Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 13:13
Előzmény: #10657  dexter-atya
Én azt mondom, hogy a rossz vérnek el kell folynia.
1989-ben nem folyt vér, és a társadalom puhára esett. Ennek meg is lett a következménye.
Amondó vagyok, hogy minden társadalomnak meg kell fizetni vérben az érettség árát.
Ezt a gazdasági szart úgysem lehet visszalapátolni a jószágba, úgyhogy most meg lesz fizetve.
.
Nincs ingyenebéd.
szieszta 2022. 08. 21. 13:12
Előzmény: #10657  dexter-atya
Egy perccel megelőztél, de látom, hasonlóan gondolkozol. Mikor írtam az előzőt, még nem olvastam a te hozzászólásodat, de ugyanúgy látjuk az összeomlás hátrányait.
szieszta 2022. 08. 21. 13:09
Előzmény: #10654  Törölt felhasználó

Ezzel csak az baj, hogy ha akkora gond lesz, mi sem ússzuk meg. Senki ne gondolja, hogyha valakinek a gyerekei haldokolni fognak az éhségtől, mi boldogan falatozhatjuk a bespájzolt kajákat. A dúsgazdagok megfizetik saját zsoldos seregüket, ott nehéz lesz kaját szerezni. Szüleimnél 4 kocsi tűzifa van, de ha valaki éppen megfagyni készül, gondolom nem lesz arra figyelemmel, honnan szerez majd tüzelni valót. Főleg, ha a rendőrök fizetés nélkül szétszélednek és hasonló gondokkal küzködnek majd, mint a többiek.
Ez ember hajlamos azt hinni, hogy őt ez nem érinti, fel van készülve.......
dexter-atya
dexter-atya 2022. 08. 21. 13:08
Előzmény: #10654  Törölt felhasználó
Az maga lenne a rémálom és a földi pokol. Így is magyarok vagyunk utáljuk egymást , de akkor lenne némi polgárháború. A tömeg elkezdene fosztogatni agyonütni a rendőröket katonákat azok meg neki állnának lövöldözni és máris egy Venezuela féle szétdőlt ország lennénk (persze olaj nélkül). Ráadásul ha a tömeg a “ jogalkotó “ jönne egy másik populista f@sz ,aki nagyot ígérne a nincsre és még lejjebb süllyedne az ország. 
Nekem elég lenne ha a tacskó horti szépen elmenne Szocsiba vagy mivel kipcsákok vagyunk a festői Türkmenisztánba gyógykezelésre aztán ott ragadna és jönne valami szakértői kormány féleség. Persze ez csak álom.
szieszta 2022. 08. 21. 12:57
Előzmény: #10653  dexter-atya

Én ezt ugyanígy látom, ezért mindig is mondtam, hogy itt nem kormányváltás kellene, mert akkor a gazemberek lelépnek és tovább élvezik az összelopott vagyont. Meg kell oldani, hogy az összelopott vagyon haszonélvezői ledolgozhassák ezt. Legyen az bármilyen számlán, ha nem fér hozzá a cellájában, de a családja sem. Ha  a kenyeret is csak nagyon drágán kapnák, még a bitcoin számlához való kódot is elárulnák.
Nem is volt olyan régen, mikor a kulákok előásták a kertben eldugott pénzecskéjüket, hogy azon tojást vegyenek, amit be kellett szolgáltatni. A félelem nagy úr.
szieszta 2022. 08. 21. 12:44
Előzmény: #10641  Törölt felhasználó

Nem tudom, miért gondoljátok, hogy az ellenzék nem zsebelné be az EU-s pénzeket. Azt az EU  a politikusoknak szánta, a hűségükért. Ez a sikerdíj azért, hogy beálljanak a sorba. Ha ez nem így lenne, már réges régen megoldhatták volna, hogy ne csak  a csókosoknak jusson belőle. Mindenki látta lölö és csókosok világrekord gazdagodását, de mégsem néztek a körmükre. Szabad kezet kaptak az osztogatásnál. Ez nem véletlen.
Az EU-ben ugyanolyan álnok politikusok döntenek, akik mindent a pénzért csinálnak. Láttuk , hogyan csalnak a hozzájárulásokkal, hogyan élnek vissza hatalmukkal. Ezek többmilliós tételek, amit saját maguknak szavaznak meg......és még mennyi minden, amiről nem tudunk. Mivel milliárdokról döntenek, annak a töredéke is egy vagyon, amit a zsebükbe kapnak.
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 12:41
Előzmény: #10653  dexter-atya
Sajnos ez így van.
Egy remény van: hogy lesz akkora szar, aminél a tömeg nem áll meg a jog határain, és lincselni fog.
Valljuk be, erre igen komoly esélyek vannak a helyzet jelenlegi állása szerint 1-2 éven belül. 
dexter-atya
dexter-atya 2022. 08. 21. 12:39
Előzmény: #10637  szieszta
Az szervezett bűnözői csoportok lényege , hogy szervezettek. Az elkövetett gazdasági bűncselekmények jelentős része el fog évülni illetve elévült. Nagy részük pedig a parlament által hozott jogszabályoknak megfelel tehát a hatályos jog szerint nem is bűncselekmény (pl. közbeszerzési mutyik). Illetve kár elfelejteni , hogy a vállalkozás (elkurmányzás)  nem egyszemélyes hanem 136 bátor emberrel is folyik plusz a hatalmi ágak is “zsebbe” vannak akiknek kormányváltás esetén szintén érdekük lesz lassítani és megakadályozni az esetleges büntetőeljárásokat . Arról nem is beszélek , hogy a váltás veszélye esetén mennyi anyag (bizonyítékok , szerződések stb. stb.) semmisülne meg illetve már semmisült meg. Lásd hosszú bájtok éjszakája Simicska varázslóval. A rendőrség ,ügyészség, bíróság felső és középső  kasztja tudja már , hogy a kedvenc színe a narancs és erősen érdekelt , hogy majdan megállapítsa, hogy tkp. itt nem történt semmi vagy nem bizonyítható. Jó példa hasonló történetre Olaszország. Max pár diszf@sz phöcs menne a sittre és persze ( nyugi ) a megszerzett manna zöme biztosak lehettek benne , hogy nem az otp takarékbetétben van elhelyezve hanem a glóbusz másik felén pihen. És biztos van B terv és C is , mert valójában nem ők a hülyék ugye.
 Üdvözöllek titeket a jogállamban…:)
https://coub.com/view/2jusmd
dexter-atya
dexter-atya 2022. 08. 21. 12:37
Előzmény: #10637  szieszta

Clint
Clint 2022. 08. 21. 12:36
Előzmény: #10636  Placi82
Szerintem Humi sem és mások sem baloldaliak. De ezt majd kifejti ő, ha akarja. Ez a jelenlegi maffiakormány retorikája.
Ugyanúgy a fidesz sem jobboldali párt. Egy egyszerű maffiahálozat. Ha kell liberálisok, ha kell nemzethy-keresztény álcát vesznek fel. Attól függ, hogy a maffiahálózat sikeres mukodtetéséhez mi kell.
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 12:34
Előzmény: #10648  szieszta
ÓÓÓ, ezt már kitalálták, és tökéletesítették a módszert. Csak ezekre az emberekre kellene alkalmazni.
https://www.youtube.com/watch?v=SQI13fQVNCM
Clint
Clint 2022. 08. 21. 12:29
Előzmény: #10641  Törölt felhasználó
MZP-t már karóba húzták volna nyilvánosan.
szieszta 2022. 08. 21. 12:28
Előzmény: #10638  Freszelés
Én nem vagyok ennyire kemény én nem tudnék embert ölni, talán csak végveszélyben. A halál úgysem igazi bűnhődés, a büntetést ki kellene "élvezniük". Milyen szép lenne, mikor a nyári forróságban hasogatnák a fát a rászorulóknak, vagy építenék az autópályát talicskával és ásóval. Gyurcsány rakná orbán taligáját, lölö meg a drága andikával tömetnék a vibrátorral :-)
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 12:04
Előzmény: #10646  Törölt felhasználó
Oki, mert eleg felreethető volt 🤣
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 12:03
Előzmény: #10644  Törölt felhasználó
Cicus alatt itt most nem rád gondoltam. Csinibaba, akkor úgy mondom. Nem körülötted forog ám a világ.
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 12:01
Előzmény: #10643  Törölt felhasználó
Az apa férfi a rezsi nő
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 12:01
Előzmény: #10643  Törölt felhasználó
Selyemfiunak mehetek akkor? 🤣
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 11:59
Előzmény: #10642  Törölt felhasználó
Ahogy nő a rezsi, egyre több 18-as vállal efféle melót. Aztán elbocsátják a léhűtő cicusokat a normál munkahelyről, és foglalkozást váltanak. Meg hát fizetni kell a hiteleket, kaját, stb. 
Hirtelen többszörözni fog a kínálat, és csökken az ár.
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 11:55
Humi, hogy latod az arak mikent fognak alakulni a rosszlanyok.hu-n?  Arat emelnek mert no a rezsi, vagy arat csokkentenek mert kevesebb zsetonja lesz a fizeto vendegeknek?
Dexter-atya nem meri megkerdezni, igy megteszem en helyette, mik az aktual tarifák amugy? 🤣🤣, js es ok maradhatnak KATA-s vallalkozok gondolom... 
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 11:55
Előzmény: #10639  Törölt felhasználó
Sajnos az EU pénzek csak konzerválják a rákos daganatot.
Nem oldanak meg semmit sem.
Tisztítótűz kell, és ha belegondolok, nagyon is örülök neki, hogy a fityisz nyert, nem az a szerencsétlen MZP visz el minden balhét, úgy hogy ő aztán végképp nem tehet semmiről. Azt hiszem a jóisten megkímélte őt...

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek