitett be, es ezutan is
szivesen venne. Dehat nem birta a kinai versenyt,  a kinai CATL es BYD arai sokkal alacsonyabbak.
Europa egyszeruen nem tud versenyezni Kinaval se, USA-val se.
Raadasul VW mintha bejelentette: Xpeng autokat fog forgalmazni ! Kesz, vegleg feladtak a versenyt?
Kozben itt a Fletcher Jones Mercedes dealer a  AMG C 63 black-friday ara eppen 101.000$,
oriasi display, 670LE, es a vezetoulesben is nagyon jol nez ki.
.
2)Az aranybanyaszok estek 24%-ot az okt.30. Gold csucsrol valo  lefordulas utan, es multheten ebbol
 visszapattantak 6-8%-ot. De ez inkabb technikai felpattanas, bar lehet hogy  ha az oroszok tovabb is
hypersonic  raketakkal lovik a  hajdan  "testveri" ukranokat,  meg jonnek a koreaiak szazezren loni,
nos, akkor a haboru mellett a  GOLD kereslet is ujra eszkalalodik.
,
Nagyon kivancsi vagyok, a 78 eves sargahaju oregember mivel tud eloallni, ami esszeru veget vet.
Vagy az orditoan szethuzo, Orban  elnok ideje vegen  "halaisten vege" felsohajto  EU,  nos, 
kepes-e elszanni magat  vegre  valamire? Mondjuk evi  par  100k db dron,  plusz  2 Mrd loszer/nap,
vagy csak feher zsebkendok gyartasara?
.
3)A mult heten jol mutatott az XLE energia szektor is:
CTRA  HAL  PBR az olajosoknal, 
EQT  OKE a gazosoknal, 
WMB  KMI a pipeline temaban nagyot ment.
.
Ha sikerul az olajnak az egyre felhosebb politikai kilatasok idejen kitorni kritikus szintek fole (77.7$) , 
(es nem az derul ki hogy az utolso eso haromszog megse Ending hanem Leading Diagonal (?) ),
akkor egeszen uj, bullos  helyzet lesz minden energia temaban (meg talan solarban is)  2025ben.
.
https://imgur.com/a/JtzhzJB
.
4)De a Healthcare szektor nagyon gyenge. 
Esnek a gyogyszeresek mind,  a health biztositok egyelore tartjak magukat. 
Ugy nez ki, semelyik kormany se akar penzt adni ra, mindenki a  maga penzeen oldja meg gyogyitasat.
.
https://imgur.com/a/tD3dzbj
mereszZenesz szombat, 15:33
Előzmény: #113790  Moka_Brikka
Ne foglalkozz vele csak pocsékolod az idődet. Le lett neki  rengetegszer írva, hogy volt már független audit a Tether-nél nem is egy az évek alatt. Tényekkel nem foglalkozik csak a pletyka rovatot olvassa és a konteógyárosokra figyel és a tölük szerzett információkat közli tényként ami valjuk be kicsit problémás, de egy ilyen kis forumon mint a PF egész szórakoztató tud lenni.
Moka_Brikka szombat, 13:55
Előzmény: #113789  szieszta
Mennyinek kéne lennie a készpénz állományának a "készpénz, vagy annak megfelelő" állományon belül?
Én nem vagyok banki szakember, úgyhogy nem tudom. Csak azért raktam be, mert azt írtad, hogy nincs könyvvizsgálás. Pedig van. 
Tether is csak lényegében egy pénzügyi intézmény. Rengeteg vizsgálat volt ellene (kb. 15), és eddig nem marasztalták el tudottam (különben nem tudna jelenleg sem működni). Valószínűleg a pénzmosási irányelvek nagyobb problémát okozhatnak nekik, mint az, hogy a tartalékon belül mekkora a készpénzállomány. Ez hamarabb lehet neuralgikus pont. 

szieszta szombat, 13:37
Előzmény: #113786  Moka_Brikka

Ezek alapján jól értelmezem, stabil dollár, mint készpénz 0,07% ???
szieszta szombat, 13:30

Milyen érdekes a kriptovilág  kommunikációja. Mindig találnak valamit, amiért lehet pumpálni az árat.
Mikor  4 éve biden nyert és trump elbukott:
https://kriptoakademia.com/2020/11/11/gary-gensler-a-legfontosabb-nev-a-kripto-torteneteben
"Ha a szakember állandó titulust kap Biden mellett, akkor könnyen lehet, hogy komplex, részletgazdag, ami ennél is fontosabb előremutató szabályozást dolgozhat ki a kriptopénz piac számára, olyan szabályozást, ami segíti, és nem gáncsolja a terület további fejlődését. Erre régóta várunk, óriási előrelépést jelentene, ha a kriptopénzek kiléphetnének a szabályozatlanság, tisztázatlanság szürke zónájából, és végre szabályozott, transzparens eszközökké válhatnának."
Most meg rakétázással ünneplik a lemondását.
https://cryptofalka.hu/ismerteto/bye-bye-gensler-a-kriptoipar-pont-ugy-reagalt-ahogy-vartuk
Moka_Brikka szombat, 13:24
Előzmény: #113785  szieszta
Pont ezért csinálták ki (jogosan) az FTX-et, amit te írtál. De jött a Blackrock, akkor pedig ilyen játékosok nem lehetnek olyan piacon, ahol ők akarnak kaszálni. Így a legtöbb rossz és nagy hatású szereplőtől megtisztították a piacot. A többi coin pedig lényegében pennystock 2.0 szerintem.
szieszta szombat, 13:08
Előzmény: #113784  szieszta

A grafikon tetején rá kell bökni  a market cap-ra és látszik is, mitől hízik a coinpiac.
https://coinmarketcap.com/currencies/tether/
Mikor musk beszállt egymilliárd dollárjával, egy nap alatt emelkedett az ár 30k ról 40k ra. 
A bloombergen élő adásban figyelték a menetelést.
Híres neves könyvvizsgálók nem merik vizsgálni, mennyi valódi dollár van letétben a coin mögött, mert akkora mis mas van benne, hogy nem igazodnak el rajta. Ha meg bejelentkezik a tőzsdefelügyelet egy ellenőrzésre, fogják a laptopjukat, amivel be lehet ütni a több milliárd coint és már át is költöztek valamelyik adóparadicsomba.
szieszta szombat, 12:57
Előzmény: #113779  todi

Lehet ez így néz ki, de én úgy gondolom, hogy a kriptopiac egy különálló rendszer, ahol  a coinerek egymásnak adogatják coinjaikat...... altcoin, vs bitcoin, vs stabilcoin.  Együtt híznak, egymással pumpálva az árat.
Több, mint 2,4 millió fajta coin van. Ebből jön össze 3,35 ezer milliárdos market cap. Ebből a bitcoin közel 2 ezer milliárdos.  Ez nem azt jelenti, hogy ennyi dollár van benne, hanem csak  a töredéke, hiszen a régebben kibányászottakért nagyságrendileg kevesebb pénzt adtak és ezeket elspájzolták. Csak nagyon pici része forog, de az nagyon aktívan, másodpercenként új gazdára találva.
Hasonló huncutkodás volt valamikor a tetherrel is, volt idő, mikor a teljes mennyisége 10 szerese fordult meg egy nap alatt.  Minden darabját 10 szer adtak el és vett meg valaki.....ugye ez teljesen észszerű. :-)
hellforceone szombat, 11:24
Előzmény: #113774  pomperj
Örülök, hogy betetted DELL-t! Végre egy ilyen papír is felfedezésre kerül itt, ami relatív alacsony értekeltségű, tech és lehet még benne potenciál. Jó ideje ülök benne és várok türelemmel egy elég nagy pozival a kitörésre, ami remélem jövő héten meg is történik. Az esésben lépcsőzetesen vettem, átlag 120 USD, legutolsó pakk 90 USD-nél, de jóval többet kellett volna ott vennem. Sebaj, bízom benne, hogy a keddi jelentés beindítja.
Amúgy a választások előtt írtuk be páran, hogy ki mit ért el addig az évben. Az akkori 22% mostanra cca. 40%-ra ugrott és remélem még nem a vége. (részben persze lebegő nyerő és még adózás előtti eredmény). 
Kapzsidözsi szombat, 11:06
Előzmény: #113724  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Gratulálok az RCAT-hoz. Ez egy nagyon szép húzás volt! -- Annak ellenére, hogy defense-ben utazok és sok céget követek, nem mertem meglépni.
Sok jó potenciálú céget javasolsz. -- Régebben szó volt itt az éves hozamokról. Megkérdezhetem, hogy pl. ebben az évben hol tartasz a trade-jeiddel? Csak kiváncsiság.
Keffer szombat, 09:46
Hétvégi szines: ha valaki foglakozik itt az alábbi 2 részvénnyel, megoszthatná a gondolatait:
RTL Group: a vezér megemlítette, hogy problémásak a reklámbevételek, mire beverték ATL-ra. Azóta ott van, egyelőre megfogta. 2009-es mélypont, 15 éves ék alakzat. Fundásan nincs meg nekem a cég, viszont TA alapon most nagyon érdekes, mert könnyen stopolható, és közép-hosszú távon nagyon nagy a potenciál, ha innen fordul. Plusz a jelenlegi árfolyamon ca. 10%-os osztalék €-ban. (Persze, ha nem csökkentik...)
BASF: 2018-ban kezdett el esni masszívan, 2020-ban padlót fogott, és azóta egy háromszögben esik, de minden alj egy kicsit magasabb az előzőnél. Most ismét alj környékén van. Lassan teljesen beszűkül a háromszög, amiből ha felfelé törne ki, az nagyon komoly potenciál lenne. Addig meg 8%-os osztalék €-ban.
János, megtennég, hogy ránézel ezekre? 3-5 éves intervallumban gondolkodva nagy fantázia lehet bennük, főleg, ha a német gazdaság a februári választások után végre kimozdul a mélypontról.
Előre is köszönöm a konstruktív véleményeket!

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek